Įtempta žinomų aktorių kelionė: filmavimo grupei teko malšinti įsiplieskusį konfliktą | kl.lt

ĮTEMPTA ŽINOMŲ AKTORIŲ KELIONĖ: FILMAVIMO GRUPEI TEKO MALŠINTI ĮSIPLIESKUSĮ KONFLIKTĄ

  • 1

Po trijų savaičių klajonių egzotinėje Madagaskaro saloje aktoriai Leonardas Pobedonoscevas ir Audrius Bružas – išvargę ir išsekę. Vietos atsarginei Lietuvai paieškos davė ne tik nuostabių patirčių, leido susipažinti su įdomiais žmonėmis, gamta bei gyvūnija, bet ir pateikė įtampą keliančių iššūkių: pradedant nuo varginančiai ilgų kelionių automobiliu prastais ir pavojingais keliais iki apsinuodijimų ir sveikatos sutrikdymų. O paskutinę dieną aptemdė rimčiausias draugų konfliktas per visą 20-ies metų draugystės laikotarpį.

L. Pobedonoscevas ir A. Bružas Madagaskare tyrinėjo, ar galėtų lietuviai prisitaikyti prie gyvenimo egzotinėje saloje Indijos vandenyne, jei visa tauta būtų ten perkelta remiantis dar tarpukariu sukurta geopolito Kazimiero Pakšto utopija. Lietuva dar vadinama Marijos žeme, o paskutiniu tašku aktorių kelionėje simboliškai tapo Šv. Marijos sala, esanti Madagaskaro rytuose. Anot legendų, šioje saloje kadaise egzistavo piratų valstybė – Libertanija, o čia esančios piratų kapinės – vienintelės pasaulyje. Tad dar vaikystėje piratu troškusiam būti Leo, tai buvo tarsi svajonės išsipildymas.

Vos išlipę iš kelto, aktoriai išsinuomojo motorolerį ir patraukė tyrinėti salos. Prie vairo sėdo Leonardas, o po kurio laiko vairuoti paprašė A. Bružas. Leonardas, nors ir nenoriai, užleido vairuotojo poziciją. Deja, šio savo poelgio pasigailėjo: „Nelabai norėjau duoti vairuoti, intuicija sakė, kad A. Bružas neturi daug patirties vairuoti.“

Vingiuojant keliais, aktoriams teko kirsti ne vieną upelį, o vienas tokių sustabdė kelionę – motoroleris užgeso ir neužsivedė. „Tuo pat metu, kai užgęsta variklis, iš krūmų išlenda du vyrai ir neatsiklausę pradeda krapštytis“, – į tai, kas vyksta įtariai žvelgė Leonardas.

Anot jo, tai tyčinė situacija, o tokius turistus vietiniai apgaudinėja nuolatos. Šiuo Leonardo požiūriu A. Bružas buvo tiesiog pasipiktinęs. Improvizacijos meistro teigimu, čia nebuvo jokio kriminalo: „Keista, žmonės padeda, o juk gali pasakyti, kad nereikia. Pats susiremontuoti gali. Man patinka kai žmonės išmano ir padarys darbą už mus.“

Motoroleris netrukus buvo sutvarkytas, o už remontą buvo paprašyta 20 000 vietinių pinigų ariarių: „Aš sakau, sumokėk jam, atsiskaityk. Penki eurai, du vyrai dirbo, penki eurai...“, – Leonardą bandė įtikinti A. Bružas. Deja, Leonardas nebuvo nusiteikęs mokėti ir siūlė iš vietos tiesiog pasišalinti: „Pagal karmos dėsnius, mes esame teisūs.“

Toks draugo požiūris A. Bružui buvo visiškai nesuprantamas, o Leonardas laikėsi savo, kad sukčiams mokėti nereikia. Aktoriai ne juokais susipyko tarpusavyje ir keliauti toliau nebegalėjo: „Štai čia įvyko mūsų kelionės turbūt didžiausias konfliktas“, – kalbėjo Leonardas. Vyrams išsiuntinėjus vienas kitą toli, toli, teko įsikišti net filmavimo grupei, kuri ragino nepriimti situacijos asmeniškai. Deja, Leonardas teigė, kad jau per vėlu.

Ar tai buvo nelaimingas atsitiktinumas, o gal išties sukčių spąstai? Kas buvo teisus – Leonardas ar Audrius? Ar pavyks jiems susitaikyti? Žiūrėkite paskutinėje laidoje šį trečiadienį, 20 val. „Leo ir Bružo nuotykiai Madagaskare“ per LNK.

GALERIJA

  • Įtempta žinomų aktorių kelionė: filmavimo grupei teko malšinti įsiplieskusį konfliktą
  • Įtempta žinomų aktorių kelionė: filmavimo grupei teko malšinti įsiplieskusį konfliktą
  • Įtempta žinomų aktorių kelionė: filmavimo grupei teko malšinti įsiplieskusį konfliktą
  • Įtempta žinomų aktorių kelionė: filmavimo grupei teko malšinti įsiplieskusį konfliktą
  • Įtempta žinomų aktorių kelionė: filmavimo grupei teko malšinti įsiplieskusį konfliktą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mačiau kelis fragmentus

Pasirodė šitie du veikėjai kaip kokie nesubrendėliai.Lakstė,šokinėjo,rėkavo, su vietiniais elgėsi kaip neadekvatai.Ypač tas Bružas.Nebuvo įdomu ir visiškai nejuokinga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS