Linksmame kulinariniame projekte „Siurprizas lėkštėje“ netrūksta skaniausių tradicinių pasaulio šalių receptų, geros nuotaikos ir dar negirdėtų istorijų iš Lietuvos garsenybių gyvenimo. Į projekto sūkurį įsitraukė ir radistas Rolandas Mackevičius, kuris papasakojo kokį bjauriausią patiekalą yra suvalgęs ir koks desertas jį labiausiai pradžiugina, kai liūdna.
– Mėgstamiausias patiekalas?
– Kijevo kotletas.
– Patiekalas, kurio nemėgstate?
– Vėdarai.
– Ką bjauriausio esate suvalgęs per gyvenimą?
– Varlių šlauneles ir kramtomą gumą nuo žemės.
– Koks jūsų firminis patiekalas?
– Tikriausiai burokėlių ir ožkos sūrio salotos.
– Kokiu patiekalu lepinate žmoną?
– Racionas visada labai skirtingas, nes greitai pabosta tas pats patiekalas. O dabar racionas labai griežtas, nes maitinasi ne ji viena.
– Saldumynams sakote taip ar ne?
– Saldumynai visada turi būti šalia, jaučiuosi alkanas, jeigu po pietų nesuvalgau ko nors saldaus. “Nutella” nugali viską, bet dabar bandau keisti įpročius ir saldumo poreikį patenkinti proteino batonėliais.
– Be kokio patiekalo ar produkto negalite gyventi?
– Be sūrio.
– Mėgstamiausias gėrimas?
– Vanduo. Dar labai mėgstu žalią arbatą ir šviežiai spaustas morkų sultis.
– Mėgstamiausia pasaulio virtuvė?
– Vieną sunku išskirti, bet gera valgyti acto ir gliutomato pilnus kiniečių patiekalus, o pica ar makaronai yra puikus sekmadienio pasirinkimas, dar prancūzų virtuvė tikriausiai užimtų svarbią vietą, Kaukazas irgi ne svetimas.
– Kokį patiekalą skaniausiai gamina jūsų mama ar tėtis?
– Kiekviena mama moka gaminti puikius kotletukus.
– Ar mėgstate gaminti?
– Labai mėgstu ir netgi pailsiu gamindamas. Galvoji tik apie patiekalą, pjaustai ramiai, susitelki į maisto gamybą ir taip išveji kitas mintis.
– Ar tiesa, kad vyro širdį galima užkariauti per skrandį?
– Man to neteko patirti, bet jeigu žmonės sako, vadinasi, įmanoma.
– Ką manote apie vis dar gyvą stereotipą, kad gaminti turi moteris?
– Dabar, kai reta moteris gamina, jeigu apskritai moka, šeimininkavimas yra privalumas. Mano žmona pradėjo gaminti tik susipažinusi su manimi ir aš manau, kad tai yra jos slaptas talentas, nes ji gamina tikrai skaniau už mane.
– Ar kaip nors specialiai maitinatės?
– Anksčiau nežiūrėdavau ką, kiek ir kada valgydavau, o dabar nuolat keliu sau iššūkius ir bandau susireguliuoti mitybą. Anksčiau niekada nevalgydavau pusryčių, kai dabar jie privalomi. Dienos metu stengiuosi valgyti maistą, kuriame būtų gausu proteinų ir kuris man suteiktų energijos. Tačiau vakarienės, deja, dar nesugebu atiduoti priešui.
– Ar sportuojate?
– Sportuoju. Šiltuoju sezonu važinėju dviračiu, bėgioju, einu į sporto salę ir baseiną. Smagus pats procesas, o ypač savijauta po jo.
– Kokį patiekalą norėtumėte išmokti gaminti?
– Visus patiekalus galima pagaminti pagal receptą, todėl čia kažko išmokti sudėtinga. Žinoma, įgauti įgūdžių ir mokėti gaminti daugybę patiekalų be recepto gebant puikiai improvizuoti būtų labai smagu.
– Koks patiekalas jus pradžiugina kai liūdna?
– Kvadratiniai sausainiai pertepti sviestuku ir puodelis juodos arbatos su citrina.
Naujausi komentarai