Kino salėje – nežemiškų civilizacijų antplūdis | kl.lt

KINO SALĖJE – NEŽEMIŠKŲ CIVILIZACIJŲ ANTPLŪDIS

  • 0

Nuo lapkričio 11 d. didžiųjų šalies miestų (Vilniaus, Kauno, Klaipėdos) kino teatruose pasirodė dviejų filmų premjeros: susidūrimas su nelauktais kosmoso svečiais filme "Atvykimas" ir nuotaikingas monstriukų šeimos pagausėjimas animacinėje pasakoje "Monstriukė Molė".

Kontaktai su nežemiška civilizacija 

Klausimas, ar esame vieni šioje begalinėje visatoje, žmoniją kamuoja jau labai seniai. Filmų apie tai sukurta labai daug, nes ši tema leidžia pamąstyti apie galimus kontaktus su nežemiškos civilizacijos atstovais. Kokie jie bus iš tikrųjų, niekas nežino, tačiau fantastiniuose filmuose toks susitikimas dažniausiai vaizduojamas kaip dramatiškas, o kai kada ir atvirai priešiškas susidūrimas. Labai produktyvaus Kanados režisieriaus Deniso Villeneuve‘o filme "Atvykimas" vieną dieną skirtingose pasaulio vietose nusileidžia keliolika milžiniškų kosminių laivų. Daugybę žmonių apima panika. Kai kelias dienas nieko blogo nenutinka, imama rengtis deryboms su nelauktais svečiais. Užduotis užmegzti pirmąjį kontaktą ir išsiaiškinti atvykėlių ketinimus tenka garsiai lingvistei Luizai Benks. Vos tik susidūrusi su ateiviais Luiza supranta, kad ufonautai linkę bendrauti. Bet ne visi trokšta taikių derybų: kai kam atrodo, kad reikia kuo greičiau smogti ateiviams, kol šie nepradėjo atakos pirmieji.

Monstrų naujagimio belaukiant 

Europoje sukurta animacinė pasaka "Monstriukė Molė" kviečia apsilankyti visai nebaisių monstrų pasaulyje. Mažoji Molė – mylimiausias ir vienintelis vaikas Popo ir Etnos Monstrų šeimoje. Ji dienas leidžia linksmai žaisdama su geriausiu draugu, prisukamu žaislu Edisonu. Bet monstriukės mama padeda kiaušinį, kurį tėtis turi išperinti, ir Molės laukia dideli pasikeitimai. Metų metus Molė buvo šeimos numylėtine, o dabar jai teks prisitaikyti prie naujų aplinkybių ir pasiruošti naujagimio vyresniosios sesutės vaidmeniui. Molė be galo laiminga, ji net numezga šiltą kepurytę su bumbulu mažajam monstriukui. Bet viskas ne taip paprasta. Mamos padėtą kiaušinį tėtis turi saugiai nugabenti į Kiaušinių salą, kur išsirita monstriukai. Tėtis ir mama išsiruošia į kelionę, bet Molei negalima vykti drauge. Monstriukė dėl to be galo liūdi, tačiau rytą ji aptinka, kad tėveliai per skubėjimą pamiršo jos megztą kepurytę, ir nusprendžia leistis iš paskos. Juk kiekvieno kūdikio galvytė turi būti laikoma šiltai.

GALERIJA

  • Kadras iš filmo „Atvykimas“
Filmų kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS