„Klajoklių žemei“ – dar vienas garbingas apdovanojimas kelyje link „Oskarų“ | kl.lt

„KLAJOKLIŲ ŽEMEI“ – DAR VIENAS GARBINGAS APDOVANOJIMAS KELYJE LINK „OSKARŲ“

  • 1

Kinų kilmės režisierės Chloe Zhao (Klojos Džao) sukurta juosta „Klajoklių žemė“ (Nomadland) šeštadienį laimėjo dar vieną apdovanojimą – Amerikos režisierių gildijos apdovanojimą (DGA).

Tai yra paskutiniai svarbūs apdovanojimai prieš „Oskarus“, laikomi vėlyvais jų pranašais.

Sakydama padėkos kalbą Ch. Zhao visą laiką gyrė kartu su ja nominuotus režisierius, kurie dabar veikiausiai svarsto, ką jie gali padaryti, kad pasivytų kritikų išgirtą ir visuose apdovanojimuose dominuojantį jos filmą iki balandžio 25 dieną įvykstant „Oskarų“ ceremonijai.

„Noriu padėkoti jums visiems, kad tiek daug visko mane išmokėte ir suteikėte tiek paramos. Jūs pavertėte šią kelionę dar ypatingesne“, – sakė 39 metų režisierė.

Noriu padėkoti jums visiems, kad tiek daug visko mane išmokėte ir suteikėte tiek paramos.

Tarp nominuotų režisierių buvo Davidas Fincheris (Deividas Finčeris), sukūręs juostą „Mankas“ (Mank), Emerald Fennell (Emerald Fenel), režisavusi filmą „Mergina, teikianti vilčių“ (Promising Young Woman), bei Lee Isaac Chung (Li Aizekas Čangas), sukūręs „Minarį“ (Minari). Visi jie taip pat kovos dėl geriausio režisieriaus „Oskaro“.

Ch. Zhao, kuri yra tik antroji moteris, kada nors istorijoje laimėjusi DGA apdovanojimą (pirmoji buvo Kathryn Bigelow (Ketrin Bigelou) už jos 2008 metų juostą „Išminuotųjų būrys“ (The Hurt Locker), yra laikoma stipria pretendente laimėti pagrindinį „Oskarą“.

Nors pernai DGA „nepataikė“ ir jos apdovanotas Samo Mendeso filmas „1917“ per „Oskarų“ ceremoniją nusileido Bong Joon-ho (Pong Džunho) juodojo humoro juostai „Parazitas“ (Parasite), ankstesnius šešerius metus šie apdovanojimai tiksliai nuspėjo „Oskarų“ laimėtoją.

„Klajoklių žemė“ pasakoja apie marginalizuotą, vyresnę amerikiečių kartą, keliaujančią po šalies Vakarus. Filmas jau pelnė nemažai svarbiausių kino apdovanojimų, įskaitant „Auksinius gaublius“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

be cigonu klajokliams galima prilygint politzydus ir tie ko gero pirmautu su negrais bei musulmonais tik vieni bega is nevilties o kiti is sionarogantisko poltpasiutymo ?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS