Ką lietuviams atneš „Eurovizija“ – pergalės ar kartėlio lietų? | kl.lt

KĄ LIETUVIAMS ATNEŠ „EUROVIZIJA“ – PERGALĖS AR KARTĖLIO LIETŲ?

"Pateksime į finalą ir laimėsime", – prieš išvykdami į "Eurovizijos" dainų konkursą, kuris gegužės 9–13 d. vyks Ukrainoje, tvirtino Lietuvos atstovai "Fusedmarc". Visgi šios muzikos fiestos gerbėjai ir lažybų bendrovės mūsų šalį šįmet laiko tikra autsaidere.

Kiaulė skerdykloje?

Ant milžiniškos scenos Kijeve lips 42 šalių atstovai, savo bilieto šįmet atsisakė Rusija. Kilus skandalui, kuomet Ukraina nesutiko įsileisti jos įstatymus pažeidusios rusės dainininkės, o Rusijai kategoriškai atmetus visus kompromisus ir nutarus apskritai konkurso netransliuoti, "Eurovizijos" organizatorė – Europos transliuotojų sąjunga – nutarė, kad didžioji šalis šįmet eliminuojama. Visų kitų dalyvių būry "Fusedmarc" prognozuojama vieta galinėse eilėse ar net užkulisiuose.

Štai populiaraus eurovizinio tinklaraščio wiwiblogs.com surengto balsavimo metu 30-ies asmenų komisija lietuvių dainai skyrė vos 3,31 balo iš 10 ir su šiuo "kraičiu" pasiuntė į paskutinė vietą.

Dviem balais įvertinęs mūsiškius Luisas nevyniojo žodžių į vatą. Kai kurie dainą vertino neutraliai, tačiau dainą klausęs Luisas rėžė iš peties: "Pati Lietuvos daina visai nėra bloga, bet ar buvo būtina kvykti kaip kiaulei skerdykloje? Rimtai, nuo šios moters man skauda galvą. Man toks jausmas, kad jiems už nugaros kažkas šiaip skambino instrumentais. LED apšvietimas geras, tačiau yra tokių momentų, kurie gali sukelti epilepsiją. Viskas šiame pasirodyme kažkaip perspausta. Pasiklausius dainos "Rain of revolution" man pradėjo skaudėti galvą. Man reikia aspirino."

"Fusedmarc" užstojo 6,5 balo skyręs Jordi, nepagailėjęs komplimentų: "Energija, jėga ir elektroniniai ritmai yra charakteringi Lietuvos "Rain of Revoliution" ("Revoliucijos lietaus") lašai. "Fusedmarc" daina nebloga nuo pat pirmųjų natų, įdomus instrumentalas. Viskas šioje dainoje yra truputį betvarkė ir primena devintojo XX a. dešimtmečio stilių. Bet solistės vokalas įspūdingas, ji tikrai prikausto dėmesį. Galėtų būti geriau, bet bus įdomu." Aktyvus frankofoniškų šalių "Eurovizijos" gerbėjų forumas Eurovision-fr.net be ypatingų diskusijų Lietuvai prognozuoja paskutinę vietą.

 

 

 

Italija – be konkurencijos

Lažybininkai lietuvių dainai taip pat žada ne pergalės, o nusivylimo lietų ir prikausto prie 28 vietos – optimistinis variantas – ar prie pačių paskutinių. Geriau "Fusedmarc" vertina vietos lažybininkai, o populiarių užsienio lažybų bendrovių prognozė – "Fusedmarc" aplenks vos 3 šalis: San Mariną, Slovėniją ir Čekiją.

Įdomu tai, kad lažybininkai šįmet vieningi – pergalę skiria Italijai, kuriai atstovauja dainų kūrėjas ir vokalistas Francesco Gabbani su daina "Occidentali's Karma".

 

 

 

Ant geriausiųjų penketuko pakylos numatoma vieta Bulgarijai, Švedijai, Portugalijai ir Armėnijai, nors melomanų labai cituojama ir Belgija. Pastarajai vienareikšmiškai pergalę prognozuoja frankofonai, tarp lyderių matantys Makedoniją, Italiją, Azerbaidžaną ir Prancūziją.

Prognozės prognozėmis, o kaip seksis "Fusedmarc", paaiškės gegužės 11 d. vyksiančiame antrajame pusfinalyje, kur mūsiškiai pasirodys septyniolikti.

 

 

"Eurovizija 2017". Antras pusfinalis – gegužės 11 d. 22 val. per LRT televiziją.

Wiwibloggs.com TOP10

1. Italija – 8,96 balo.

2. Belgija – 8,67 balo.

3. Prancūzija – 7,92 balo.

4. Azerbaidžanas – 7,83 balo.

5. Makedonija – 7,79 balo.

6. Švedija – 7,58 balo.

7. Suomija – 7,33 balo.

8. Bulgarija – 7,25 balo.

9. Israelis – 7,17 balo.

10. Vengrija – 7,13 balo.


Frankofonų (Eurovision-fr.net) prognozės

 

 

1. Belgija

2. Makedonija

3. Italija

4. Azerbaidžanas

5. Prancūzija

6. Serbija

7. Švedija

8. Austrija

9. Bulgarija

10. Kipras

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Chocholas

Duos 12 balu, bielorusas 8 ..., taip ,kad gali ir finale padainioti ivanovkova

baisu

Ko į bandytų šalį važiuoti.......dar dainuoti.....

Buvusi Klaipediete

Taigi Lietuvai jau eile metu pranasauja paskutine, pernai gi tas pats buvo, kiek pamenu 9 vieta paimta.. Nepersokes ozio nesakyk.. op... Pamatysim kaip ir kas, o savus visada reikia palaikyti, kad ir kaip ten bebutu..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS