Jaunasis britų princas George'as sėdėjo reaktyvinio lėktuvo piloto krėsle | kl.lt

JAUNASIS BRITŲ PRINCAS GEORGE'AS SĖDĖJO REAKTYVINIO LĖKTUVO PILOTO KRĖSLE

  • 0

Būti Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariu reiškia turėti šiokių tokių privilegijų.

Princui George'ui (Džordžui) išsipildė daugelio berniukų svajonė – penktadienį jis sėdėjo reaktyvinio lėktuvo piloto krėsle.

Savo sūnui, kuriam vėliau šį mėnesį sukaks treji, įlipti į lėktuvą „Hawk“, kurį naudoja oro akrobatai iš „Red Arrows“, padėjo tėvas princas Williamas (Viljamas), kai šios trupės lėktuvai, parengti dalyvauti aviacijos šventėje „International Air Tattoo“ stovėjo aerodrome.

Berniukas, užsidėjęs specialias ausines, dar buvo įlipęs ir į sraigtasparnį „Squirrel“, kartu su savo mama Kate (Keit), o Williamas sėdėjo instruktoriaus vietoje.

Kaip tik šį sraigtasparnį antrasis eilėje į sostą princas, Kembridžo kunigaikštis, prieš septynerius metus mokėsi jį vairuoti.

„Įtariu, kad princas George'as buvo kiek išsigandęs ir triukšmo, ir buvimo sraigtasparnyje“, – sakė karališkąją šeimą lydėjęs aviacijos kapitonas Jimas Hobkirkas (Džimas Hobkerkas).

Mažasis princas „labai domėjosi galiniu rotoriumi. Spėju, kad kunigaikštis jam yra pasakojęs apie sraigtasparnius, nes sūnus žinojo, kas tai yra. Jis vis kartojo „tail rotor“ (užpakalinis rotorius)“.

Pirmą kartą George'as, vyresnysis iš dviejų Williamo ir Kate vaikų, lydėjo tėvus oficialiame karališkame reginyje Didžiojoje Britanijoje.

„International Air Tattoo“, didžiausias karinės aviacijos šou pasaulyje, rengiamas Karališkųjų oro pajėgų (RAF) bazėje Ferforde, Anglijos pietvakariuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS