„Kino pavasaryje“ paskelbtas geriausias lietuvių muzikinis klipas | kl.lt

„KINO PAVASARYJE“ PASKELBTAS GERIAUSIAS LIETUVIŲ MUZIKINIS KLIPAS

  • 0

Ketvirtadienio vakarą, įpusėjus „Kino pavasariui“, paskelbti lietuviškų muzikinių klipų konkurso nugalėtojai.

Didžiausioje kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ salėje žiūrovai išvydo 14 savo idėjomis ir kinematografija stipriausių 2017 metų darbų, teigiama organizatorių pranešime spaudai.

Jau trečius metus festivalio „Kino pavasaris“ ir video agentūros „Zest“ organizuojamas lietuviškų muzikinių klipų konkursas sulaukia didelio Lietuvos kūrėjo susidomėjimo. Jo tikslas –  atkreipti dėmesį į šį žanrą ir kino profesionalus, kurie kartu su muzikantais kuria kino ekranų vertus kūrinius.

Šiais metais tarptautinę muzikinių klipų vertinimo komisiją sudarė prancūzų kilmės režisierius Tom Volf, „Kino pavasaryje“ pristatantis filmą „Maria Callas: savais žodžiais“; lenkų tarptautinio kino festivalio „Camerimage“ organizatorius Kamil Horodecki, net 6 „Sidabrines gerves“ pelnęs Lietuvos kino režisierius Ignas Jonynas; muzikantas, grupės „Foje“ įkūrėjas Andrius Mamontovas; kūrybos agentūros vadovas ir kūrybingumo dėstytojas Tomas Ramanauskas bei kino operatorius Feliksas Abrukauskas.

Susumavus komisijos balsus paaiškėjo, kad geriausiu lietuvišku muzikiniu vaizdo klipu tapo grupės „Wolfsome“ dainos „Home (When I’m With You)“ lyriškas ir itin kinematografiškas vaizdo klipas, kurį režisavo Justas Ramanauskas. Nugalėtojus paskelbė ir 2 000 eurų prizą – investiciją į ateities darbus – klipo kūrėjų komandai įteikė asociacijos AGATA direktorė ir lietuviškos muzikos portalo „Pakartot.lt“ atstovė Agnė Masalskytė.

„Man šis apdovanojimas reiškia labai daug: tai jau mano septintasis režisuotas vaizdo klipas per penkerius muzikinių klipų kūrimo metus. Nuo vaikystės myliu šį žanrą, dar kai žiūrėdavau MTV. Man tai įvertinimas kaip režisieriui, nes su kiekvienu nauju klipu tobulėju“, – kalbėjo režisierius J. Ramanauskas.

Specialus žiuri prizas už geriausią lietuviško muzikinio vaizdo klipo debiutą atiteko „Vilniaus energijai“ ir dainai „IQ Daktaras“, kurią režisavo debiutuojantis muzikinių klipų režisierius Andrius Paškevičius. Vaizdo klipe jis sostinę pavertė post-apokaliptine ligonine. Nominaciją pristatė ir laimėtojus paskelbė režisierius Saulius Baradinskas, 2016 m. tame pačiame konkurse apdovanotas už žiūrovų geriausiai įvertinto vaizdo klipo režisūrą.

Tuo tarpu už unikalią lietuviško muzikinio vaizdo klipo viziją žiuri prizu buvo įvertinti „MT Junker“ su kūriniu „AcidPizza“. Atsiimdamas apdovanojimą klipo režisierius Titas Sūdžius juokavo, kad tai pirmas jo klipas, paremtas tikrais įvykiais, o visiems susirinkusiems linkėjo spalvų gyvenime.

Muzikinių klipų konkurse galimybę balsuoti turėjo ne tik komisijos nariai, bet ir žiūrovai. Dalis jų balsus už savo favoritus atidavė svetainėje www.kinopavasaris.lt, kiti balsavo tiesiogiai, renginio metu, grupei „Golden Parazyth“ atliekant dar vieną dainą.

Stebint tiesioginius balsavimo rezultatus didžiajame ekrane paaiškėjo du pagrindiniai varžovai – Tomo Sinickio dainos „Vilnius“ bei „MTJunker“  kūrinio „Acid Jazz” vaizdo klipai. Susumavus publikos balsus paaiškėjo, kad žiūrovų geriausiai įvertintas muzikinis klipas yra režisieriaus Tito Sūdžiaus darbas grupės „MTJunker” kūriniui „Acid Jazz“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS