M. ir I. Pitrėnai: daiktų, laiko ar gerumo pertekliumi galima dalintis | kl.lt

M. IR I. PITRĖNAI: DAIKTŲ, LAIKO AR GERUMO PERTEKLIUMI GALIMA DALINTIS

  • 0

„Visi esame vienokiame ar kitokiame pertekliuje. Vieni – daiktų, kiti – laiko, treti – idėjų ir gerumo. Galbūt galima tuo tiesiog pasidalinti“, – sako dirigentas Modestas Pitrėnas. 

Jis drauge su žmona operos soliste Ieva Prudnikovaite-Pitrėne šį trečiadienį taps LRT televizijos laidos „Gyvenimo spalvos“ herojais.

Savanorystė Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose muzikų šeimai nėra pirmoji. „Pirmas kartas, pamenu, abiem sukėlė didelį šoką. Neįsivaizdavome, kiek ten gyvena vaikučių ir su kokiomis problemomis, kaip jiems reikia šilumos, kaip jie puola tave apkabinti“, – prisiminimais dalinsis Ieva.

Nerimą dėl per anksti gimusios dukrelė išgyvenusi pora ne kartą savo laiką skyrė likimo nuskriaustiesiems. Ieva dalyvauja neišnešiotų naujagimių asociacijos veikloje, yra ankstukų ambasadorė. „Kai tapau mama, vertybės apsivertė aukštyn kojomis, vienišų ar sergančių vaikų tema man tapo labai jautri“ , – sako dvi mergaites auginanti moteris, sulaukianti ir didelio karjeros aukštumų siekiančio vyro palaikymo.

„Nesakau, kad tai yra pasiaukojimas, gal skambėtų per garsiai ir dramatiškai, bet tai, ką daro Ieva, yra sunku. Man, su mano darbo rutina, tai būtų neįgyvendinama. Kartu ši užduotis – labai atsakinga. Jei simfonija nepavyks, tai – mažas dalykas. Jei vaiką pražiūrėsi – didelis. Čia – nacionalinė premija šeimoje“, – pripažins dviejų vaikų tėtis.

Nors Modestas yra pasirašęs kontraktą su Sankt Galeno operos teatru Šveicarijoje, šeima sako, kad jų namai visuomet bus Lietuva. „Minčių likti ir kraustytis nebuvo ir jų neatsirado ten pabuvus“, – sako žinomas dirigentas M. Pitrėnas.

„Gyvenimo spalvos“ – LRT televizijos laida, rodoma trečiadieniais 19.30 valandą. Sėkmingi žinomi Lietuvos žmonės dienai tampa skirtingų sričių savanoriais. Dalydamiesi savo gyvenimo patirtimi ir laiku jie ne tik padeda sėkmės stokojantiems, bet ir patys iš naujo susipažįsta su savimi.

GALERIJA

  • M. ir I. Pitrėnai: daiktų, laiko ar gerumo pertekliumi galima dalintis
  • M. ir I. Pitrėnai: daiktų, laiko ar gerumo pertekliumi galima dalintis
  • M. ir I. Pitrėnai: daiktų, laiko ar gerumo pertekliumi galima dalintis
K. Kalvaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS