J. Kraujelytė pristato kūrinį „Stars“: ko bijo kiekvienas scenos žmogus? | kl.lt

J. KRAUJELYTĖ PRISTATO KŪRINĮ „STARS“: KO BIJO KIEKVIENAS SCENOS ŽMOGUS?

  • 0

Likus lygiai dviem savaitėms iki debiutinio albumo „Therapy“ pristatymo, atlikėja ir dainų autorė Justė Kraujelytė dalijasi nauju kūriniu „Stars“ bei jo vaizdo klipu. Kaip visuomet atvirai, dainininkė savo dainoje kalba apie kiekvieno scenos žmogaus baimes ir daugybės jėgų reikalaujančią kovą vardan išlikimo.

„Manau, kad kiekvieno scenos žmogaus baimė – tuščia salė. Sudėti visas jėgas, visą širdį, visą save ir suprasti, kad esi labai vienišas su ta savo širdimi, – pasakoja Justė. – Mes, scenos žmonės, neskaičiuodami jėgų kovojam dėl vietos po saule, kas garsiau ir įdomiau kalbės, kas gaus dėmesį, meilę, pripažinimą. Neslėpsiu, kad tai gerai atspindi net visą albumo kūrimo etapą, kai nuolat svyruodavau tarp abejonių ir klausimų, tarp nusiraminimo ir tikėjimo, tarp košmarų, kad niekam nebus įdomu. Iki šiol vis užduodu sau tą klausimą – ar verta?“

„Stars“ – tai istorija apie vidinį virsmą, išsikraustymą iš proto, perfekcionizmą ir kruviną darbą vardan idealo, kurio iki galo niekas ir nepažįsta. Tačiau, anot dainininkės, istorija neša savyje ir stiprią jėgą, netgi linkėjimą mokėti būti pačiam sau geru ir dėl savęs, vardan savo vertybės ir tiesos.

„Ir net jeigu reikės nusilenkti tuščiai salei, įgyvendinsi tai, kuo tiki ir būsi geriausias, koks tik gali būti tą akimirką. Svarbiausia, kad tikras“, – sako ji.

Kūrinio „Stars“ vaizdo klipas buvo nufilmuotas istorinėje Vilniaus Universiteto Teatro salėje – vienoje seniausių teatrinių salių Lietuvoje. Teatras ir teatro salė Justės planuose jau sukuosi nuo pat pirmųjų dainos „Stars“ eilučių.

„Vilniaus Universitetas yra ne tik mano alma mater. Jis pats turi nuostabaus grožio salę, kurią tikrai norėjosi išfilmuoti, išfotografuoti ir išbūti su šia daina, – sako dainininkė. – Iš tikrųjų, jei gimčiau iš naujo, norėčiau dirbti teatre, būti teatro aktore. Man jis yra magiškas. Klipe aš esu visi veikėjai – režisierė, artistė, technikė, primadona, viskas viename. Čia atiduodu paskutines jėgas į tą vienintelį ir svarbiausią gyvenimo pasirodymą, kurio finalas – kiek netikėtas. Vaizdo klipas šiek tiek įkvėptas ir filmo „Juodoji gulbė“, kurio tema gana glaudžiai siejasi su kūriniu. Iki šiol filmas man sukelia stiprus jausmus.“

Spalio 14 d. dienos šviesą išvys debiutinis Justės albumas „Therapy“, o spalio 16 d. kokteilių bare „Salionas“ įvyks ir jo pristatymo koncertas.

„Labai laukiu koncerto, labai laukiu žiūrovų, bet kartu ir šiek tiek neramu – sunku prognozuoti situaciją. Klipas iš tiesų gali tapti pranašu, tačiau turime ir planą B – koncertą be žiūrovų, gyvos vaizdo transliacijos formatu. Tačiau kol kas belieka tikėtis, kad „Salionas“ bus pilnas žmonių, atėjusių pabūti kartu“, – sako Justė. 

GALERIJA

  • J. Kraujelytė pristato kūrinį „Stars“: ko bijo kiekvienas scenos žmogus?
  • J. Kraujelytė pristato kūrinį „Stars“: ko bijo kiekvienas scenos žmogus?
  • J. Kraujelytė pristato kūrinį „Stars“: ko bijo kiekvienas scenos žmogus?
N. Žilinskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS