I. Prudnikovaitė: manęs neaplenkė pogimdyvinė depresija | kl.lt

I. PRUDNIKOVAITĖ: MANĘS NEAPLENKĖ POGIMDYVINĖ DEPRESIJA

  • 0

Ieva Prudnikovaitė, vienturtė garsaus baritono Vladimiro Prudnikovo ir pianistės Nijolės Ralytės dukra, iki šiol prisimena vakarus tėvų namuose, kur nuolat šurmuliuodavo gyvenimas. Į svečius užsukdavo kolegos iš Operos ir baleto teatro, vakarus leisdavo studentai, kuriems profesoriaus šeima atstodavo už šimtų kilometrų likusius tėvus. Pačios Ievos ir jos vyro, dirigento Modesto Pitrėno, namuose šį šurmulį pakeitė vaikų klegesys. Pora augina penkerių su puse ir beveik pusantrų metukų dukras, kurios muzikų gyvenime dabar yra pačios svarbiausios.

„Mes visi jaučiame didžiulį poreikį būti kartu, todėl darbui laiko skiriame tiek, kad nenukentėtų vaikai. Labai didžiuojuosi savo vyru už tai, kad jam tai svarbu. Negalėčiau gyventi su „pasikėlusiu“ menininku, kuris mano, kad jis yra svarbiausias ir lengva ranka pavaro vaikus į šoną, kad galėtų atsiversti natas“, – LRT TELEVIZIJOS laidos „Gyvenimas“ kūrėjams prisipažino viena ryškiausių lietuvių operos žvaigdžių. 

34-erių moteris sako kažkada motinystę įsivaizdavusi kitaip, tačiau, gimus vyriausiajai dukrai, užgriuvo išbandymai – mergaitė pasaulį išvydo dviem mėnesiais anksčiau. „Kai tai nutiko, mus ištiko šokas – anksčiau nebuvau susidūrusi su vaikais, niekada nekeičiau sauskelnių ir net nelaikiau tokių mažylių rankose. Buvo labai sudėtinga“, – sunkias akimirkas prisiminė operos solistė. Laimė, dukrytė gimė sveika, jai tik reikėjo šiek tiek daugiau laiko sustiprėti. Tačiau tuo bėdos nesibaigė.

„Manęs neaplenkė pogimdyvinė depresija. Negalėjau žiūrėti nei į save, nei į savo vaiką, nei į vyrą. Blogiausia, kad nemokėjau priimti pagalbos. Man atrodė, jeigu nors vienai nakčiai paliksiu dukrą su kuo nors kitu, būsiu bloga mama. Tai – siaubingas jausmas“, – sako I. Prudnikovaitė, įsitikinusi, kad mūsų visuomenė linkusi pogimdyvinę depresiją nurašyti jaunų mamyčių nuovargiui. Tačiau realybė yra visai kitokia.

Šiomis dienomis klasikos gerbėjai I. Prudnikovaitę išvydo naujame radijo stoties LRT KLASIKA įvaizdiniame klipe. Jame raudona Egidijaus Rainio kurta suknele vilkinti Ieva automobilių spūstyje Vilniaus centre atlieka garsiąją „Habaneros“ ariją iš Georges‘o Bizet operos „Karmen“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS