G. Liaudanskas-Svaras su sūnumi ryžosi išbandymui | kl.lt

G. LIAUDANSKAS-SVARAS SU SŪNUMI RYŽOSI IŠBANDYMUI

  • 0

„Jei man būtų išlikęs tik vienas prisiminimas, sakyčiau, kad ši kelionė buvo niekinė. Įspūdžių parsivežiau begalę, ten kiekviena diena man buvo kaip atradimas“, – taip atlikėjas ir dainų autorius Gabrielius Liaudanskas-Svaras kalbėjo apie unikalią kelionę, kurioje dalyvavo šią vasarą. Žinomas atlikėjas tapo LRT projekto „Nacionalinė ekspedicija. Nemunu per Lietuvą“ dalyviu.

Kartu Svaras pasiėmė ir savo vienuolikmetį sūnų Mykolą. Abu Liaudanskai savaitę gyveno senoviniame buriniame laive, nakvodavo palapinėse ant Nemuno kranto. „Mykolas yra labai entuziastingas vaikas, kai namuose pasiūliau kam nors keliauti kartu su manimi, jis iškart užsidegė šia idėja ir dabar yra labai patenkintas, kad tam pasiryžo“, – pasakojo G. Liaudanskas.

„Kai gyvenime gali sau leisti nuo ryto iki vakaro būti kartu ir matyti, klausyti, žiūrėti, kaip elgiasi tavo vaikas, kaip jis mąsto, samprotauja – tai ir yra didžiausia vertybė, ši galimybė leisti laiką kartu. Šioje kelionėje pamačiau, kaip stipriai jis pastaruoju metu subrendo. Namie, duok Dieve, pasimatome gal kelias valandas per parą, todėl namie tokių svarbių dalykų net negali pastebėti. Šeimos nariams reikia kuo daugiau laiko praleisti kartu“, – apie kelionę su sūnumi kalbėjo Svaras.

Tačiau ekspedicija atlikėjui įsiminė ne tik dėl kartu su sūnumi Mykolu praleisto laiko. „Visada laikiau save pakankamai prakutusiu, kalbant apie savo šalies pažinimą, tačiau ši kelionė man atvėrė akis ir parodė, kiek dar daug nesu matęs... už tai ir esu labiausiai dėkingas. Netgi atradau dalykų, į kuriuos dabar noriu pasigilinti papildomai“, –  pasakojo ekspedicijos dalyvis.

Šį vakarą LRT TELEVIZIJOS žiūrovai sužinos ir tai, kokiam išbandymui Svaras su sūnumi pasiryžo pirmą kartą po daugelio metų. „Taip, mums abiem tai buvo tam tikrų ribų peržengimas“, –  nusijuokė Svaras. „Paprastai to vengiame, tačiau kadangi buvome ekspedicijoje, kur sąlygos yra ypatingos – na, pasidavėme kitų įkalbinėjimams. Padarėme tai iš solidarumo, kadangi jis irgi yra labai svarbus kolektyve“, – pridūrė G. Liaudanskas. Ką padaryti pasiryžo atlikėjas ir jo vienuolikmetis sūnus, bei visus kitus unikalios ekspedicijos įgulos nuotykius kviečiame žiūrėti jau šį vakarą, 21:30, per LRT.

GALERIJA

  • G. Liaudanskas-Svaras su sūnumi ryžosi išbandymui
  • G. Liaudanskas-Svaras su sūnumi ryžosi išbandymui
  • G. Liaudanskas-Svaras su sūnumi ryžosi išbandymui
  • G. Liaudanskas-Svaras su sūnumi ryžosi išbandymui
A. Lygnugario nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS