G. Depardieu smerkia V. Putino „beprotiškus ekscesus“ Ukrainoje | kl.lt

G. DEPARDIEU SMERKIA V. PUTINO „BEPROTIŠKUS EKSCESUS“ UKRAINOJE

Prancūzų aktorius Gerard'as Depardieu (Žeraras Depardjė) ketvirtadienį pasmerkė Rusijos prezidento Vladimiro Putino „beprotiškus, nepriimtinus ekscesus“ Ukrainoje.

„Rusijos žmonės nėra atsakingi už beprotiškus, nepriimtinus savo lyderių, tokių kaip Vladimiras Putinas, ekscesus“, – sakė kino veteranas, anksčiau nekart viešai reiškęs simpatijas Rusijos prezidentui.

Šią savo poziciją G. Depardieu išdėstė naujienų agentūrai atsiųstame pareiškime.

G. Depardieu, vienas garsiausių prancūzų aktorių, tapęs Holivudo įžymybe dėl savo vaidmens Peterio Weiro (Piterio Viro) romantinėje komedijoje „Žalioji korta“ (Green Card), 2013 metais paliko Prancūziją ir priėmė Rusijos pilietybę, protestuodamas prieš valdžios siūlymą didinti mokesčius turtingiesiems.  

G. Depardieu taip pat buvo pareikšti kaltinimai vienos jaunos aktorės išžaginimu ir seksualiniu užpuolimu savo namuose Paryžiuje 2018 metais. Aktorius šiuos kaltinimus vadina visiškai nepagrįstais.

73 metų G. Depardieu tapo V. Putino draugu, tačiau Rusijai vasario 24 dieną užpuolus Ukrainą jis pasisakė prieš karą ir paragino pradėti derybas.

„Rusija ir Ukraina visada buvo broliškos šalys, – kovo 1 dieną naujienų agentūrai AFP sakė kino žvaigždė. – Nuleiskite ginklus ir derėkitės.“

Ketvirtadienį G. Depardieu sakė, kad visas pajamas, gautas už tris vakarus nuo penktadienio Paryžiuje vyksiančius koncertus, skirs „nuo šio tragiško brolžudiško karo nukentėjusiems ukrainiečiams“.

Nuo tada, kai įgijo Rusijos pilietybę, G. Depardieu dažnai žarstė pagyrimus šiai šaliai, vadindamas ją „didžia demokratija“. Jis taip pat yra palyginęs V. Putiną su velioniu popiežiumi Jonu Pauliumi II ir sakęs, kad šis buvęs KGB agentas yra tinkamiausias lyderis Rusijai.

Rusija pasisiūlė „paaiškinti“ G. Depardieu savo veiksmus Ukrainoje

Kremlius penktadienį pasiūlė prancūzų aktoriui „paaiškinti“ Maskvos veiksmus Ukrainoje.

„Manyčiau, kad Depardieu greičiausiai ne iki galo supranta, kas vyksta“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Jis nesupranta, kas įvyko Ukrainoje 2014 metais, – sakė D. Peskovas, kaltindamas Ukrainą bombarduojant civilius gyventojus šalies rytuose. – Jei reikės, būsime pasirengę jam apie tai papasakoti ir paaiškinti, kad jis geriau suprastų“.

Rusijos įstatymų leidėjas Sultanas Chamzajevas teigė, kad iš aktoriaus turėtų būti atimta Rusijos pilietybė, o jo turtas perduotas našlaičiams.

Gairės: Rusija, karas Ukrainoje, Gerardas Depardieu
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS