I. Burlinskaitė antro chemoterapijos kurso laukia namuose: esu su viskuo susitaikiusi | kl.lt

I. BURLINSKAITĖ ANTRO CHEMOTERAPIJOS KURSO LAUKIA NAMUOSE: ESU SU VISKUO SUSITAIKIUSI

  • 28

Socialinių tinklų žvaigždė Indrė Burlinskaitė-Vaisieta, kuriai diagnozuota ketvirtos stadijos limfoma, prieš kelias dienas baigė pirmąjį chemoterapijjos kursą Kauno klinikose. Pirmadienį ji grįžo namo, į Druskininkus, o antradienį jau pasisveikino su savo sekėjais instagrame ir papasakojo apie tolimesnį gydymą.

Gera išsimiegoti savo lovoje

„Kaip buvo gera išsimiegoti savo lovoje. Nusiprausti duše su mėgiamais produktais. Gerti savo kavą su riebia grietinėle ir pasiniurkyti su Liudu ant sofkės, kaip visada rytais.

Rytas prasidėjo gerai. Energijos gal kiek mažiau nei būdavo įprastai, bet nesiskundžiu. Dabar toks metas, kad niekad nežinai, kas bus, ir kaip gali staiga pasijusti. Su šypsena bandysiu gaudyti nuostabią dieną! Ir jums palinkėsiu to paties“, – iš namų Indrė rašė antradienio rytą.

Instagramo nuotr. 

Namuose viskas, net ir sienos, gydo

Netrukus I. Burlinskaitė pasidalino dar keliomis žinutėmis.

„Sveiki visi. Tai va, aš prisikrovusi pilną puokštę pagalvių, įsitaisiusi savo namuose priešais teliką, panašiai kaip ligoninėje. Bandau truputėlį pasikrauti energijos, nes ji momentais užkyla ir paskui sėda šiek tiek, tai tada norisi prigulti, pailsėti.

Tuo pačiu noriu pasidžiaugti, kad esu namuose ir, kaip daug kas iš jūsų rašėte, atrodo, kad namuose viskas, net ir sienos gydo. Vakar buvo labai jaukus sutikimas namučiuose. Grįžome su vyru vakare iš ligoninės. Draugai buvo absoliučiai viskuo pasirūpinę – namai sutvarkyti, langai išblizginti, gėlytės pamerktos, Liudo tėvelių ir mano mamos dovanos, staigmenėlės“, –  šypsojosi moteris.

Mitybos režimas ir dėžutė vaistams

I. Burlinskaitė tikino sulaukianti gausybės sekėjų klausimų apie tolimesnį gydymą. Ji papasakojo, kokio režimo turės laikytis namuose iki sekančio chemoterapijos kurso.

„Žinot, ligoninėje viskas buvo labai paprasta – guli, tau atneša vaistus, lašelines pastato, pusryčiai, pietūs. Viskas jau sureguliuota – belieka tik vaistus sugerti, pagulėti ir miegoti. Bet gydymas turi nuosekliai, ištisai tęstis, tad faktiškai kiekvieną dieną namuose turiu suvartoti panašias geriamų ir leidžiamų vaistų dozes. Šiandien pagrindinis dalykas, kurį padariau atsikėlusi ryte – susidėliojau mitybos režimą, kad būtų trys normalūs valgymai, 2 papildomi užkandžiai. Liudas šiandien nupirko tokią dėžutę, kur susiplanuosiu visus savo vaistus, kad viskas būtinai būtų sugerta.

Dvi savaitės iki kitos chemoterapijos

Grįžau į namus ir atrodo, kad galėčiau truputėlį atsipalaiduoti, pasidžiaugti, bet gyvenu ta mintimi, kaip kaip viskas žaibiškai prasidėjo, taip greitai tęstųsi ir kuo greičiau pasibaigtų. Su nekantrumu laukiu savo antrosios chemoterapijos, kurios numatyta data yra birželio 12 diena. Dabar labai svarbus šis periodas – dvi savaitės iki chemoterapijos. Be to, kad turėsiu saugoti save, vengti viešų vietų, miegoti, valgyti, turėsiu nuolat darytis kraujo tyrimus ir stebėti kraujo rodiklius, kad jie būtų geri. Jei jie nukris prieš pat chemoterapiją, tą nemalonų procesą teks nukelti, ko aš labai nenorėčiau. Vakar viskas įtartinai pakrito – ir kraujas, ir kalis, ir baltymas“, – dalijosi Indrė.

Instagramo nuotr. 

Plaukų dar nenužudė

„Daug kas nedrįstat klausti manęs dėl plaukų – nebijokit, galit drąsiai klausti. Šiai dienai aš esu su viskuo susitaikiusi ir žinau, kad niekas nebus kitaip. Nors iš tiesų, kai sužinojau, kokia mano liga, mano prašymas buvo daryti kažką, kad išsaugočiau plaukus. Teisybei, man buvo šokas, kai sužinojau, kaip atrodysiu vėlesniame laikotarpyje. Šiandien aš jau esu su viskuo susitaikiusi: žinau, kad plaukų išsaugoti man nepavyks. Pirma chemoterapija jų dar nenužudė – mano plaukai, kiek atsimenate, stiprūs, bet jie jau labai pasilpnėję, išsausėję.

Atrodo, lengva pasakyti, kad plaukai ataugs. Visi, esantys šioje situacijoje, tą suprantam, bet visgi plaukai yra moteriškumas. Asmeniškai man, kaip visą gyvenimą mėgstančiai prisižiūrėti, tas žingsnis bus tikrai sudėtingas, aš net neabejoju. Bet prisipažinsiu, kada man pasidarė drąsiau, kada pradėjau nebijoti savo išvaizdos pokyčių – tada, kai šią žinią paskleidžiau viešai ir sulaukiau begalinio jūsų palaikymo. Tas palaikymas man tapo motyvacija. Supratau, kad mane priimsite tokią ir anokią“, – šypsojosi I. Burlinskaitė dėkodama už didžiulę paramą.

GALERIJA

  • I. Burlinskaitė antro chemoterapijos kurso laukia namuose: esu su viskuo susitaikiusi
  • I. Burlinskaitė antro chemoterapijos kurso laukia namuose: esu su viskuo susitaikiusi
  • I. Burlinskaitė antro chemoterapijos kurso laukia namuose: esu su viskuo susitaikiusi
  • I. Burlinskaitė antro chemoterapijos kurso laukia namuose: esu su viskuo susitaikiusi
Instagramo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Fabūn

Tu - gera pamoka tiems, kurie dar nesuvokė, kad tą akimirką, kai gimsti, pradedi ir mirti.

F.

Stiprybės. Ši diagnozė man apvertė kažkada visą pasaulį. O eūna jau penkiolikti metai. Plaukai čia menkniekis. Svarbu išlikti. Visi aplink mirtingi. Mirtis ima persekioti tave labai anksti. Bet labai anksti ji tave ir subrandins.

Vėžininkė recidyvistė (kai vėžys grįžta)

Jau mirė daktarai, kurie gydė, o aš dar krutu. Su vėžiu. Vėžys išbandys visą tave. Tai ilgas mirimas amžinybės fone. Toks gyvenimas labai sunkus, bet jis ir puikus, nes padeda greitai pajusti, kas svarbu, kas ne. Geriau tam, kas jo neviešina, nes tada lieka daugiau jėgų vidinei stiprybei.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS