I. Zasimauskaitė tikina atradusi būdą, kaip išsaugoti santykius: tai buvo magija | kl.lt

I. ZASIMAUSKAITĖ TIKINA ATRADUSI BŪDĄ, KAIP IŠSAUGOTI SANTYKIUS: TAI BUVO MAGIJA

  • 9

Šį vakarą LRT televizijos muzikiniame pokalbių šou „Vakarėja su Martynu Starkumi“ – operos solistas Merūnas Vitulskis, laidos „Klauskite daktaro“ vedėjas Alvydas Unikauskas ir dainininkė Ieva Zasimauskaitė.

M. Vitulskis pasakos apie savo šeimą, karjerą ir tai, ką reiškia būti garsiu tenoru. „Reikia pastovios praktikos – tada balsas nesensta. Čia kaip sportas – kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad tai yra labai artima“, – apie tai, kaip pavyksta palaikyti puikią vokalo formą, kalbės M. Vitulskis.

Nors anksčiau atrodė, kad tenoras būtinai turi būti didelis žmogus, dabar stereotipai yra griaunami. M. Vitulskis pasakos, kad dėl kontraktų operos teatruose dažnai tenka tai numesti, tai priaugti svorio, užsiauginti barzdą arba ją nusiskusti.

Moteris yra tokia būtybė. Nukrenta šakutė ir ji sako, kad viskas, nebegaliu.

„Anksčiau labiau buvo žiūrima į talentą, balso spalvą, kokybę. Baisiai skamba, tačiau dabar žiūrima labiau į komerciją, kad būtų gražu žiūrėti, nes reikia pritraukti žmones. Televizija, kūno ir mados kultas lemia sceninį operos pasaulio įvaizdį, to anksčiau nebuvo. Prieš 70 metų buvo tik radijas ir teatrai, kurie buvo didžiausia pramoga žmonėms“, – kalbės M. Vitulskis.

Laidoje taip pat apsilankys atlikėja Ieva Zasimauskaitė. Moteris papasakos apie tai, kad artimieji ją skatina atidaryti restoraną. Tapusi vegetare Ieva pradėjo domėtis, ką valgyti ir kaip gaminti. „Staiga man prireikė vyrui gaminti vegetarišką maistą.  Pagalvojau, kad tai yra ne man. O dabar visi skatina mane atidaryti restoraną. Daug kas sako, kad aš neblogai gaminu. Tačiau esu iš tų žmonių, kurie nemėgsta kažko daryti nuo 8 val. ryto iki 17 val. vakaro. Pas mane labai viskas keičiasi, kiekvieną dieną noriu daryti tai tą, tai kitą“, – kalbės I. Zasimauskaitė.

Dainininkė papasakos apie savo ir sutuoktinio Mariaus Kiltinavičiaus projektą „365 dienos“. Jis skirtas išsaugoti ilgai puoselėtus santykius ir išgyventi krizę. Atlikėja teigs – jai labai skaudu, kad tiek daug žmonių skiriasi. Ieva neslėps, kad jos ir Mariaus šeimoje skyrybos „vykdavo“ kas pusę metų. Šie metai taip pat buvo ne išimtis.

„Pasakiau, kad viskas, mes nebegalime būti kartu, esame per daug skirtingi. Labai dažnai aš taip sakau. Moteris yra tokia būtybė. Nukrenta šakutė ir ji sako, kad viskas, nebegaliu. O vyras klausia, kas įvyko. Tokios esame – kaupiame  ir vieną dieną pasakome, kad tai yra viskas“, – sakys atlikėja.

Laidos viešnia neslėps, kad aplinkiniai ją ragino neskubėti, apgalvoti, kodėl ji yra su tuo žmogumi, ką ji su juo veikia, kodėl sukūrė ir nori kurti santykius toliau. Šiuo metu sutuoktinių pora džiaugiasi antruoju projekto mėnesiu. Jie bando be kaltinimų kalbėtis, vienas kito nepertraukinėti, išgirsti.

„Tai buvo visiška magija. Buvo pirmas pokalbis, kad rimtai, tu visą laiką taip galvojai? Ir visą laiką tai sakei? Aš niekada to negirdėjau. Viskas labai paprasta, – apie asmeninius santykius nieko neslėpdama kalbės I. Zasimauskaitė. Sukaupta patirtimi atlikėja nori pasidalinti su kitais, išgyvenančiais santykių krizę. – Manau, kad jei skirtis, tai draugiškai ir gražiai, vienas kitam palinkint sėkmės, prieš tai išsiaiškinant viską. O ne uždaryti duris, nebenorėti matyti ir nekęsti. Nesąmonė.“

GALERIJA

  • Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Aiva

Ar jus galit uzsiciaupti visomis prasmemis

jonikas

ir vel ta kniauksianti kate dabar begiu vemti nuo tos kvakses

Viktorija

Kiemo reikšmės dainininkė, neįmanoma klausytis. Negaliu suprasti, pas kokius pedagogus mokėsi dainuoti. Kalba neaiški, tartis netaisyklinga. Tokie atstovauja Euroviziją, absurdas? O jau vaiposi vaiposi ir dėsto demagigijas. Matyt, įsivaizduoja, kad labai aukšto lygio ale dainininkė. Tegul nusiima karūną ir eina krisnos garbint.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS