Karalienė Elžbieta II aplankė naują jos garbei pavadintą geležinkelio liniją | kl.lt

KARALIENĖ ELŽBIETA II APLANKĖ NAUJĄ JOS GARBEI PAVADINTĄ GELEŽINKELIO LINIJĄ

Karalienė Elžbieta II antradienį netikėtai pasirodė prie jos garbei pavadintos naujos geležinkelio linijos, prieš tai dėl sveikatos problemų nedalyvavusi keliuose pastaruosiuose renginiuose.

96 metų monarchė šypsojosi apsilankiusi Padingtono stotyje Londone, kad pamatytų naują Elžbietos liniją – svarbų geležinkelį, kuris paspartins susisiekimą mieste ir už jo.

Vilkėdama geltoną vilnonį paltą ir užsidėjusi gėlėmis puoštą skrybėlę, su lazdele, ji liftu nusileido į platformą ir prisijungė prie sūnaus Vesekso grafo princo Edvardo. Prieš tai buvo paskelbta, kad jis dalyvaus renginyje be karalienės. Elžbietą pasveikino ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ir Londono meras Sadiqas Khanas.

Pastaruoju metu monarchė retai lankėsi renginiuose ne savo karališkojoje rezidencijoje, dėl nuolatinių mobilumo problemų praleido iškilmingą parlamento atidarymą gegužės 10 d. – tik trečią kartą. Tai sukėlė susirūpinimą, ar kitą mėnesį ji galės dalyvauti pagrindiniuose renginiuose, skirtuose jos Platininiam jubiliejui – 70 metų soste. Vis dėlto praėjusią savaitę ji dalyvavo dviejuose renginiuose netoli savo namų Vindzoro pilyje, įskaitant jojimo renginį, kurį vedė Holivudo aktoriai Tomas Cruise'as ir Helen Mirren, jis buvo jubiliejaus šventės dalis.

Elžbietos linija bus iš dalies atidaryta visuomenei gegužės 24 dieną. Iš pradžių ji turėjo būti atidaryta 2018 m., tačiau buvo iškilę statybos ir sudėtingų signalizacijos sistemų problemų. Jos atidarymas vyks prieš ilgąjį Platininio jubiliejaus švenčių savaitgalį birželio 2–5 dienomis.

Kai bus baigta, linija veš keleivius nuo Redingo, esančio maždaug už 56 km į vakarus nuo Londono, iki Šenfildo maždaug už 34 km į rytus, su galimybe sustoti Hytro oro uoste. Linija turėjo būti baigta 2018 m., jos biudžetas išaugo iki 18,9 mlrd. svarų (22,4 mlrd. eurų). „Transport for London“ teigia, kad naujoji geležinkelio linija su violetinės spalvos ženklais „pertvarkys keliones per Londoną ir Pietryčius“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pensininkė

Mūsų sinjorai taip gyventų,nereikia titulo ,nors turėtų priežiūra ir pensijas tokias, kad už paslaugas galėtų susimokėti, atrodytų ne prasčiau.Ji juk nieko nedirba,manau ją ir maudo, šukuoja tai aišku ir visa kita priežiūra.Gražu pažiūrėti i tokio garbingo amžiaus ir taip sutvarkytą žmogų.Sekmes jai o mums sinjorams seilę pavarvinti tik galima ir padusauti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS