Juosta „Liusi“ – sėkmingiausias prancūzų filmas užsienyje per pastaruosius 20 metų | kl.lt

JUOSTA „LIUSI“ – SĖKMINGIAUSIAS PRANCŪZŲ FILMAS UŽSIENYJE PER PASTARUOSIUS 20 METŲ

  • 0

Luco Bessono (Luko Besono) trileris „Liusi“ (Lucy), kuriame vaidina Scarlett Johansson (Skarlet Johanson) šturmu užėmė pasaulio rinką ir tapo sėkmingiausiu prancūzišku filmu užsienyje per pastaruosius 20 metų, penktadienį pranešė kino agentūra „UniFrance“.

Mokslinės fantastikos juosta apie moterį, kuri tampa antžmogiu ir naudojasi visais 100 procentų savo smegenų, už parduotus bilietus visame pasaulyje surinko 57,3 mln. JAV dolerių, ir buvo neseniai pradėta rodyti Kinijoje, kur vos per 10 dienų kino teatruose juostą pamatė beveik 6 mln. žiūrovų.

L.Bessono režisuotą filmą pastatė prancūzų kino bendrovė „EuropaCorp“.

Prancūzijos kiną pasaulyje reklamuojanti „UniFrance“ renka statistiką apie prancūzų filmų populiarumą pasaulio rinkoje nuo 1994 metų, ir „Liusi“ turi didžiausią pasisekimą nuo pat šios agentūros veiklos pradžios.

Anksčiau pirmą vietą pagal populiarumą užėmė „Pagrobimas 2“ (Taken 2) – Olivier Megatono (Olivjė Megatono) režisuotas trileris su Liamu Neesonu (Liamu Nisonu), kurį kaip ir „Liusi“ pastatė „EuropaCorp“ ir kuris taip pat yra įgarsintas anglų kalba.

L.Bessono „Penktasis elementas“ (The Fifth Element) irgi sulaukė didžiulio žiūrovų susidomėjimo, kaip ir prancūzų kalba įgarsinta juosta „Neliečiamieji“ (Untouchable), pasakojanti apie turtingą paralyžiuotą vyrą, kuris pasisamdo socialiniame būste gyvenantį vyrą, kad šis juo rūpintųsi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS