I. Zasimauskaitės vyrui „Eurovizijoje“ reikėjo laiko priprasti prie sceninių drabužių | kl.lt

I. ZASIMAUSKAITĖS VYRUI „EUROVIZIJOJE“ REIKĖJO LAIKO PRIPRASTI PRIE SCENINIŲ DRABUŽIŲ

Didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje kartu su Ieva Zasimauskaite pasirodantis jos vyras Marius Kiltinavičius pasiryžo dėvėti neįprasto dizaino drabužį, nors buvo daug abejonių, teigia dizaineris Kęstutis Lekeckas. Anot jo, įvaizdis gal ir neįprastas, tačiau jaukus ir šiltas – tokia, kokia ir I. Zasimauskaitės daina.

Dizaineris K. Lekeckas tikina, kad ne tik ir I. Zasimauskaitės, bet ir jos vyro Mariaus apranga skirsis nuo to, kaip jis atrodė per pirmąją repeticiją, tačiau bus išlaikyta mintis apie paprastumą, jaukumą, nuoširdumą.

Dizaineris pripažįsta, kad kurdamas neturėjo daug laisvės, labiausiai vadovavosi režisierės nurodymais: „Prie kostiumo idėjos labiausiai prisidėjo pasirodymo režisierė Rasa Micachienė. Visi kiti tik padėjo tai idėjai atsiskleisti“, – tikina drabužių kūrėjas.

Nors nei I. Zasimauskaitė, nei R. Micachienė nėra mačiusios, kaip atrodo drabužis, pašnekovas atskleidė, kad sukurtas įvaizdis – kiek neįprastas vyriškos lyties atstovams.

„Mariui sukūrėme kombinezoną. Žinome, kad tai neįprastas drabužis vyrui, tačiau stengėmės išlaikyti paprastumą, nebūti per daug ekstravagantiški. Svarbiausia – jauku, įdomu, šiuolaikiška ir aktualu“, – vardija K. Lekeckas.

Jeigu atvirai, mūsų sugalvotas įvaizdis Mariui nepatiko.

Tiesa, dizaineris atskleidė, kad kombinezono idėja ne iš karto patiko M. Kiltinavičiui. Jis buvo kiek susirūpinęs, ar šis pasirinkimas yra tikrai geresnis variantas nei klasikinis kostiumas. „Jeigu atvirai, mūsų sugalvotas įvaizdis Mariui nepatiko. Tačiau, pamatęs galutinį rezultatą, jis nusistebėjo, kad ir modernus drabužis gali perteikti paprastumo idėją“, – apie pakitusią I. Zasimauskaitės vyro nuomonę pasakoja dizaineris.

Iš pradžių buvo manoma, kad M. Kiltinavičiaus drabužio spalvinė gama atitiks ir I. Zasimauskaitės suknelės pastelinę spalvų paletę, tačiau dėl tam tikrų techninių ypatumų kombinezono spalva bus kitokia.

„Nors siekėme išlaikyti šiltas spalvas ir Mariaus įvaizdyje, turėjome tai pergalvoti. Tradiciniu požiūriu vertinant, pasirinkome vyriškesnius atspalvius – tamsius. Be to, buvo pasakyta, kad reikia tamsaus audinio tam, kad Marius ne iš karto pasimatytų scenoje, o atsirastų netikėtaiׅ“, – apsisprendimą dėl spalvų aiškina K. Lekeckas.

LRT.lt buvo atskleista, kad I. Zasimauskaitė kartu su vyru scenoje pasirodys basi.

Dizaineris mano, kad „Eurovizija“ nėra tik dainų konkursas, labiau – idėjos perteikimas įvairiais vizualiniais sprendimais: „Kiekviena pasirodymo detalė leidžia garsiau ir įtaigiau perteikti kūrinio žinutę, o Ievos atveju tai labai svarbu, todėl ir aprangos pasirinkimas yra itin atidus.“

Pirmasis mūsų tautietės pasirodymas – gegužės 8-ąją, per pirmąjį „Eurovizijos“ pusfinalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Tai koks ten dizaineris jei sukure vyriska apranga.Baisu.Nebutu Lietuva su savo durnumu.Kiti kaip iseina drasiai jauciasi.Jau matau vaizda Maryte maise.

Kas atsitiko

Kazkada buvo toks simpatiskas vaikinas. Dabar neliko nieko simpatisko.

stebetoja

Paskutine vieta garantuota jei paklius i finala

SUSIJUSIOS NAUJIENOS