Jurga kviečia internetu stebėti koncerto transliaciją iš ežero salos | kl.lt

JURGA KVIEČIA INTERNETU STEBĖTI KONCERTO TRANSLIACIJĄ IŠ EŽERO SALOS

  • 1

Rytoj, rugsėjo 16 dieną, savo debiutinio albumo „Aukso pieva“ penkiolikto gimtadienio proga dainininkė Jurga pakvies į specialią koncerto transliaciją internetu. Trečiadienį, 19.30 val.. savo „YouTube“ kanale Jurga kartu su muzikantų grupe sugros specialų „Aukso pievos“ koncertą, kuriame nuskambės visos dvylika albumo dainų nuo pirmos iki paskutinės.

Kaip pranešama, koncertui jau statoma šviesos ir garso įranga, pasirodymą filmuos šešios kameros ir dronas. Interneto auditorijai skirtą pasirodymą muzikantai surengs po atviru dangumi iš ežero salos Kauno rajone, šalia Žemaitkiemio. Kartu su Jurga rytoj koncertuos Kęstutis Pavalkis (klavišai), Kazimieras Povilaitis (gitara), Rytis Vasiliauskas (bosinė gitara), Gediminas Stankevičius (būgnai), Kotryna Stasikėlė (pritariantis vokalas) ir Justas Kulikauskas (violončelė).

Ruošdamiesi koncertui rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais muzikantai ieškojo naujų sprendimų albumo dainoms, jas repetavo ir žada, kad kai kurių dainų skambesys bus netikėtas. Tokie kūriniai, kaip „Pilnatis“, „Trouble“, „The Longest Day“, „Vakar lijo čia“, trečiadienį skambės po daugiau nei dešimtmečio pertraukos.

Žiūrovai išgirs ir nepelnytai primirštą, savo laiku radijo stočių labai mėgtą „Galbūt“, anksčiau koncertuose dažnai girdėtas dainas „Aš esu tiktai jei tu esi“, „Kai pamirši tu mane“, šventinėmis progomis dažnai prisimenamą, originaliai Eurikos Masytės sudainuotą „Laisvę“.

Visoje Lietuvoje žinomi hitai „Nebijok“, „Aukso pieva“, „Saulė vandeny“ per šiuos metus skambėjo dažname Jurgos koncerte, o šiemet į koncertų programą sugrįžo ir dar vienas albumo „Aukso pieva“ kūrinys – „Gėlių takai“.

Kol kartu su grupe aktyviai dirbo studijoje repetuodama savo pirmuosius kūrinius, socialiniuose tinkluose Jurga pasidalino įrašu apie tai, ką jai pačiai reiškia „Aukso pieva“, bei pakvietė klausytojus pasidalinti savo Aukso pievos istorijomis – kai kurios jų taip pat bus įtrauktos į koncerto transliaciją.

Albumas „Aukso pieva“ pasirodė 2005 metų rugsėjo 16 dieną kompaktinės plokštelės formatu ir tą pačią dieną buvo pristatytas koncertu Vilniaus muzikos klube „Tamsta“. Pirmuoju Jurgos vaizdo klipu tapo „The Longest Day“, kurį ant kino juostos beveik ekspromtu nufilmavo režisierius Donatas Ulvydas. Po penkiolikos metų šiemet per karantiną savo vaizdo klipo sulaukė ir daina „Nebijok“.

Šventinio „Aukso pievos“ koncerto įgyvendinimą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Tai – ne pirmasis tiesiogiai internetu transliuojamas Jurgos pasirodymas šiemet. Dar kovo mėnesį, paskutinę dieną prieš Lietuvoje įvedant karantiną, Jurga surengė žmonėms padrąsinti skirto koncerto „Nebijok“ transliaciją iš tuščios Šv. Kotrynos bažnyčios Vilniuje. Karantinui tęsiantis dainininkė dovanojo velykinio „Pageidavimų koncerto“ transliaciją, o vėliau – ir ne vieną savo inicijuotos akcijos #grojuišbalkono pasirodymą.

Trečiadienio transliacija pratęs šią Jurgos koncertų seriją. Koncerto programoje albumas „Aukso pieva“ nuskambės taip, kaip ir suskambo žmonių širdyse – visos dainos bus atliktos ta tvarka, kaip yra įrašytos albume, todėl tai bus tas retas atvejis, kai ryškiausi hitai „Aukso pieva“, „Nebijok“ koncertą pradės, o ne jį užbaigs.

GALERIJA

  • Jurga kviečia internetu stebėti koncerto transliaciją iš ežero salos
  • Jurga kviečia internetu stebėti koncerto transliaciją iš ežero salos
  • Jurga kviečia internetu stebėti koncerto transliaciją iš ežero salos
  • Jurga kviečia internetu stebėti koncerto transliaciją iš ežero salos
A. Kriščiūno ir A. Reznikovo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nykoka

Su tokia muzika tik emigruot

SUSIJUSIOS NAUJIENOS