G. Sviderskytė sėdasi už „Boeing B737“ orlaivio šturvalo | kl.lt

G. SVIDERSKYTĖ SĖDASI UŽ "BOEING B737" ORLAIVIO ŠTURVALO

  • 1

Gražina Sviderskytė, buvusi žinių vedėja, žurnalistė ir dokumentinių filmų kūrėja, stebina ne tik savo energija bei pozityvumu, bet taip pat ir išskirtiniu pomėgiu. Garsi moteris, yra viena iš nedaugelių moteriškosios lyties atstovių, ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje galinčių pasigirti pilotuojant lėktuvą.

Gražina Sviderskytė, buvusi žinių vedėja, žurnalistė ir dokumentinių filmų kūrėja, stebina ne tik savo energija bei pozityvumu, bet taip pat ir išskirtiniu pomėgiu. Garsi moteris, yra viena iš nedaugelių moteriškosios lyties atstovių, ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje galinčių pasigirti pilotuojant lėktuvą (tik 5% pilotų sudaro moterys). Turėdama piloto mėgėjo licenciją Gražina paprastai pilotuoja vienmotorius lėktuvus, tačiau visai neseniai savo jėgas išbandė ir dvimotorio, keleivinio Boeing B737 orlaivio pilotės vaidmenyje.

Kartu su sūnumi apsilankiusi "Baltic Aviation Academy" aviacinių mokymų centre, įsikūrusiame Vilniuje, Gražina Sviderskytė turėjo progą  realus skrydžio treniruokliu valdyti orlaivį "Beoing B737". Skrydžio metu buvo atlikti ne tik įprastiniai pakilimo, valdymo ir nusileidimo manevrai, bet taip pat nusileidimai ekstremaliomis sąlygomis, pavyzdžiui simuliuojant užsidegusį variklį. Realaus skrydžio treniruokliai, naudojami pilotų mokymams, atkuria ne tik orlaivio valdymo sistemas, išorinius aerodinaminius veiksnius, ir perteikia garso, judesio bei regos jausminius pojūčius.

"Baltic Aviation Academy" teikia pilotų mokymus piloto mėgėjo, komercinės aviacijos ir avialinijų transporto licencijoms gauti. Bendradarbiaudami su Kazimiero Simonavičiaus universitetu sukūrė „Aviacijos Vadybos“ studijos programą leidžiančią kartu su piloto licencija įgyti ir vadybos bakalauro diplomą.

GALERIJA

  • G. Sviderskytė sėdasi už „Boeing B737“ orlaivio šturvalo
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

GRAŽINOS SVIDERSKYTĖS sinus atrodo , kaip pamišęs , realiai , kaip psichinis ligonis . Prisimušęs savo silpnaprote , makaule , kaip Texas į skeveldras su lektuvu . Toks pilots, kad joks ! Pamišelis ir viskas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS