L. Somov ir Dileta pristato savo pirmąją vinilo plokštelę: tai kažkas ypatingo! | kl.lt

L. SOMOV IR DILETA PRISTATO SAVO PIRMĄJĄ VINILO PLOKŠTELĘ: TAI KAŽKAS YPATINGO!

  • 0

Vienas ryškiausių Lietuvos muzikos prodiuserių Leon Somov įgyvendino savo melomanišką svajonę ir kartu su dainininke Dileta išleidžia pirmąjį albumą vinilo plokštelės formatu. Lietuvą vos pasiekus pirmosioms naujo albumo plokštelėms, muzikantai debiutinį savo darbą „Find You“ pristatė savaitgalį sostinėje vykusiame renginyje „Muzikos archyvai“.

Šią vasarą naują albumą duetas pristatys ir koncertuose „Find You“ – artimiausi pasirodymai suplanuoti liepą Vilniuje ir rugpjūtį pajūryje.

Kaip vinilo plokštelės pristatyme pasakojo L. Somov, „Find You“ buvo kurtas daugiau nei metus ir yra iki smulkmenų išpuoselėtas jo autorių. Anot prodiuserio, tai – visiškai „analoginis“ albumas, nes viskas sukurta savomis rankomis. Ne tik muzika, dainų žodžiai ar specialiai dainoms įrašyti garsai, bet ir albumo dizainą puošiančios paties Leono juostiniu fotoaparatu padarytos nuotraukos.

„Daina „Find You“, kuria pavadintas ir visas albumas, buvo pirmasis mūsų su Dileta bendras darbas, kuris labai užbūrė ir įkvėpė kartu kurti daugiau. Žinoma, man asmeniškai didžiulė motyvacija buvo ir suplanuotas šio albumo išleidimas vinilo formatu, – šypsosi Leonas. – Esu išleidęs keletą singlų vinilo plokštelėse, bet dar nebuvau išleidęs pilno albumo. Vinilo plokštelė ir iš jos skambanti muzika – tai kažkas ypatingo!“

„Find You“ – ne tik pirmasis studijinis L. Somov albumas, išleistas melomanų vertinamoje laikmenoje, bet ir pats pirmas autorinės kūrybos albumas Diletos karjeroje.

Buvusi televizijos laidų vedėja, muzikiniuose projektuose išgarsėjusi ir aktyvia koncertine veikla užsiimanti atlikėja jau gerai žinoma scenoje, tačiau būtent „Find You“, kurio visoms dainoms žodžius ir melodiją kūrė pati vokalistė, buvo lemta tapti jos debiutiniu albumu.

„Albumas – tai labai svarbus įvykis, apie jį svajojau dar nuo mažų dienų ir siekiau labai daug metų! Esu labai laiminga ir dar pati netikiu, kad jau turiu jį savo rankose, – džiaugiasi Dileta. – Į „Find You“ įdėjau labai daug savęs ir savo išprotėjusių minčių. Tikiu, kad jis palies klausytoją ir gros be sustojimo!“

Praėjusį mėnesį visose skaitmeninėse muzikos platformose pasirodęs albumas jau pristatytas singlais „Find You“ ir „Ledas“, o naujausias šio albumo singlas „Back to Life“ jau spėjo įsitvirtinti ir Lietuvos radijo stočių topuose. 

Muzikantai prisipažino, kad kartu jau sukūrė ir dar daugiau dainų, kurios nepateko į albumą. Klausytojai šiuos kūrinius galės išgirsti tik būsimuose „Find You“ pristatymo koncertuose, kuriuose nuskambės ne tik visos albumo dainos, bet ir pluoštas naujų, dar negirdėtų kūrinių.

Artimiausiu metu L. Somov ir Dileta, koncertuosiančius kartu su muzikantų grupe, bus galima išvysti pasirodymuose Vilniuje, „Vasaros terasoje“, liepos 29 dieną ir Palangoje, „Oldman parke“, rugpjūčio 14 dieną.

GALERIJA

  • L. Somov ir Dileta pristato savo pirmąją vinilo plokštelę: tai kažkas ypatingo!
  • L. Somov ir Dileta pristato savo pirmąją vinilo plokštelę: tai kažkas ypatingo!
  • L. Somov ir Dileta pristato savo pirmąją vinilo plokštelę: tai kažkas ypatingo!
V. Škikūnaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS