Dukrai stovyklą išrinkusiam L. Kernagiui – priekaištai: į kokią homoseksualų kompaniją čia atvežei? | kl.lt

DUKRAI STOVYKLĄ IŠRINKUSIAM L. KERNAGIUI – PRIEKAIŠTAI: Į KOKIĄ HOMOSEKSUALŲ KOMPANIJĄ ČIA ATVEŽEI?

  • 172

Trečiadienį atlikėjas ir buvęs Seimo narys Ligitas Kernagis su sekėjais pasidalino nemalonia savo dukros ir jos klasiokės patirtimi vasaros stovykloje. 

Žinomas vyras portalo žurnalistams leido pasidalyti socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtu įrašu.

Po stovyklos – šokiruojantys klausimai

„Ilgai galvojau, ar rašyti šią istoriją, bet daugeliui papasakojus, visi buvo labai stipriai šokiruoti ir pasipiktinę, todėl dalinuosi“, – pasakojimą pradėjo L. Kernagis.

Savo 13-metę dukrą atlikėjas savaitei išleido į vasaros stovyklą šalia Anykščių, prie Mūšėjaus ežero. Ją, pasak L. Kernagio, organizavo vilniečiai, o ir atsiliepimai buvo geri – nemaža dalis jaunimo ten vyko jau ne pirmą kartą. Į stovyklą jo dukra išvyko kartu su savo bendraklase. 

Po savaitės stovykla baigėsi ir vyras atvyko parsivežti merginų, tačiau vietoje džiugių įspūdžių jis išgirdo priekaištus.

Į kokią homoseksualų kompaniją mus čia atvežėt?

„Pasiėmus mergaites pradėjome klausinėti jų įspūdžius apie stovyklą. „Į kokią homoseksualų kompaniją mus čia atvežėt?“ – drėbtelėjo dukters klasiokė. Klausimas pribloškė, sakom – pasakokit. Pasirodo, kad iš septynių vadovų keturi buvo homoseksualūs. Gėjai ar lesbietės. Paklausus mergaičių, iš kur jos tai žino, jos atsakė, jog visa stovykla tai žinojo. Vienas iš vadovų, 19-metis vaikinas, vis atslinkdavo į mergaičių palapinę ir klausė „jūs pora ar ne? Ar žinot, kad mergaitė su mergaite yra žymiai geriau, nei su berniuku?“ – situaciją nupasakojo L. Kernagis.

L. Kernagis / V. Kopūsto / BNS nuotr.

Klausė apie orientaciją

Atlikėjas teigia skambinęs stovyklos vadovei, tačiau ši viską neigė ir tvirtino, kad mergaitės viską išsigalvoja.

„Po šios informacijos aš puoliau skambinti stovyklos vyriausiajai [vadovei], kraujas virė gyslose iš pykčio. Atsiliepusi vadovė (beje, irgi homoseksuali) labai ramiu balsu išklausė mano griaustinį kreiptis į policiją ir sako: „Kreipkitės, jūs nieko neįrodysit. Jūsų mergaitės išsigalvoja“. Į mano klausimą, iš kur mergaitės žino apie jų visų seksualinę orientaciją, ji atsakė, jog jie nieko nuo vaikų ir neslepia. Jei vaikai klausia, tai jie ir atsako. Visa stovykla žino. Pasirodo, kad kai kurie vaikai, ne pirmą kartą ten atvykę, jau yra „susiporavę“, – stebėjosi L. Kernagis.

„Ryto rate“ vaikų buvo klausinėjama, kuo jie save jaučia – ji, jis ar kažkas kito?

Pasak atlikėjo, stovykloje vaikams buvo užduodami keisti klausimai.

„Pasirodo, kad vadinamam „Ryto rate“ vaikų buvo klausinėjama, kuo jie save jaučia – ji, jis ar kažkas kito? Vadovė pripažino, kad vaikinas, kuris klausinėjo paauglių, ar jos yra pora ir ragino pabandyti, viršijo įgaliojimus ir jie su juo pasikalbės“, – įraše teigė atlikėjas.

L. Kernagis teigė į policiją nesikreipsiantis, tačiau apgailestavo dėl tokių stovyklų veiklos Lietuvoje.

„Po šito pokalbio aš supratau, kad nieko nebesuprantu šiame lietuviškame pasaulyje, kas jame vyksta ir į kokį jį mes išleidžiame savo vaikus. Į policiją, greičiausiai, kreiptis nebeliko prasmės, bet bent jau informuoju tėvus, kad  siųsdami vaikus į stovyklas labai pasidomėtumėte, kur siunčiat vaikus. Juk paauglystė yra pats jautriausias jų metas, jie labai pažeidžiami ir juos lengva sumedžioti  visokiems...“ – rašė L. Kernagis.

Stovykla viską neigia

Susisiekus su Anglų kalbos studijos stovyklos atstove Aurelija ji patvirtino, kad L. Kernagio įrašą matė bei skaitė pasipiktinusių žmonių komentarus.

„Norėčiau pakomentuoti, kas šitą informaciją platina. Manau, kad ir patys nemažai žinote apie tą žmogų“, – sakė stovyklos atstovė.

Paklausus, ar jai žinoma, kad vienas iš stovyklos vadovų siūlė mergaitėms išbandyti homoseksualius santykius, moteris atsakė, kad to negalėjo būti.

„Tikrai, kad nevyko. Jeigu tokie dalykai vyktų, tėčiui ne į „Facebook“ reikėtų rašyti. Čia žmogus išsigalvoja“, – tvirtino Aurelija.

Ji teigė, kad panašių skundų iš tėvų dar nėra susilaukusi.

„Tiesiogiai man tikrai niekada nėra buvę. Mes turime labai daug grįžtančių vaikų. Šiandien visą dieną mamos rašo žinutes, kas čia nutiko. Manau, kad tai daug ką pasako“, – teigė stovyklos atstovė.

Sulaukė pasipiktinimo

Žinomo vyro įrašas socialiniame tinkle sulaukė nemenko pasipiktinimo. „Liūdna. Šį įrašą ir informaciją reikia siųsti švietimo ministrei ir teisėsaugai. Nemanau, kad reikia tylėti. Peržengtos visos raudonosios linijos“, – rašė Nijolė. „Ne ministrei, o surinkti tėvų parašus ir kreiptis į prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – patarė Vidmantas.

Atsiliepė ir vaikus į tą pačią stovyklą išleidusios mamos: „Praeitą vasarą dukrą leidau, šią – nes ne tokios stovyklos reikia vaikams, ir dar mokami nemaži pinigai“, – sakė Daiva.  „Mes šioje stovykloje buvome, ir rugpjūtį ketinome dar kartą važiuoti. Tai jau ir nebevažiuosime...“ – atviravo Akvilė.

„Jei tėvai sumoka pinigus už stovyklą, kurioje turi būti tobulinama vaiko anglų kalba, tai taip ir turėtų būti. Kuo čia dėta anglų kalba, ir vaikų švietimas apie sekso partnerius? Net aš, suaugusi moteris, nenorėčiau kad tiesiog miegant vienoj palapinėj su drauge, pas mus pradėtų landžioti kažkoks svetimas žmogus ir aiškintų, kad mums reikėtų pabandyti ir seksualiai pasantykiaut, nes taip labiau patiktų“, – piktinosi Violeta. Akcentas ne orientacija turi būti, bet kad tai – nepilnamečiai, o vadovai demonstruoja savo seksualumą ir veda nederamus pokalbius“ – jai antrino Linas.

„Pernai dalyvavo dukra. Kai ieškojome stovyklos, tikrai neužkliuvo jokie LGBT friendly. Apie vadovių gyvenimo būdą sužinojau netikėtai pamačiusi girdėtą pavardę internete. Tikrai ilgai svarsčiau ar leisti. Išbuvo. Dukros įspūdžiai: visiška laisvė, berniukams lakuojami nagai, persirengimai mergaitėmis ir nuolatiniai apsikabinimai. Tokia laisvė kurioje puiki terpė skleisti tas jų vertybes kaip pačios vadovės gyvena ir turbūt dauguma tų užsieniečių vadovų. Jų aiškinimu, jie taip leidžia atsiskleisti vaikams. Šiemet net minties nebuvo ten vykti. Pasirodo, reikia labai labai atidžiai pasidomėti, kas organizuoja, kas vadovai, kaip gyvena ir su kuo. Nes netikėtai paaiškėja, kad taip paaugliams peršamas laisvės, pabandymų ir kažkokio savęs atradimo siekis“, – rašė Jurgita.

„Niekas jums neliepia leisti savo atžalų į stovyklas. O jeigu turinys nepatinka, ar žmonės ten dirbantys, tai renkatės kitą stovyklą ir problema išspręsta“, – tarsi reziumavo Pijus.

Džiaugiasi stovykla

Pasirodžius publikacijai portalą kauno.diena.lt pasiekė stovyklos dalyvių laiškas. Jį skelbiame neredaguotą.

Gerb. Ligitas Kernagis „Facebook“ platformoje paviešino įrašą, kuriame viešai apdergė vieną anglų kalbos stovyklą. Po šio, itin daug susidomėjimo sulaukusio įrašo, mes, buvę ir esami šių stovyklų nariai, norėtume papasakoti savo asmeninius įspūdžius.

Taip, stovykloje galima sutikti LGBTQ+ žmonių, tiek vadovų, tiek paauglių tarpe. Praktiškai kiekvienas iš mūsų ten sutikome nuostabių žmonių, su kuriais likom draugais ilgam laikui, ties išvažiavimu iš stovyklos nepasikeitė visiškai niekas. Būtent todėl nusprendėme pasidalinti viešai, kaip jaučiamės mes patys. Nes melo tame įraše daugiau, nei vandenyne plastiko, o pakovojimas už tai, kas brangu, mums rūpi.

Taigi, faktai, kuriais tikim kiekvienas, po šiuo tekstu pasirašantis:

1. Stovykloje atmosfera yra beprotiškai saugi. Kad ir koks bebūtum – azijietis, LGBTQ+ priklausantis, europietis iš kaimyninių ar nekaimyninių šalių, amerikietis, visi visi, tiek vadovai, tiek paaugliai, gali jaustis savimi. Patyčios griežtai netoleruojamos ir tuoj pat sustabdomos.

2. Faktas, papildantis pirmąjį – pabendrauti su skirtingų kultūrų, skirtingos lytinės orientacijos, skirtingų patirčių žmonėmis yra pasaulėžiūrą plečianti patirtis. Sužinojimas, ką reiškia būti mažuma baltaodžių pasaulyje, plečia tolerancijos ribas. Gali tapti kur kas empatiškesnis bei šiltesnis žmogus, nei buvai iki šiol.

3. Dvi iš mūsų šioje stovykloje atradom, kokioje srityje norėtume tobulėti, ko gyvenime norėtume siekti. Susiję su karjeros tikslais. Būvimas aplinkoje, kur dirba laimingi, nesislepiantys žmonės, gali atnešti suvokimą, kad gyvenimas po mokyklos nėra tragiškai sunkus.

4. Aplinka, kur vadovai leidžia būti atviriems, yra aplinka, kur įvyksta gėris. Kai gali būti iš tikrųjų IŠKLAUSYTAS, vakare prie laužo ar, jei žiema – namelyje, susėdus jaukiame rate, jautiesi geriau. Apie problemas, apie mokyklą, apie santykius, su tėvais, draugais, pirmąsias meiles, bet ką ir viską. Tokią aplinką suteikia AKS vadovai.

Anykščių Anglų Kalbos Studijos stovyklose vyrauja atmosfera, kurioje gera ir norisi būti. Įkūrėja Aurelija kartu su vadovais įdeda 170 proc. savęs tam, kad visi visi jaustųsi iš tikrųjų GERAI. Prieš leisdami savo vaikus į stovyklą, pasidomėkit, kokiomis vertybėmis stovykla gyvena – aprašyme aiškiai ištransliuota, kad tai – LGBTQ+ draugiška aplinka. Išsinagrinėkite viską, kad vėliau netektų pasirodyti tiesiog žiopliu.

Na, o su vadovu, kuris elgėsi nepriimtinai, pats gerb. Ligitas Kernagis parašė, kad pažadėta pasikalbėti – problemą, kuri greičiausiai dar labai smarkiai paryškinta paties vaiko, pažadėta išspręsti. Visa kita tėra neatvirumo pasauliui klausimas. O jei matoma bėda tame, kad žmonės gali būti visokie – galima su tais visokiais pabendrauti. Ir pamatyti – visi esam tiesiog žmonės, norintys laimės.

GALERIJA

  • L. Kernagis
Rašyti komentarą
Komentarai (172)

Rita Lebedeva

Mano vaikas, pagal Ligito aprašymą, buvo toje pačioje pamainoje kaip šios mergaitės. Aš jo paklausiau, tai taip, jis sakė, kad tas vadovas buvo prisipažinęs viešai visiems apie savo orientaciją. Gal taip ir neturėtų būti. Tačiau visi kiti pasakojimai gali būti laabai sutirštinti. Vaikas buvo ne pirmą kartą stovykloje ir jam ten labai patinka. Mes žinojome ir matėme, kokie ten vadovai. O Ligitas nematė prieš leisdamas? Keista. O tarp hetero seksualių žmonių negali pasitaikyti, kurie netinkamai elgiasi? Stovykla tikrai nepavers vaiko gėjumi, jei jis toks nėra. Gera proga vaikams pamatyti pasaulį tokį, koks jis yra. Ir manau dar leisime ne kartą.

Turi buti

istatymas, draudziantis pe de ras tu, lezbiu, pedofilu propoganda tarp nepilnameciu, ir aplamai sita sudais smirdancia agresyvia propoganda.

Tėvas

Mūsų vaikų tvirkinimui - NE! Ar bus realiai pritaikytas nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS