Kurčia gimusi gražuolė V. Žymantaitė siekia pergalių ir sporte | kl.lt

KURČIA GIMUSI GRAŽUOLĖ V. ŽYMANTAITĖ SIEKIA PERGALIŲ IR SPORTE

  • 0

Gražuolė Vaiva Žymantaitė gimė kurčia, tačiau „nenurašė“ savęs ir dar labiau užsispyrusi siekė savo tikslų.

2014 metais mergina tapo Europos kurčiųjų grožio konkurso nugalėtoja ir dabar nuolat dalyvauja įvairiose fotosesijose. Maža to, Vaiva intensyviai ruošiasi 2017-ųjų metų Pasaulio badmintono čempionatui, kuriame tikisi užkopti ant aukščiausios apdovanojimų pakylos.

Vaivos gyvenimo draugas modelis Deividas Statauskas taip pat negirdi, tačiau pora puikiai jaučiasi bendraudama su aplinkiniais.

„Viskas priklauso tik nuo paties žmogaus, aš jaučiuosi visai normaliai, man tai nesukelia kažkokių problemų. Viskas priklauso nuo žmogaus, mes viską galime ir skiriamės tik tuo, kad negirdime“, - LNK laidoje pasakos V. Žymantaitė.

Jos šeimoje klausos negalią turi visi. „Aš gimiau kurčia, mano visa šeima kurčia. Nėra kažkokios priežasties, tikriausiai paveldėjimas. Tėvai ir brolis – visi kurti, tik seneliai girdintieji“, - atviravo mergina.

V. Žymantaitė yra ir profesionali badmintono žaidėja ir aktyviai ruošiasi artėjančiam Pasaulio badmintono čempionatui. „Reikia pasitikėti savimi, nereikia žiūrėti į kitus, klausytis kitų nuomonių, reikia siekti savo svajonių ir viską galėsite“, - kalbės V. Žymantaitė.

Per trumpą sportininkės karjerą Vaiva yra pasiekusi ne vieną pergalę tarptautinėse varžybose – 2012 metų Pietų Korėjoje vykusiame Pasaulio kurčiųjų čempionate komandinėje rungtyje mergina užėmė III vietą, o 2014 metais Šveicarijoje Europos kurčiųjų čempionate Vaiva moterų dvejetų bei mišrių dvejetų rungtynėse laimėjo bronzos medalius.

Laida KK2 – trečiadienį 19 val. 30 min. per LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS