Kalėdinė nuotaika Šiauliuose: papuoštame mieste netrūksta šventinių renginių | kl.lt

KALĖDINĖ NUOTAIKA ŠIAULIUOSE: PAPUOŠTAME MIESTE NETRŪKSTA ŠVENTINIŲ RENGINIŲ

  • 0

2018 metų gruodžio 1-ąją Šiauliuose įžiebta pagrindinė miesto Kalėdų eglė atvėrė duris šventiniam laikotarpiui. Į skverą prie Šiaulių miesto savivaldybės miestiečius vilioja ne tik žybsinti Kalėdų eglė su įspūdinga ją juosiančia dekoracija, bet ir nuolat skambanti muzika, veikiantys prekybiniai nameliai, o bene kasdien mieste šurmuliuojantys ir Kalėdų dvasią kuriantys renginiai praneša, kad gražiausios metų šventės sparčiai artėja.

„Džiaugiamės, kad skveras prie Šiaulių miesto savivaldybės pulsuote pulsuoja. Kurdami miesto Kalėdų eglės įvaizdį, norėjome, kad eglutė viliotų akį ne tik nakties metu, bet būtų ypač graži ir dieną. Viliamės, kad tikslą įgyvendinome ir Šiaulių miesto Kalėdų eglė atveria visą savo grožį ir leidžia juo mėgautis miestiečiams“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Pasak D. Bačiulės, Eglės puošybai panaudotos ne tik naktį švytinčios dekoracijos, bet ir daugiau nei 600 auksinės, sidabrinės, mėlynos ir baltos spalvos burbulų, suteikiančių jai išskirtinio žavesio dienos metu. Eglutę juosianti tvorelė nakties metu taip pat šviečia, tačiau dieną joje puikiai matyti svarbiausi Šiaulių miesto akcentai. „Ant tvorelės“ perkelti Šiaulių miesto savivaldybės, Didždvario gimnazijos, centrinio pašto, vandentiekio bokšto, Venclauskių namų, Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedros, G. Bagdonavičiaus namo ir kt. žinomų pastatų ir lankytinų objektų atvaizdai. „Tobula tvorelė. Puiki idėja, leidžianti mažiesiems šiauliečiams susipažinti su miesto architektūra“, – sako Kalėdų eglės pašonėje vaikštinėjanti besišypsanti Ieva.

Skvere prie savivaldybės šventinę atmosferą kuria ne tik įžiebta eglutė, bet ir nuo ryto iki vakaro skambanti kalėdinė muzika, vilioja meduolių ir kitų gardėsių kvapai. „Išgirdę šiauliečių pageidavimą sugrąžinti kalėdinius namelius, keletą jų įkurdinome skvere prie savivaldybės. Iki pat sausio 1 d. darbo dienomis (išskyrus pirmadienius) nuo 15 iki 20 val. ir savaitgaliais nuo 10 iki 20 val. veikiančiuose prekybos nameliuose prekiaujama kava, arbata ir skanėstais. Jau dabar pastebime, kad miestiečiai tokia iniciatyva džiaugiasi ir ja mielai naudojasi“, – pasakoja D. Bačiulė.

Šventinės atmosferos apsuptyje netrūksta ir renginių, stiprinančių šventinę nuotaiką. Štai jau gruodžio 7 d. 19 val. vyks dūzgės su „Brolių renginiais“. „Tai renginys, kuris, viliamės, sudomins jaunimą. Kviečiame pašėlti po atviru žiemos dangumi, aktyviai dalyvauti kuriamuose žaidimuose ir taip smagiai laukti švenčių“, – sako Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Edita Smindriūnaitė.

Pasak pašnekovės, ir mažieji, ir vyresnieji šiauliečiai kviečiami gruodžio 8 d. 14 val. į linksmą popietę „Laukiu Kalėdų“. Susirinkusius vaikus džiugins apsilankęs Kalėdų Senelis, koncertuos „Trys draugai“, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos (vad. J. Minkevičiūtė) ir Šiaulių „Juventos“ progimnazijos vokalistai. Po savaitės, gruodžio 14 d., 18 val. linksmintis kvies dūzgės „Važiuojam“, o gruodžio 15 d. 16 val. prakartėlės pašventinimo renginyje „Didis džiaugsmas patekėjo“ laukiamas koncertas, kuriame skambės kalėdinės dainos. Nuo 23.30 val. senuosius metus palydėti ir Naujuosius sutikti kvies šventinis fejerverkas su „Brolių renginiais“.

Džiugu, kad ne tik skvere prie miesto savivaldybės verda kultūrinis gyvenimas, bet ir visuose Šiauliuose netrūksta renginių. Į teatralizuotus šventinius vakarus, koncertus, parodas, įdomias ekskursijas, išskirtinius renginius kviečia Šiaulių miesto įstaigos ir organizacijos. Visą šventinių renginių programą galima rasti čia.

GALERIJA

  • Kalėdinė nuotaika Šiauliuose: papuoštame mieste netrūksta šventinių renginių
  • Kalėdinė nuotaika Šiauliuose: papuoštame mieste netrūksta šventinių renginių
  • Kalėdinė nuotaika Šiauliuose: papuoštame mieste netrūksta šventinių renginių
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS