J. Law: atsisakyti visų gyvenimo malonumų – ne man | kl.lt

J. LAW: ATSISAKYTI VISŲ GYVENIMO MALONUMŲ – NE MAN

Holivudo aktorius 40 -metis Jude‘as Law kitą savaitę gerbėjams pristatys naują filmą, dėl vaidmens kuriame jam ne vieną mėnesį teko tyčia kenkti savo sveikatai, kad priaugtų svorio. Žinomas vyras pripažįsta, baigiantis filmavimui alkoholis ir nesveikas maistas jam buvo įgrisę iki gyvo kaulo.

Priverstas kenkti sveikatai

Naujosios juostos filmavimas garsiam Holivudo aktoriui Jude‘ui Law buvo nemenkas iššūkis – trys mėnesiai nesveiko maisto, milžiniškos ledų porcijos, alkoholis. Visa tai tam, kad taptų panašus į herojų kriminalinėje komedijoje „Domas Hemingvėjus“.

„Mano personažas labai daug geria, valgo nesveiką maistą ir surūko po 40 cigarečių per dieną. Taigi tris mėnesius mano meniu buvo tos: viskis, cigaretės, mėsainiai, ledai ir vėl ledai. Baigiantis filmavimui jaučiausi labai nekaip“, - prisipažino aktorius.


Savaitės pradžioje Londone įvykusioje filmo premjeroje duodamas interviu „Sunday People“ J.Law sakė: „Filmo kūrėjams reikėjo, kad herojus turėtų antsvorio. Jie susiaurino visus mano kostiumus, kad atrodyčiau kaip dantų pasta, išlendanti iš tūbelės. Nesisvėriau, bet atrodo, kad išties priaugau svorio. Baigiantis filmavimui cigaretės ir alkoholis man tikrai jau buvo įgrisę.“

Kaip prisipažino aktorius, jis pavargo ne tik nuo herojaus žalingų įpročių, bet ir apskritai nuo kino. „Aš mėgstu filmuotis, bet tai sunkus darbas, kuris kartais gali būti labai nuobodus“, - tikino J.Law.

Aktyvus gyvenimas

Atgauti įprastą formą aktoriui ko gero nebus sunku. Įprastai jis daug sportuoja, sveikai maitinasi, leidžia laiką su šeima ir neturi kada tinginiauti. „Kasdienis gyvenimas sukasi apie vaikus, daug laiko praleidžiu su šeima. Labai mėgstu gaminti, susitinku su draugaus, klausau muzikos, vaikštau į koncertus, į mylimo futbolo klubo rungtynes, į kiną, pagaliau! Myliu gamtą, man patinka ištrūkti kuo toliau nuo miesto, kur nors, kur ramu ir tylu. Jeigu prieš dvidešimt metų kas nors man būtų pasakęs, jog mano gyvenimas primins ramų užutėkį, būčiau labai nustebęs, greičiausiai net nepatikėjęs. Tuo tarpu dabar tiesiog pripratau ir jaučiuosi gerai“, - vienam žurnalui sakė J.Law.

Žvaigždė pripažįsta, jog atsisakyti visų gyvenimo malonumų – ne jam, tačiau tai nereiškia, jog žmogus neprivalo rūpintis sveikata ir gera forma. „Atsisakyti visų gyvenimo malonumų – ne man, bet kai esu geros formos, pats sau patinku. Reikia rasti aukso viduriuką, dažnai bėgioju, užsiiminėju boksu. Man sveikas gyvenimo būdas – reguliarios treniruotės, gilus miegas ir pozityvus mąstymas. Tiesa, kartais tiesiog būtina nieko neveikti, pabūti pačiam su savimi. Didžiąją dalį laiko praleidžiu bendraudamas, mano gyvenime įvykiai keičia vieni kitus. Atlieku tėvo vaidmenį, visada jaudinuosi dėl vaikų, noriu, kad jie būtų sveiki ir laimingi. Myliu savo darbą, tačiau kartais taip norisi paspausti pauzės mygtuką ir daugiau nieko nedaryti. Tokiomis akimirkomis atsipalaiduoju, nugrimztu į tylą ir užsnūstu. Ko gero svarbiausia gyvenime yra galvoti apie gerus dalykus“, - sako Jude‘as.

Vaistų priešininkas

J. Law ne tik stengiasi gyventi sveikai, bet ir vengia vartoti vaistus, ypač griežtai jis atsisako skausmą malšinančių tablečių. Vaistai nuo pat vaikystės aktoriui buvo tabu. Jo motina vengdavo duodi vaikams nuskausminamųjų, tabletės buvo leidžiamos tik tada, kai jos tikrai būtinos. „Užaugau šeimoje, kurioje niekas nevartojo vaistų nuo galvos skausmo. Mano mama nebuvo pamišusi vaistų priešininkė, tiesiog turėjo tvirtus principus. Ji tikėjo, jog cheminių preparatų reikėtų griebtis tik tada, kai tai neišvengiama. Beje, įtariai mano mama žiūrėjo ne tik į vaistus. Kai buvau vaikas, negalėjau žiūrėti televizoriaus, valgyti tam tikrų produktų“, - prisimena Jude‘as.

Nors ir pats aktorius dabar nėra linkęs vartoti medikamentų, jis nėra medicinos priešininkas, anaiptol – Jude‘as prisideda prie vėžio prevencijos, kalba apie profilaktikos svarbą.

Šių metų pradžioje filmuodamasis juostoje „Šalutinis poveikis“ Jude‘as suvaidino psichiatrą ir galėjo geriau susipažinti su psichiatrijoje taikomais gydymo metodais. Žvaigždė lankėsi grupiniuose psichoterapijos seansuose, stebėjo pacientus, medikus. „Svarbiausias dalykas, kurį sužinojau apie psichiatrus, yra tai, jog jie privalo tikėti savo darbu, medicinos galimybėmis. Visas gydymo procesas it mįslė, ieškojimai. Gali praeiti nemažai laiko, kol pacientui bus rastas tinkamas gydymas, paskirtas geriausias vaistas“, - neseniai pasakojo Jude‘as.

Aktorius taip pat pastebėjo, jog kreiptis į specialistus dėl psichikos sutrikimų kai kuriose šalyse žmonės vis dar nedrįsta: „Jungtinėje Karalystėje gyventojai skeptiškai žiūri į antidepresantus. Jei anglas apsilanko pas psichologą ar psichoterapeutą, reiškia jis turi rimtų problemų. Tuo tarpu Amerikoje į tai žiūrima daug liberaliau. Čia žmonės nuėję pas specialistus, ieško atsakymų, bando suprasti save.“

Karjerą J. Law pradėjo būdamas 12 metų – jis debiutavo muzikinio teatro scenoje. Jo darbų sąraše – daugiau nei 50 filmų, be šio aktoriaus nevyksta nei vienas garsesnis kino festivalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS