Kultūros ministras apie M.A.M.A apdovanojimus: dalyviai aiškiai demonstruoja dvigubus standartus | kl.lt

KULTŪROS MINISTRAS APIE M.A.M.A APDOVANOJIMUS: DALYVIAI AIŠKIAI DEMONSTRUOJA DVIGUBUS STANDARTUS

  • 19

Į visuomenėje kilusį pasipiktinimą dėl apdovanojimų M.A.M.A apdovanojimų sureagavo ir kultūros ministras Simonas Kairys, kuris viliasi, kad šis renginys nebus pavyzdys kitiems ir netaps kliūtimi atverti daugiau kultūros šalies gyventojams.

„Aš ir mano komanda dedame didžiules pastangas ieškodami kelių, kaip saugiai būtų galima atverti kultūros ir pramogų sektorius. Diskutavome su sveikatos ekspertų taryba, radome bendrą formatą su SAM, įtraukėme visų kultūros sferų atstovus į bendrų sprendimų paiešką. Gimė ir konkretūs atlaisvinimo siūlymai, kuriuos galėtų svarstyti LRV ir ekspertai. Remdamiesi kitų šalių pavyzdžiais ieškome būdų, kaip padėti privatiems renginių organizatoriams.

Visose diskusijose galvą guldydavau už tai, kad esame atsakingi ir galime saugiai grįžti į veiklas. Pasitikėjimas yra svarbu, tik jo pagrindu galime priimti sprendimus. Deja, M.A.M.A apdovanojimai didesnio tarpusavio pasitikėjimo nesukūrė“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo S. Kairys.

M.A.M.A muzikos apdovanojimai

T.Biliūno/Fotobanko nuotr.

„Taip, apdovanojimai nebuvo renginys, filmavimai televizijose vyksta nuolat. Tačiau nežinau, kaip reikėtų paaiškinti kai kurių mūsų žvaigždžių elgesį socialiniuose tinkluose matytuose įrašuose. Popkultūros atstovai ir influenceriai daliai visuomenės turi nemenkos įtakos, todėl reikėtų labai gerai apgalvoti galimas kiekvieno viešo žingsnio pasekmes. Ir čia jau nesvarbu, testuoti visi ar pan. Pilnas Instagramas vaizdų su vakarėlio dalyviais, kurie tiesiog demonstruoja aiškų požiūrį į atsakomybę ir dvigubus standartus.

Visas aplinkybes toliau aiškinasi policija. Organizatoriai turbūt neįvertino, koks svarbus tokioje ekstremalioje situacijoje yra ne tik pažodinis teisės aktų laikymasis, bet ir visuomenės solidarumas bei vieni kitų palaikymas.

Tačiau tai, kas vakar vyko Kaune, neturi tapti priežastimi ir kliūtimi atverti daugiau kultūros. Pabrėšiu – atsakingos kultūros sektorių. Juk vakar šventėme ir Teatro dieną, taip pat turėjome renginį – Scenos kryžių apdovanojimus, kurių organizatoriai labai atsakingai pažvelgė į realybę.

Todėl noriu visų paprašyti nesekti blogais pavyzdžiais, o visų pirma nepamiršti tarpusavio pasitikėjimo ir atsakomybės. Tik tai mums leis tikėtis, kad po Velykų galėsime atverti daugiau kultūros“, – dėstė ministras.

Renginio organizatorius, asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas Martynas Tyla situacijos nekomentavo, tą žadėjo padaryti pirmadienį.

„Viskas puiku, sekmadienis, ir oficialiai mes rytoj išeisime su viskuo. Duodame žmonėms pasisakyti, tegul išsako savo nuomonę“, – BNS sakė M. Tyla.

Dėl Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusio MAMA apdovanojimų renginio galimų pažeidimų Kauno policija sulaukė apie 30 pranešimų, ji aiškinasi situaciją.

„Žalgirio“ arenoje renginys vyko be žiūrovų, jo organizatoriai skelbė, kad visiems dalyviams prieš renginį buvo atlikti COVID-19 testai, tačiau viešojoje erdvėje kilo pasipiktinimas, jog nesilaikoma karantino taisyklių, nedėvima kaukių, nėra saugių atstumų. Kai kurie renginį pavadino „puota maro metu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

...,

Allo,čia skalbykla?...chuikla ble....čia kultūros ministerija.

ko norėti

Šoumenai gavo iš valdžios pinigų,tai reikia pasidalinti,o kaip kitaip? Todėl matomai,su valdžios leidimu ir organizavo tą ūliavonę, su antrom pusėm,vakarinėm sukniom ir pan. Juk ir TV 3 vadovė striksėjo kartu su visais..Dabar mums teigia,kad tai buvo optinė apgaulė,renginio nebuvo,mums pasirodė....? Ar begali būti ciniškiau,vieni daro,kiti apsimeta,kad baus,bars, nors patys leido kitaip kaip būtų atvažiavę iš visų kampų į Kauną vakarui? Mat ,ir testus dar pasidarė...Cirkininkai...Nebūtų pikta,jei kitų žmonių nepersekiotų ir nevaržytų.....

ALGIS

Bausti visu griežtumu , be jokių nuolaidų , kad būtų pamoka kitiems , kad tai ne žaidimai su virusu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS