M. Stonkus – apie jam surengtą Celofano šou: saugiai dabar negali jaustis nė vienas | kl.lt

M. STONKUS – APIE JAM SURENGTĄ CELOFANO ŠOU: SAUGIAI DABAR NEGALI JAUSTIS NĖ VIENAS

  • 98

Antradienį Marijampolėje kontroversiškas veikėjas Antanas Kandrotas-Celofanas įsivėlė į naują konfliktą. Jis bandė patekti į Marijampolės kultūros namuose vykusio spektaklio užkulisius, siekdamas akis į akį pasikalbėti su aktoriumi Mantu Stonkumi. Esą Celofaną įžeidė tinklalaidėje aktoriaus pasakyti žodžiai apie jį. A. Kandrotas kvietė atvykti jo sekėjus, prie kultūros centro susirinko apie dešimt veikėjų, tačiau atvykus policijai konfliktas pasibaigė dar net neprasidėjęs. Apie tai, kas nutiko antradienį, Info dienoje papasakojo pats M. Stonkus.

„Realiai tikriausiai nieko neįvyko, kas buvo suplanuota. Buvo bandyta padaryti provokaciją. Atvyko visoje šalyje labai gerai žinomas asmuo, provokatorius ir bandė sujaukti viešąją erdvę, sugadinti spektaklį, kabinėjosi prie žmonių. Atvyko, aišku, ne vienas, o, kaip visada, su didele armija jį palaikančių tokių pat žmonių“, – pasakojo aktorius.

Jis negalėjo tiksliai pasakyti, kiek žmonių atvyko kartu su A. Kandrotu, bet tikino girdėjęs, kad jų buvo apie dešimt. Anot aktoriaus, neaišku, kaip viskas būtų pasibaigę, jei ne atvykusi policija.

„Net neįsivaizduoju. Galėjo tikrai būti labai nesmagių dalykų. Esame matę, kaip ta minia veikia prie Seimo ar kituose susibūrimuose. Nežinau, galėjo būti ir akmenų, ir ginklų kokių nors, ir užpuolimų, ir tikrai ne vienas prieš vieną, o daugiau prieš vieną ar netgi prieš moteris, kažkodėl tuo net neabejoju“, – pasakojo jis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

M. Stonkus neatskleidė, ar kreipėsi į teisėsaugą dėl persekiojimo.

„Kol kas teisininkai daro šitą darbą ir pareigūnai taip pat užsiima šiais reikalais, tad kol kas nelabai ką galiu komentuoti“, – paaiškino M. Stonkus.

Aktorius pripažino, kad dabar nesijaučia labai saugiai, mat laukia dar ne vienas spektaklis.

Aš manau, kad čia galbūt yra ir įstatymų spragos, kad tokie žmonės gali būti laisvėje ir nelabai pakaltinami.

„Žinote, su tuo saugumu dabar... Nelabai, kas gali jaustis saugus. Net tas žmogus, kuris tikrina galimybių pasus prekybos centre – jam gali būti peršauta koja. Tai apie tą saugumą kalbėti tikriausiai reikėtų labai rimtai, nes saugiai jaustis negali niekas. Nė vienas Lietuvos pilietis – nei žinomesnis žmogus, nei šiaip socialiai aktyvus pilietis. Saugumas, šiuo atveju, yra labai lanksti sąvoka“, – kalbėjo M. Stonkus.

Pašnekovas paaiškino, kodėl, jo nuomone, keliose bylose teisiami ir visuomenę kiršinantys veikėjai savo socialinėje erdvėje gali skleisti kokią tik nori informaciją, o kai jau kalbama apie juos, tada jie organizuoja štai tokias susitikimo akcijas.

„Aš manau, kad čia galbūt yra ir įstatymų spragos, kad tokie žmonės gali būti laisvėje ir nelabai pakaltinami. Aš manau, kad prie šito turėtų dirbti įstatymų leidėjai ir tas spragas užkaišioti. Deja, kai kuriems įstatymų leidėjams tokie žmonės yra labai patogūs“, – atsakė M. Stonkus.

Pasak aktoriaus, su tokiais provokatoriais nereikėtų kovoti impulsyviai.

„Kuo šaltesniais nervais, nesiveliant į jokias diskusijas, be emocijų, nenusileidžiant iki jų lygio nei kalbomis, nei žodžiais, nei emocijomis“, – sakė pašnekovas.

Portalas kauno.diena.lt skelbė, kad A. Kandrotas antradienio vakarą vyko į Marijampolę, kur kultūros centre buvo rodomas spektaklis „Man gal magnio trūksta?“, kuriame vaidina ir M. Stonkus.

Celofanas bandė patekti į renginio užkulisius ir pasikalbėti su M. Stonkumi, tačiau to padaryti A. Kandrotui nepavyko. Buvo iškviesti policijos pareigūnai, kurie po reginio aktorių ir jo kolegas palydėjo į automobilį.

Celofanas aiškino, kad jį supykdė M. Stonkaus žodžiai, pasakyti tinklalaidėje „Vėl tie patys“. Aktorius išreiškė nepritarimą mitingui, vykusiam Sausio 13-osios dienos minėjime, minėjo Celofaną ir reiškė nepritarimą jo veiksmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (98)

o

Stonkus, kad ir kiek stengsis, nebenusipraus.

R

Celofans yrr apsimyzes petusara.vienas teg atvaro pas ta stonku vienas ir be jokiu filmavimu.

Irma

Kitą kartą galvok žasinėli silikonai, nes ne ant to pataikei
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS