Lietuvių laukia naujausias čiuožimo genijaus I. Averbucho šou | kl.lt

LIETUVIŲ LAUKIA NAUJAUSIAS ČIUOŽIMO GENIJAUS I. AVERBUCHO ŠOU

  • 0

„Liepsnojančio ledo“ gerbėjai šiemet sulauks staigmenos – Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko kvietimu naujausią savo ledo šou jiems pristatys daugkartinis Europos ir pasaulio čempionas, Olimpinių žaidynių prizininkas Ilja Averbuchas. Ledo genijumi vadinamo čiuožėjo ir choreografo režisuotą šou ant ledo „Klasiokai“ bus galima išvysti gruodžio viduryje Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje. Įspūdingame spektaklyje ant ledo pasirodys Aleksejus Jagudinas, Margarita Drobiazko su Povilu Vanagu ir būrys kitų čiuožimo žvaigždžių, tarp kurių ne vienas olimpinis ir daugkartinis Europos ar pasaulio čiuožimo čempionas.     

Jau daugiau kaip dešimtmetį I. Averbuchas žinomas kaip neprilygstamas ledo šou kūrėjas. Ant ledo pirmą kartą iščiuožęs būdamas šešerių, 19-os jis tapo pasaulio čempionu. Iškovojęs visas svarbiausias pergales ir pelnęs pasaulinį pripažinimą, prieš 11 metų I. Averbuchas nusprendė šokti ant ledo taip, kaip patinka jam pačiam, o ne varžybų teisėjams. Vietoj to, kad pasitraukęs iš didžiojo sporto tiesiog dalyvautų įvairiuose šou ant ledo, čiuožėjas įkūrė prodiusavimo kompaniją „Ledo simfonija“ ir subūręs dailiojo čiuožimo žvaigždes pats ėmėsi statyti šokio ant ledo spektaklius. Kelios dešimtys skirtingų pastatymų, gastrolės po visą pasaulį ir ilgalaikis bendradarbiavimas su „Pirmuoju kanalu“ rengiant televizijos šou „Žvaigždės ant ledo“, „Ledynmetis“, „Ledas ir ugnis“ atskleidė Iljos, ne tik kaip gabaus čiuožėjo, talentą. Išvysti I. Averbucho režisuotus ledo šou turėjo progą Turino ir Londono olimpinių žaidynių žiūrovai, jis prisidėjo ir prie Sočyje vykusių olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos.

Vienas geriausių pasaulyje ledo šou kūrėjų kaskart vis pranoksta save. Naujausias I. Averbucho spektaklis ant ledo „Klasiokai“ – istorijos žmonių, kurie kažkada mokėsi vienoje klasėje ir po daugelio metų vėl susitiko. Pasitelkdami choreografiją jie pasakoja apie tai, kas jiems nutiko per tą laiką: kuo jie tapo ir ko pasiekė gyvenime. Istorija atskleidžiama lyg vieno veiksmo spektaklyje – čia nėra konferansjė, dramaturgija sukurta taip, jog kiekvienas pasirodymas logiškai seka kitą ir baigiasi ypatingą atmosferą kuriančia scena, kurioje pasirodo visi šou dalyviai.

P. Vanagas, kartu su M. Drobiazko dalyvaujantis šiame šou, sako: „I. Averbuchas „Klasiokuose“ subūrė unikalų kolektyvą, išsiskiriantį profesionalumu ir artistiškumu. Taip ryžtingai pelnyti ledo šou žiūrovų meilę gali tik profesionalai. Olimpinių žaidynių ar pasaulio ir Europos čempionų, ilgus metus dalyvavusių „Ledynmetyje“ ir kituose Iljos projektuose, artistiškumas yra stebėtinas, tiesiog virtuoziškas.“

Pats I. Averbuchas sako norįs, kad kiekvienas naujas jo šou ant ledo skirtųsi nuo visų prieš tai buvusiųjų: „Noriu stebinti publiką, sudominti juos vis kuo nors nauju. Anksčiau „Ledo simfonija“ stebino žiūrovus vien tuo, jog mūsų šou dalyvauja pasaulinės dailiojo čiuožimo žvaigždės, gerbėjai renginių laukdavo vien tam, kad išvystų ant ledo savo mylimus čiuožėjus – A. Jagudiną ir kitus. Ir netgi nebuvo būtina, kad čiuožėjai ant ledo atliktų geriausias savo programas – vien tik jų pasirodymas įaudrindavo publiką ir sukeldavo ovacijas. Šiandien man svarbu parodyti ne tik žvaigždes, bet naujus, niekur nematytus numerius ir programas.“ Jo sukurti šou ant ledo visuomet pritraukia tiek pasaulinių čiuožimo žvaigždžių, kiek galima būtų išvysti tik Olimpinėse žaidynėse.

Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje ledo šou „Klasiokai“ žiūrovai turės progą išvysti mylimiausią Lietuvos čiuožėjų ant ledo porą – M. Drobiazko ir P. Vanagą, olimpinį ir daugkartinį pasaulio bei Europos čempioną Aleksejų Jagudiną, olimpinius, pasaulio ir Europos čempionus Tatjaną Totmijaniną ir Maksimą Marininą, pasaulio ir Europos čempionus Mariją Petrovą ir Aleksejų Tichonovą, pasaulio čempionus Albeną Denkovą ir Maksimą Staviskijų, pasaulio profesionalų čempionus Eleną Leonovą ir Andrejų Chvalko, pasaulio akrobatinio čiuožimo čempionus Vladimirą Besediną ir Aleksejų Poliščiuką, Rusijos čempioną Jevgenijų Kuznecovą ir kitus.

GALERIJA

  • Lietuvių laukia naujausias čiuožimo genijaus I. Averbucho šou
  • Lietuvių laukia naujausias čiuožimo genijaus I. Averbucho šou
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS