„Greiti ir įsiutę“ žvaigždė J. Cena atsiprašė už tai, kad pavadino Taivaną šalimi | kl.lt

„GREITI IR ĮSIUTĘ“ ŽVAIGŽDĖ J. CENA ATSIPRAŠĖ UŽ TAI, KAD PAVADINO TAIVANĄ ŠALIMI

Filmo „Greiti ir įsiutę 9“ („Fast & Furious 9“) žvaigždė Johnas Cena (Džinas Sina) antradienį pakeitė toną ir atsiprašė savo gerbėjų Kinijoje, kad pavadindamas Taivaną „šalimi“ sukėlė pasipiktinimą didžiausioje pasaulio kino pramonės rinkoje.

Žemyninė Kinija demokratiškai valdomą Taivaną laiko savo teritorijos dalimi ir žada kada nors jį susigrąžinti, prireikus – jėga. Pekinas piktinasi bet kokiais diplomatiniais bandymams pripažinti šią šalį nepriklausoma valstybe.

Tačiau buvęs amerikiečių imtynininkas J. Cena per savo kelionę į Taivaną gegužės pradžioje, reklamuodamas veiksmo filmų apie lenktynes franšizę, užmiršo diplomatiją ir susitikęs su savo gerbėjais pavadino Taivaną „šalimi“.

Antradienį, Kinijos socialinius tinklus užplūdus pasipiktinimo komentarų bangai, jis paskelbė atsiprašymą platformoje „Weibo“ šnekamąja mandarinų kalba.

„Aš daviau daug interviu, reklamuodamas juostą „Greiti ir įsiutę 9“, bet per vieną interviu padariau klaidą“, – vaizdo įraše pareiškė J. Cena, nepakartodamas pasipiktinimą sukėlusio žodžio.

„Turiu pasakyti, ir tai yra labai svarbu, kad myliu ir gerbiu Kiniją ir Kinijos žmones. Labai labai atsiprašau už savo klaidą. Aš atsiprašau“, – kalbėjo jis.

Šis įrašas griežtai kontroliuojamoje socialinių tinklų platformoje buvo peržiūrėtas 2,4 mln. kartų, nors įprastų kinų žiniasklaidos priemonių šis atsiprašymas liko nepastebėtas.

Praėjusį savaitgalį Kinijoje pradėta rodyti filmo „Greiti ir įsiutę“ devintoji dalis iš parduotų bilietų jau atnešė 148 mln. JAV dolerių, skelbia laikraštis „The Global Times“.

Tačiau socialinių tinklų vartotojus atsiprašymas nuramino tik iš dalies.

„Prašau pasakyti: „Taivanas yra Kinijos dalis“ kinų kalba, arba mes nepriimsime (atsiprašymo)", – parašė vienas „Weibo“ vartotojas, o kitas kritikavo akivaizdžiai nepakankamas amerikiečio žinias, kad „Taivanas yra neatskiriama Kinijos dalis“.

Pastaruoju metu didžiulė Kinijos vartotojų rinka tampa prieš Pekino kritikus nukreiptu ginklu.

Tokios organizacijos kaip NBA ir pasaulinio garso mados pasaulio milžinės sulaukė boikotų ir yra kritikuojamos socialiniuose tinkluose už savo pasisakymus apie žmogaus teisių pažeidimus arba politines problemas Kinijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS