L. Blaževičiūtė: paaukoti keli eurai kažkam išgelbsti gyvybę | kl.lt

L. BLAŽEVIČIŪTĖ: PAAUKOTI KELI EURAI KAŽKAM IŠGELBSTI GYVYBĘ

"Širdis virpa iš susijaudinimo ir džiaugsmo, kai gauname vaikų tėvų laiškus su padėkomis, nuotraukomis ir vaizdo įrašais, kuriuose užfiksuoti vaikų sveikatos pokyčiai ir laimėjimai", – "Išsipildymo akcijos" rezultatais džiaugiasi TV3 vadovė Laura Blaževičiūtė. Besiruošiant 17-ajam paramos projekto sezonui jau akivaizdu – ši akcija plečia suteikiamos pagalbos spektrą.

Gyventi kokybiškai

Pagrindinis šių metų "Išsipildymo akcijos" leitmotyvas – padėkime pasistiebti, užaugti, pasiekti, sako L.Blaževičiūtė. "Įgyvendindami akciją jau daugelį metų, galime matyti kaip kartu su akcija auga ir jos globojami vaikai – gauta medicinos pagalba juos sustiprina, jie auga, gerėja jų fizinė bei emocinė būklė. Kitas svarbus aspektas, apie kurį norime vis daugiau kalbėti, – svarbu padėti ne tik fizinę negalią turintiems vaikams, bet ir tam tikriems vaikų bei jaunimo socializacijos, mentorystės, sveikatinimo projektams", – pabrėžia TV3 vadovė.

Juk svarbu ne tik išgyventi, bet ir gyventi kokybišką, visavertį gyvenimą. "Pavyzdžiui, neįgaliems vaikams reikia padėti įsilieti į visuomeninį socialinį gyvenimą, kitiems vaikučiams, ypač iš globos namų ar sunkiai besiverčiančių šeimų, reikia padėti suteikiant tam tikrų žinių, organizuojant įvairias lavinimo, ugdymo, laisvalaikio užimtumo veiklas, kad jie augtų kaip asmenybės, lavintųsi, siektų savo svajonių ir tikslų, rastų savo vietą gyvenime. Mūsų visuomenėje nemažai tokių, kuriems reikia ir tokios – ne materialinės – pagalbos", – pastebi L.Blaževičiūtė.

Šiemet, kaip ir prieš daugelį metų, pagrindinis "Išsipildymo akcijos" tikslas – padėti sunkiai segantiems ligoniukams, kurių gydymui nepakanka valstybės skiriamų lėšų, nėra reikiamų medicinos galimybių, o tėvai bei artimieji jau būna išbandę viską, ką leidžia jų galimybės.

"Kitas tikslas – nupirkti gydymo įstaigoms reikalingos medicininės įrangos, kuri leistų spręsti daugelio vaikų sveikatos problemas. Be to, matome poreikį fizinėms ir psichologinėms programoms, skirtoms sergantiems vaikams bei jų šeimoms. Dar viena kryptis, kurios plėtojimui irgi reikia skirti lėšų, – parama vaikų ir jaunimo socializacijos bei mentorystės projektams. Taigi, norų, tikslų yra daug. Ir visiems jiems įgyvendinti reikia visų Lietuvos žmonių pagalbos", – sako L.Blažvičiūtė.

Keitėsi ir požiūris

Šiemet "Išsipildymo akcija" organizuojama jau 17-ą kartą. Kasmet auga vaikų, kuriems ši akcija padėjo, skaičius. Paramos projektas pagerino ir pavienių ligoniukų gyvenimą, ir ligoninių arsenalą, nes joms nupirkta medicinos įranga leidžia gydyti daugelį vaikų, kurie ne visada kreipiasi pagalbos į akcijos organizatorius.

Rezultatai, kuriuos matome kasmet, džiugina ir įkvepia kartoti šią akciją vėl ir vėl.

"Pastebime vis daugiau spręstinų klausimų ir problemų, tad akcija įgauna vis platesnį pobūdį. Pavyzdžiui, pernai padėjome ne tik sergantiems vaikams, ligoninėms, bet ir "Dviračių akademijai", kad jie organizuotų treniruotes vaikams iš globos namų ir augantiems socialiai remtinose šeimose", – priduria L.Blaževičiūtė.

Per šešiolika akcijos gyvavimo metų keitėsi ir visuomenės požiūris. "Pirmaisiais metais galbūt jautėsi šiek tiek nepasitikėjimo, skepticizmo, galbūt buvo šiek tiek nedrąsu aukoti, tačiau žmonės kasmet matydami konkrečias vaikų istorijas – kaip jiems buvo padėta, kai girdi gydytojų atsiliepimus apie įrangą, kuria galima atlikti unikalias operacijas, kai viešojoje erdvėje sklando laimingų tėvų padėkos ir teigiami atsiliepimai, kai galima lengvai rasti visas ataskaitas apie panaudotas lėšas – tai suteikia pasitikėjimo akcija. Ir tikėjimo, kad kiekvieno indėlis yra reikšmingas, tad kasmet vis daugiau žmonių prisideda prie akcijos", – pastebi TV3 vadovė.

Rekordiniai pasiekimai

Pernai "Išsipildymo akcijos" globojamiems vaikams geros valios žmonės paaukojo rekordinę sumą – net 402 tūkst. eurų. Didžioji lėšų dalis buvo surinkta per šventinį "Išsipildymo akcijos" koncertą, vykusį 2018 m. gruodžio pradžioje Raudondvario dvare. Įspūdingas renginys, kupinas nuostabių pasirodymų, nepaliko abejingų – koncerto metu žmonės paaukojo beveik 220 tūkst. eurų. Nemažai lėšų – apie 30 tūkst. eurų – buvo surinkta per visuotinę "Pyragų dienos" iniciatyvą. Likusi suma suaukota viso projekto metu.

"Surinktos lėšos buvo skirtos daugiau nei 50 itin sunkiomis ligomis sergančių vaikų – tarp jų ir TV3 žiūrovams pažįstamiems mažiesiems herojams Aronui, Zoe, Lukrecijai, Saturnui, Edgarui, kurių istorijas pristatėme reportažuose bei koncerto metu. Širdis virpa iš susijaudinimo ir džiaugsmo, kai gauname vaikų tėvų laiškus su padėkomis, nuotraukomis ir vaizdo įrašais, kuriuose užfiksuoti vaikų sveikatos pokyčiai ir laimėjimai", – gerąja patirtimi dalijasi L.Blaževičiūtė.

"Štai, pavyzdžiui, Zoe mama džiaugėsi, kad su "Išsipildymo akcijos" dovanota maitinimo pompa ir sistemomis bei specialiu maistu susitvarkė mergaitės mityba. Ji priaugo svorio, sustiprėjo fiziškai, gali ir nori vaikščioti, lipti laiptais bei turi jėgų reabilitacijos procedūroms. O prieš tai Zoe buvo visai nusilpusi, per mažo svorio, norėjo tik gulėti arba sėdėti vežimėlyje, nes maitinimo su švirkštu per gastrostomą, nors ir specialiu maistu, organizmas netoleravo. Džiugina ir kitos herojės – Lukrecijos sveikatos pagerėjimas: prieš metus mergaitė beveik nevaikščiojo, nekalbėjo, nerijo seilių, o dabar ji šypsosi, šoka ir net plaukia!" – džiaugiasi ji.

Iš pernai suaukotų lėšų Santaros klinikų Vaikų ligoninei buvo nupirkta moderni įranga urologinėms endoskopinėms operacijoms. Su šia įranga buvo atlikta operacija akcijos dalyviui Edgarui. "Kaip sakė berniuko gydytojas, naujas aparatas pagerino ne tik operacijos kokybę – Edgaras trumpesnį laiką gydėsi reanimacijoje, anksčiau atsisėdo, greičiau pradėjo vaikščioti. Su šia įranga jau yra atlikta daugiau nei 50 operacijų kitiems vaikams. Kai kurios jų – unikalios, pavyzdžiui, atlikta akmenų skaldymo procedūra vos šešių mėnesių kūdikiui. Tai didelė pažanga mūsų medicinoje", – apie tai, kas nuveikta už "Išsipildymo akcijos" lėšas, pasakoja TV3 vadovė.

Neabejingi skausmui

L.Blaževičiūtė įsitikinusi: jei Lietuvoje neliktų "Išsipildymo akcijos", būtų mažiau šviesos ir gėrio. "Nors rodome ir kalbame apie labai jautrius ir skaudžius dalykus, bet jie suvienija žmones, paskatina ištiesti gerumo ranką ir padėti tiems, kuriems tos pagalbos itin reikia. O rezultatai, kuriuos matome kasmet, džiugina ir įkvepia kartoti šią akciją vėl ir vėl", – optimistiškai nusiteikusi pašnekovė.

"Kasmet įsitikiname – Lietuvos žmonės tikrai neabejingi kitų skausmui, pagalbos prašymui. Esame jautri ir atjaučianti tauta. Ir ne tik pavieniai žmonės, bet ir socialiai atsakingos įmonės. Nuoširdžiai dėkojame ilgamečiam akcijos partneriui – SEB bankui. Jo parama ir palaikymas itin svarbūs ir reikalingi, tik tokių partnerių dėka galime kasmet suorganizuoti šią didžiulę akciją ir surengti "Išsipildymo akcijos" koncertą", – priduria L.Blaževičiūtė.

"Nuoširdžiai kviečiame visus žmones ir šiemet prisidėti prie "Išsipildymo akcijos". Paaukoti keli eurai kažkam išgelbsti gyvybę. Noras gyventi – neišmatuojamas. Net beviltiškais laikomi ligoniukai išgyvena savo noro, begalinio užsispyrimo ir visų geros valios žmonių dėka", – sako ilgus metus prie projekto organizavimo prisidedanti moteris.

Mažųjų ligoniukų istorijas TV3 rodo nuo spalio 14 d. Taip pat tradiciškai lapkričio pradžioje televizija kvies minėti "Pyragų dieną", o lapkričio pabaigoje – į "Išsipildymo akcijos" koncertą.

GALERIJA

  • Laura Blaževičiūtė
  • L. Blaževičiūtė: paaukoti keli eurai kažkam išgelbsti gyvybę
  • L. Blaževičiūtė: paaukoti keli eurai kažkam išgelbsti gyvybę
  • L. Blaževičiūtė: paaukoti keli eurai kažkam išgelbsti gyvybę
  • L. Blaževičiūtė: paaukoti keli eurai kažkam išgelbsti gyvybę
  • L. Blaževičiūtė: paaukoti keli eurai kažkam išgelbsti gyvybę
R. Šeškaičio, Ž. Zimnickaitės, Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Algys

Isgelbsti-nusiperka nauja auto is suaukotu pinigu,juk naujesne-saugesne!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS