G. Žemaitė: visi nusipelno antros galimybės | kl.lt

G. ŽEMAITĖ: VISI NUSIPELNO ANTROS GALIMYBĖS

"Kartais žmogui tereikia laiku ištiesti ranką ir užvesti ant kelio", – tiki TV3 projekto "Namas" vedėja Gerda Žemaitė. Ji kartu su profesionalų komanda bandys padėti gyvenime daug klydusioms, tačiau grįžti į teisingą kelią trokštančioms moterims.

Daugiau jautrių istorijų

Antrajame projekto "Namas" sezone dalyvauja septynios moterys. Visos dalyvės – be galo skirtingos, su savo gyvenimiškomis patirtimis.

"Šis sezonas labai skiriasi nuo pirmojo. Moterys dar labiau atsivėrė, pokalbiai – dar jautresni, o ašarų dar daugiau. Esu laidos vedėja, nuolatos tarp šių moterų, su jomis bendrauju, todėl noriu ar ne, visa tai paliečia ir mane. Ir aš labai daug verkiau – jei būtų labiausiai ašarojančios laidos vedėjos rinkimai, aš turbūt pirmą vietą laimėčiau. Turbūt nėra tokios scenos, kuri nesugraudintų iki ašarų", – atvirauja G.Žemaitė.

Pasak jos, mūsų visuomenė yra linkusi smerkti, net pasigirsta nuomonių, kad tokioms moterims nereikia pagalbos, kad jos pačios pasirinko tokį kelią. "Bet toli gražu ne jos pačios pasirinko tokį kelią, nes viskas ateina iš vaikystės, paauglystės, patyrus tėvų meilę ar nemeilę. Nuo daugybės dalykų prasideda problemos. Šios moterys susiduria su didžiule pasitikėjimo savimi stoka. Daugelis iš jų yra patyrusios smurtą, net neįsivaizdavo, kad gyvenimas gali būti kitoks", – dalijasi laidos vedėja.

Ir aš labai daug verkiau – jei būtų labiausiai ašarojančios laidos vedėjos rinkimai, aš turbūt pirmą vietą laimėčiau.

Davė meškerę

Projekto kūrėjai siekia ne pakeisti laidos herojų gyvenimą, bet parodyti, kad jis gali būti kitoks.

"Padedant psichologams norime išmokyti jas pažvelgti į savo gyvenimą iš šalies, paskatinti padaryti tam tikras išvadas. Mes nepakeičiame ir neduodame naujo gyvenimo, mes duodame joms meškerę ir parodome tvenkinį, kuriame yra žuvų. Jas pasigauti yra jų pačių užduotis. Mes paėmėme jas už rankos ir užvedėme ant pačio pirmo laiptelio, nuo kurio moterys gali lipti į viršų arba grimzti atgal, kur buvo. Labai noriu tikėti, kad visos jos pasinaudos šia galimybe ir nebegrįš ten", – viliasi G.Žemaitė.

Ji palaiko ryšį su praėjusio sezono laidos "Namas" dalyvėmis, viena iš jų atvyko ir į šio sezono filmavimą. "Šioms moterims norėjome ją parodyti kaip pavyzdį, kad žmogus, kuris buvo labai smarkiai įklimpęs į alkoholio liūną, šiandien visiškai jo nevartoja, pakeitė požiūrį į daug dalykų ir gyvena laimingą gyvenimą. Didžioji dauguma praėjusio sezono dalyvių taip pat pakeitė savo gyvenimus", – tikina žinomas televizijos veidas.

Lengviausia – pasmerkti

Projekto metu su "Namo" gyventojomis dirba psichologas, astrologas, daugybė grožio srities specialistų.

"Buvo daug moteriškų pasilepinimų: nuo plaukų ir blakstienų priauginimo iki masažų – visko, ko jos iki šiol nebuvo patyrusios. Man buvo labai įdomu stebėti, kaip jos keičiasi ne tik išoriškai, bet ir vidumi", – pasakoja G.Žemaitė.

Ji neabejoja, kad kiekvienas žmogus yra vertas antros galimybės. "Kartais žmogui tereikia laiku ištiesti ranką ir užvesti ant kelio. Pasmerkti ir pasakyti, "kad jos pačios tegul tvarkosi", yra lengviausia. Jos net neturi pavyzdžio, kad gali būti kitaip, kad galima rūpintis savimi, savo išvaizda, kad galima savimi pasitikėti. Čia jos gavo svarbias pamokas: suprato, kokias klaidas ir kodėl darė, kaip reikėtų kurti savo gyvenimą toliau. Net jei tu kilęs iš alkoholikų šeimos, jei niekada nepatyrei tėvų meilės ir rūpesčio, bet labai nori – viskas gali būti kitaip. Tik reikia pastangų", – tiki laidos vedėja ir priduria: – Teisti – ne mums. Dažniausiai tie, kurie teisia, nepasižiūri į savo daržą."

Jėga slypi draugystėje

"Nė trupučio neabejoju, kad moteriška draugystė – didi jėga. Visos projekto "Namas" dalyvės taip pat labai susidraugavo. Daug lengviau bandyti kažką pakeisti, kai turi palaikymą, kai matai skirtingas patirtis ir taip pat dideles problemas turinčias, daug klaidų padariusias moteris. Daug lengviau tapti vienu kumščiu, viena kitai ašaras šluostyti ir džiaugtis vienai už kitą. Suvoki, kad ne tu viena esi tokia. Juk mums visiems būna sunkių dienų, tik vieni lengviau, kiti sunkiau su tuo tvarkosi", – pastebi G.Žemaitė.

Ji tiki, kad šios moterys bendraus ir pasibaigus projektui. "Kiek žinau, jos planuoja organizuoti susitikimą, visos yra apsikeitusios kontaktais. Net neabejoju, kad jos išliks draugės ir palikusios "Namą"", – sako laidos vedėja.

"Namas" – kiekvieną pirmadienį nuo rugsėjo 2 d. per TV3

GALERIJA

  • G. Žemaitė: visi nusipelno antros galimybės
  • G. Žemaitė: visi nusipelno antros galimybės
TV3 arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

moterys

ar tokia barakuda turetu teise vesti tokias laidas pati isdraskiusi seima uzsikorusi keturiu vaiku tevui ant sprando ar tai jau lietuvoje toks paqvyzdys nejaugi nera padoriu issilavinusiu moteru o vis televizija traukia visokias padugnes klaiku

SUSIJUSIOS NAUJIENOS