Kino premjeros: King Kongas Kaukolės saloje ir žvirblis-gandras | kl.lt

KINO PREMJEROS: KING KONGAS KAUKOLĖS SALOJE IR ŽVIRBLIS-GANDRAS

Į kino teatrus šį savaitgalį kviečia nuotykių ekspedicija į paslaptingos salos džiungles ir žvirbliukas, kuris pats jaučiasi esąs tikras gandras.

King Kongas Kaukolės saloje

Milžiniška gorila King Kongas Holivudo kino mitologijoje užima pastovią vietą nuo XX a. ketvirtojo dešimtmečio pradžios, kai ekranuose vienas po kito pasirodė tokie personažai, kaip vampyras Drakula, Frankenšteino monstras ir Tarzanas. Pirmasis King Kongas 1933-iaisiais buvo viso labo vos pusės metro dydžio lėlė, pagaminta iš metalo, gumos, medvilnės ir triušio kailio. Bet anuometinius žiūrovus stambiais planais filmuojama pabaisa išgąsdino taip stipriai, kad triukų kūrėjams vis knieti šį personažą sugrąžinti į ekranus kaskart, kai patobulėja specialiųjų efektų technologijos. "Kongas: Kaukolės sala" yra puiki šios tendencijos iliustracija. Viskas prasideda nuo mokslininkų, kareivių ir nuotykių ieškotojų grupės surengtos ekspedicijos į naujai atrastą Ramiojo vandenyno salą. Mitai byloja, kad nuolat rūko apgaubtose džiunglėse gyvena žmonių nežinomi padarai. Tačiau realybė pranoksta bet kokią vaizduotę.

N-13

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nuo kovo 10 d.

 

Į Afriką paskui gandrus

Pernai matėme smagią amerikietišką animacinę pasaką "Gandrų siuntų tarnyba": iš jos sužinojome daug įdomių dalykų apie paukščius, kurių apsilankymo trokšta susilaukti visi šeiminį gyvenimą pradedantys žmonės. Gandrų pasaulyje plėtojasi ir Vokietijoje sukurtos naujos animacinės komedijos veiksmas. Pagrindinis filmo "Ričis Didysis" herojus yra gandrų šeimoje nuo vaikystės užaugęs žvirbliukas, kuris pats jaučiasi esąs tikras gandras. Bet apie savo tikrąją kilmę Ričis sužino tada, kai migruojantiems paukščiams ateina laikas skristi į Afriką žiemoti. Šeima negali pasiimti mylimo žvirblelio drauge, nes prie tokių skrydžių nepratęs paukštis gali žūti kelionėje, todėl priversta palikti Ričį miške. Tačiau drąsuolis nenuleidžia sparnų ir leidžiasi į kelionę savarankiškai, o prie jo prisijungia nauji draugai: ekscentriškoji pelėda Olga su savo įsivaizduojamu draugu ir disko dainas mėgstanti savimyla papūgėlė Kiki.

V

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nuo kovo 10 d.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS