K. Smoriginas pristato dainos „Užtrauktukas“ vaizdo klipą: prakalbo apie sveikatos problemas | kl.lt

K. SMORIGINAS PRISTATO DAINOS „UŽTRAUKTUKAS“ VAIZDO KLIPĄ: PRAKALBO APIE SVEIKATOS PROBLEMAS

  • 1

„Kai sniegas už lango gilės, tau paukščiai mojuos pirštukais, kai niekas tavęs nemylės, tave pabučiuos užtrauktukas“, – šmaikštus ir tik truputėlį liūdnas poeto Liutauro Degėsio eilėraštis Kosto Smorigino dainų repertuare yra giliai įleidęs šaknis ir labai mylimas klausytojų. Atėjus kalendorinei žiemai, kuriam laikui iš viešumos pasitraukęs, dainų autorius pristato šios, kaip pats vadina, „žiemiškos dainelės“ videoklipą.

„Daina ironiška, žaisminga, nors ir apie vienatvę. Pabandėme ją skoningai aprengti muzikiniais rūbais ir įkvėpti naujos gyvybės. O video formatas leis jai pasiekti platesnę auditoriją. Prieš artėjančias žiemos šventes norisi įnešti į kasdienybę bent kiek šviesos ir priminti žmonėms, kad nevalia prarasti humoro jausmo net ir skaudžiausiose, liūdniausiose situacijose, o tunelio gale – visada dega šviesa. Pats sakau tai iš patirties, nes šie metai nepagailėjo man iššūkių ir sveikatos problemų. Tad tikrai džiaugiuosi, kad šventes pasitiksiu artimųjų rate, nes jei ne gerų medikų pagalba, vargiai ar jas išvis pasitikčiau“, – atviravo K. Smoriginas.

2023-aisiais metais žinomas kūrėjas pasitiks ir savo 70-ąjį pavasarį. K. Smoriginas prisipažįsta: „Jubiliejaus nesureikšminu, tai tik bus puiki proga susitikti su mylimais klausytojais, scenos bendražygiais, sukviesti draugus. Ruošiu naujų dainų premjeras ir programą su styginių kvartetu, su kuria ketiname pakeliauti po Lietuvą. Tikiuosi, tai įvyks ir jokios negandos tam nesutrukdys. Turbūt to sau ir norėčiau palinkėti – kad susitiktume“.

 

 

Naujas klipas sukurtas, taip vadinamu, unplugged stiliumi, kai muzikantai groja čia pat gyvai, todėl ir emocija bei skambesys tikri, nesumeluoti. Bendradarbiaujant su Žilvino Žvagulio įkurta meno studija-namais „Zuzi House“, „Užtrauktukas“ rado sau jaukią, kūrybinio polėkio kupiną erdvę. O pritariant K. Smorigino ištikimiems bendražygiams – profesionaliems muzikantams – kompozitoriui Audriui Balsiui ir gitaros virtuozui Martynui Kuliavui daina įgavo naujų spalvų. K. Smorigino pasirenkami dainų tekstai išsiskiria gera poezija, gilumu, o atlikimas – įtaigumu, žaismingumu. Todėl šis emocinio, prasminio ir estetinio užtaiso vaizdo klipas, be abejonės, pradžiugins visus žinomo atlikėjo gerbėjus.

Per pandeminius metus įkūręs kūrybinę studiją – namus „Zuzi House“ Žilvinas Žvagulis džiaugiasi, kad šioje vietoje galima gyventi ir kūrybiniu procesu užsiimti tada, kai to labiausiai norisi. „Būtina sukurti tokias erdves, kurios transliuotų žmonėms šilumą, jaukumą ir pozityvumą, o pačiam atlikėjui būtų mielos širdžiai. Visa tai ir yra šio projekto siekiamybė. Džiaugiuosi, kad K. Smoriginas tapo šio sumanymo dalimi“, – dalinosi Ž. Žvagulis.

K. Smoriginas yra pelnęs daugybę įvertinimų, laukiamas ir mylimas ne tik Lietuvos scenose, už „Makbeto“ vaidmenį pelnęs „Kristoforą“, apdovanotas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija. Per 40 kūrybos metų sukūręs daugybę vaidmenų teatre, režisavęs spektaklių, miuziklų. Dainuojantis aktorius pelnytai vadinimas dainuojamosios poezijos žanro klasiku. Jo dainos mėgiamos įvairių kartų ir yra tapusios neatsiejama Lietuvos kultūros dalimi.

GALERIJA

  • K. Smoriginas pristato dainos „Užtrauktukas“ vaizdo klipą: prakalbo apie sveikatos problemas
Kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

AČIŪ

UŽ ŠMAIKŠČIAI LIŪDNĄ DAINĄ.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS