I. Jankauskaitė pristato dainą „Atleisk/Paleisk“: tik įrašiusi nusijuokiau, juk apie Jonines tai | kl.lt

I. JANKAUSKAITĖ PRISTATO DAINĄ „ATLEISK/PALEISK“: TIK ĮRAŠIUSI NUSIJUOKIAU, JUK APIE JONINES TAI

  • 2

Viena ryškiausių šalies atlikėjų Inga Jankauskaitė, šiuo metu be intensyvaus koncertinio grafiko įnirtingai darbuojasi ir jau prie ketvirto solinio albumo, kuris klausytojus pasieks rudenį. Šiandien atlikėja klausytojams dovanoja naują kūrinį „Atleisk/Paleisk“. Pasak žinomos šalies kūrėjos, tik įrašius šią dainą atėjo supratimas, kad ji yra apie Jonines.

 

Pasakodamas apie dainų kūrybą, I. Jankauskaitė atvirauja – ne visos dainos, kūrybiniame procese turi aiškią prasmę ir nutinka taip, kad tai paaiškėja tik įrašius. Būtent taip nutiko ir su šiandien pristatoma daina „Atleisk/Paleisk“.

„Ne visada pradėjus rašyt dainą būna iš karto aišku, apie ką ji bus. Pasikliauji nuojauta ir kantriai vynioji siūlą, kol tampa akivaizdu. Tik įrašius „Atleisk/Paleisk“ pradėjau juoktis – juk apie Jonines tai! Juk akivaizdu!“ – prisiminė dainininkė.

Tai, kad daina apie šalyje populiarią tradicinę šventę – Jonines, kūrėja argumentų turi ne vieną.

„Visų pirma per jas visada lyja. Antra – reikia leist vainikus vandenin. Trečia – ieškoti ir šauktis meilės, tarsi suprask paparčio žiedo. Ir ketvirta – tą naktį visiškai neįmanoma užmigti. Ir apie visa tai dainoje. Gana detaliai, beje. Taigi – tai Joninių daina! Kas aš, kad priešinčiausi“, – pasakojo Inga.

I. Jankauskaitės kūrinys: „Atleisk/Paleisk“:

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O varge

Kas gali eiti į jos koncertus ?Ji ne dainuoja,o kalba vienoda intonacija .

Jurga

Inga, silpnas tavo balsas geriau būk aktore, nejaugi manai , kad gali būti daiininkė, su tokiu balsu pilna Lietuva tokių moterų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS