Kaip išrinkti tinkamą sužadėtuvių žiedą ir ką reiškia vyrų dovanos? | kl.lt

KAIP IŠRINKTI TINKAMĄ SUŽADĖTUVIŲ ŽIEDĄ IR KĄ REIŠKIA VYRŲ DOVANOS?

  • 0

Artėjant šv. Valentino dienai kaip niekada daug darbo turi juvelyrai. Vyrai labai dažnai šią dieną renkasi romantiškoms piršlyboms ar tiesiog bando nustebinti mylimąsias išskirtinėmis dovanomis.

TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ juvelyrė Aušra Traigytė kartu su laidos vedėja Renata Mikailionyte kalbėsis apie tai, ką reikia žinoti renkantis papuošalus, o ypač proginius žiedus.

Juvelyrė pataria, kad renkantis papuošalą sau ar jį dovanojant, svarbu išanalizuoti tiek save, tiek žmogų, kuriam ruošiate šią staigmeną. Išanalizuoti – tai reiškia ne tik žinoti, kad jis tiesiog mėgsta žiedus ar auskarus. Svarbu žinoti jo(s) gyvenimo būdą: prabangos mėgėjas ar natūralistas, ryški asmenybė ar klasikos mėgėjas? Svarbu stebėti ir ką ji(s) rengiasi: ar mėgsta blizgučius, ar kaip tik vengia, ar traukia mėlyna, ar juoda, o galbūt visos pasaulio spalvos? Atsakymus išduos apranga ar net telefono dėklas.

Sužadėtuvių žiedas derinamas prie vestuvinio

Sužadėtuvių žiedas neretai lieka toks brangus, kad ir jau sukūrus santuoką, jo nusiimti nesinori. Juk tai – prisiminimas, simbolis, talismanas.

Tačiau dažnai tenka pasukti galvą, ką gi daryti, jeigu šis žiedas visiškai nebetinka prie vestuvinio. Pavyzdžiui, sužadėtuvių žiedas buvo modernus, o vestuvėms pasirenkamas labiau klasikinis variantas. Toks žiedų nederėjimas – ypač dažna jaunavedžių klaida. Būtent todėl, dar prieš gaminant sužadėtuvių žiedą, patartina pagalvoti, kaipgi turėtų atrodyti jūsų vestuviniai žiedai. Šiam derėjimui garantuoti yra puikių sprendimų: štai iš Jungtinių Amerikos Valstijų atėjusi „du viename“ žiedų tendencija: sužadėtuvių žiedas daromas iš identiškos medžiagos kaip ir būsimas vestuvinis, todėl vėliau jie darniai susijungia į vieną masyvesnį žiedą.

Gamyba – iki kelių savaičių

Žiedų nederėjimas – ypač dažna jaunavedžių klaida. Būtent todėl, dar prieš gaminant sužadėtuvių žiedą, patartina pagalvoti, kaipgi turėtų atrodyti jūsų vestuviniai žiedai.

Juvelyrė neslepia, kad ne visi klientai papuošalus, netgi proginius žiedus, renkasi taip atidžiai. „Būna, vyrai skambina penktadienį per pietus, nes vakare jau nori įteikti dovaną“, – laidoje pasakos Aušra.

Patyrusi meistrė neslepia, kad žiedą per kelias valandas pagaminti įmanoma, tačiau, savaime suprantama, jis bus visai paprastutis. Sudėtingesnių žiedų gamyba užtrunka iki kelių savaičių, neskaičiuojant paties kūrybinio proceso, kai kartu su užsakovu gryninama idėja, bandoma nuspėti modelio pirštų dydį.

„Atkreipkite dėmesį į aksesuarus, kuriuos jums dovanoja vyrai – tai gali išduoti, kas jiems yra gražiausia ir seksualiausia“, – šypsodamasi pataria juvelyrė A. Traigytė.

Kaip juvelyrė atspėjo laidos vedėjos Renatos piršto dydį ir kokių dar istorijų ji papasakos? Visa tai – šeštadienį 10 val. laidoje „Pasaulis pagal moteris“ per TV3.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS