Kokie yra šeši D. Ibelhauptaitės stiprybės šaltiniai? | kl.lt

KOKIE YRA ŠEŠI D. IBELHAUPTAITĖS STIPRYBĖS ŠALTINIAI?

  • 2

Turbūt niekas nedrįs prieštarauti, kad režisierė ir įvairių projektų autorė Dalia Ibelhauptaitė – ypač stipri ir charizmatiška asmenybė. Tačiau, matydami žmogų čia ir dabar – ant scenos, afišose ar televizoriaus ekrane, retai susimąstome: o iš kur visa tai ateina? Laidoje „Pasaulis pagal moteris“ Dalios Ibelhauptaitės tvirtumo paslaptis bandė sužinoti laidos vedėja Renata Mikailionytė.

Stiprios mamos pavyzdys

„Labai daug mano stiprybės ateina iš mamos. Jos pačios mama mirė, kai jai buvo vos 6 metukai, vėliau vėl negandos – 16-kos metų ištremta į Sibirą, į minus penkiasdešimties laipsnių šaltį ir kitas baisybes. Nepaisant visko, mano mama visada siekė žinių, mokslo ir šviesos. Galbūt todėl net baisiomis tremties sąlygomis sugebėjo įstoti į universitetą Krasnojarske ir baigti ne bet ką, o fiziką ir matematiką!“, – mamos istoriją pasakoja Dalia. Prisimindama vaikystę režisierė akcentuoja, kad ir ją pačią tėvai visada auklėjo taip, kad bet kokiu atveju sugebėtų išgyventi ir viena. „Na, o kitą stiprybės pusę – sveiką humoro jausmą – paveldėjau iš tėvo. Puikus balansas“, – šypsosi tikrai humoro nestokojanti kūrėja.

Kūryba kartu su bičiuliais

Grįžtu namo iš kito žemės krašto ir galvoju: va, trankausi čia po visą pasaulį, tačiau pasaulio centras ir geriausia vieta atsigauti yra čia – mūsų vonioje.

„Tiek su bohemiečiais, tiek su kitais kolegomis esame labai artimi. Galime sakyti, šeima. Dar nuostabiau tai, kad daugelis iš jų atėjo kartu dar iš studijų laikų, o kai kurie – net iš darželio. Taip gimsta labai didelis supratimas, tikslų išgryninimas ir, žinoma, jaunystės svajonių tęstinumas“, – supančiais aplinkiniais džiaugiasi Dalia, tačiau pažymi, kad darbo metu ypač svarbu pamiršti asmeniškumus ir išlikti dalykiškai bei... laiku padaryti pauzę.

Džiunglės

„Pauze“ Dalia vadina ne šiaip sau poilsį. Tai turi būti pabėgimas svetur, kur nėra žmonių, darbų, telefono ryšio. Pavyzdžiui, pabėgimą į džiungles. Brazilijos džiunglės, Afrika, Indija, negyvenamos salos – Dalia visur jaučiasi puikiai. „Paskutinį kartą dvi savaites gyvenome namelyje medyje. Labai pailsėjau“, – įspūdžiais dalijasi pašnekovė.

Hobis – interjero dizainas

Dar vienas didelį džiaugsmą teikiantis užsiėmimas – interjero dizainas. „Žinok, aš net renku geriausių interjero sprendimų iškarpas, – laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjai Renatai į ausį kikena pašnekovė, – gal daugiau negu dešimt metų! Domiuosi, perku žurnalus ir įgyvendinu savo idėjas namuose. Architektai sako: čia taip „nepaeis“, o po to laimim geriausio interjero apdovanojimus“, – juokiasi Dalia.

Dvivietė vonia

Interjero ekspertų įvertinto ir apdovanoto būsto centre – juodas, kvadratinis, besisukantis vonios kambarys. Jo viduje – didelė, dvivietė vonia. „Ten gimsta ramybė, idėjos, ten su vyru atgauname visas jėgas. Būna, kad grįžtu namo iš kito žemės krašto ir galvoju: va, trankausi čia po visą pasaulį, tačiau pasaulio centras ir geriausia vieta atsigauti yra čia – mūsų vonioje“.

Mylimas vyras

Jau daugiau nei 20 metų kartu esančiai porai nesvarbu nei atstumas, nei įtemptas grafikas: „Taip jau yra, kad mūsų profesijų atstovai dažnai turi beprotiškus darbo tempus skirtinguose pasaulio kampuose, tačiau, kai viskas baigiasi, mes susitinkam ir leidžiam įspūdingai kokybišką laiką kartu“. Dalia džiaugiasi, kad jos vyras, garsus režisierius Deksteris Flečeris labai palaiko ją visuose projektuose, o ypač tuose, kurie vyksta Lietuvoje. „Man be galo įdomus Deksterio darbas, o jam – mano. Jo draugai – mano draugai, mano draugai – jo draugai“. Paprašyta atskleisti detalių apie buitį, Dalia išduoda: „Kol manęs nebūna, Deksteris gėles palaisto ne visada. Tačiau pamatęs, kad kažkas nudžiūvo, o aš jau tuoj grįšiu, skuba į turgelį nupirkti tokią pačią. Mano vyras mane myli!“ – visa spindėdama sušunka režisierė.

Kur dar semiasi stiprybės Dalia bei kitos neeilinės Lietuvos moterys bus galima sužinoti šeštadienį, 9.30 val. per TV3.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

ne tik nemaloni,bet ir piktybiška...O apie savo talentą kalba tik ji pati.Žmogus,turėdamas meno gyslelę,savo išvaizdą nors kiek pagerintų.

Babuinas

Labai nemaloni, spiegianti ir visada dėmesio reikalaujanti bobykė. Savo režisūrą grindžia pigia reklama ir bandymu pavaidinti dirbančią 25 val. per dieną. Tikras šiuolainis produktas. Nulis talento, bet garsus perdimas į vandenį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS