L. Kalpokaitė: vaikystėje kamuolį spardydavome ant daugiaaukščio namo stogo | kl.lt

L. KALPOKAITĖ: VAIKYSTĖJE KAMUOLĮ SPARDYDAVOME ANT DAUGIAAUKŠČIO NAMO STOGO

  • 1

Prisiminusi savo vaikystę aktorė Larisa Kalpokaitė sako, kad ji yra lopšelio-darželio vaikas, tad jos pirmieji prisiminimai apie pasakas ir yra susiję būtent su darželiu. „Anksčiau juk tėvams nebūdavo galimybės ilgai būti su vaiku. Tai ir aš nuo keturių mėnesių iškeliavau į lopšelį, o mama – į darbą“, – prisimena aktorė, prisijungusi prie organizacijos „Gelbėkit vaikus“ akcijos „Gelbėk su pasaka“.

Iš visų vaikystės pasakų Larisai didžiausią įspūdį paliko pasaka „Eglė žalčių karalienė“, kurią mergaitei sekdavo darželio muzikos mokytoja: „Atsisėsdavo prie pianino ir pasakodavo su garsais – rodydavo, kaip vėjas pučia, kaip ošia rami, banguota ar audringa jūra, kaip saulė kyla, kaip žaltys ir kaip Eglė dainuoja... Kai tik atėjusi pasakydavo, kad nori mums pasekti pasakaitę, visi vaikai iškart prašydavo „Eglės žalčių karalienės“.

Kitus mylimus pasakų herojus aktorė atrado ne knygose, o animaciniuose filmukuose. Tuomet Larisa pasakoja atradusi ir Sniego karalienę, ir Bembį, ir kitus anuomet jau ekranizuotų garsiausių pasaulio pasakų herojus.

L. Kalpokaitė sako, jog buvo pasakų, kurios jai nedarė jokio įspūdžio, nes buvo pernelyg panašios į realų gyvenimą. „Pavyzdžiui, „Merė Popins“. Ji buvo tokia panaši į mane! Nebuvo įdomu skaityti, kaip ji karstėsi stogais, nes tai dariau ir pati. Mes vaikystėje net kamuolį spardydavome ant daugiaaukščio namo stogo. Ir sėdėdavome ant jo krašto žemyn nuleidę kojas... Prisimenu, kaip mus, tris padykusias mergičkas, vaikėsi sargas su šunimi. Mes tada nieko nebijojom, nei to sargo, nei aukščio“, – nostalgiškai prisimena Larisa.

Vaikystėje Larisa daugiausia skaitydavo apie tai, kas nepažinta, magiška – apie stebuklus, gražią meilę, princesę ant žirnio, apie Undinėlę, pasakas bei istorijas, kuriose skraido elfai ir gyvena troliai.

Larisos vaikystės pomėgis literatūrai su magijos elementais išliko iki šiol. Aktorė sako perskaičiusi visa „Harį Poterį“, visus Dž. R. Tolkino kūrinius, taip pat K. Luiso „Narnijos kronikas“ ir pažiūrėjusi visus filmus, sukurtus šių istorijų motyvais.

Neseniai tėvus aktorius L. Kalpokaitę ir Joną Braškį,  karantino metu gyvenančius kaime, aplankė sūnus Jonas, kuris atvežė mamai naują knygą – Dž. Martino „Sostų žaidimą“. Taigi aktorės namuose ir vėl neišvengiamai karaliauja magiškoji fantastika.

Prisijungusi prie „Gelbėkit vaikus“ akcijos „Gelbėk su pasaka“, Larisa dovanojo H. K. Anderseno pasaką „Piniginė kiaulė“.

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ prie kampanijos kviečia prisidėti ir visus Lietuvos žmones: skaityti pasakas, nusifilmuoti, pasidalinti vaizdo įrašu savo socialiniuose tinkluose su grotažyme #GelbėkSuPasaka ir nepamiršti paaukoti skurstantiems vaikams telefonu 1409 (auka 5 Eur) arba skirti norimą paramos sumą https://www.gelbekitvaikus.lt/paaukok bei paraginti tai padaryti savo draugus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,labai paTIKO TRUMPAS TEKSTUKAS ir...

drasi,SMALSI MERGAITE is PRIGIMTIES... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS