„Maisto banko“ paramos koncertas – jautrios istorijos, atidengta Obuolio kaukė, atlikėjų dainos | kl.lt

„MAISTO BANKO“ PARAMOS KONCERTAS – JAUTRIOS ISTORIJOS, ATIDENGTA OBUOLIO KAUKĖ, ATLIKĖJŲ DAINOS

Šį penktadienio vakarą 19.30 val. tiesioginiame LNK televizijos eteryje bus transliuojamas „Maisto banko“ paramos koncertas „PasiDalink“. Tiesiai iš koncertų salės „Compensa“ pusantro tūkstančio iš visos Lietuvos susirinkusių savanorių, rėmėjų, scenos žvaigždžių kvies Lietuvą dalintis ir prisidėti prie kilnios „Maisto banko“ misijos kovojant su maisto švaistymu ir skurdu.

Šį vakarą jautriausias paramą gaunančių žmonių istorijas pasakos TV laidų vedėja, nuomonės formuotoja Indrė Kavaliauskaitė ir ištikimasis „Maisto banko“ bičiulis, LNK žinių vedėjas Rolandas Vilkončius. Prie jų prisijungs ir prisiminti opią maisto švaistymo problemą šmaikščiai kvies aktorius Giedrius Savickas. Viena didžiausių koncerto intrigų – penktadienį LNK projekte „Kaukės“ pasirodžiusios „Maisto banko“ simbolio Obuolio kaukės atidengimas. Praėjusį sekmadienį viena šalies įžymybių uždainavo po Obuolio kostiumu ir po vedėjų bei komisijos spėjimų liko neatidengta – atradimo dovana palikta „PasiDalink“ koncerto žiūrovams.

LNK archyvo nuotr.

„Manęs draugės klausia, kaip aš nepravirkstu per tokį jautrų „Maisto banko“ renginį, greičiausiai atsakymas slypi tame, kad visas ašaras išlieju dieną prieš, skaitydama scenarijų ar žiūrėdama jau nufilmuotas istorijas. Šį kartą perskaičiau istoriją apie vaiką, kuris Kalėdoms svajoja apie mišrainę. Tiesiog pasileido ašaros upeliais. Įsijunkite, ir, jei negaila, paaukokite „Maisto bankui“, jie tikrai daro nesuvokiamai didelį darbą kasdien“, – renginio išvakarėse žiūrėti koncertą savo socialinių tinklų sekėjus kvietė vakaro vedėja I. Kavaliauskaitė.

Šį kartą perskaičiau istoriją apie vaiką, kuris Kalėdoms svajoja apie mišrainę. Tiesiog pasileido ašaros upeliais.

 

Generalinio renginio rėmėjo „Swedbank“ socialinių iniciatyvų vadovas Ernestas Ramonas kviesdamas dalintis prisiminė ir ne mažiau svarbią ekologinę „Maisto banko“ misijos dalį: „Tai viena tvariausių organizacijų Lietuvoje, kuri dirba tam, kad būtų sumažintas maisto paliekamas pėdsakas aplinkai, o kartu įkvepia savanoriauti bei spręsti maisto švaistymo problemą. Nedaugelis žinome, jog per metus Lietuvoje prarandama apie 400 tūkst. tonų maisto, kurio didžioji dalis išvaistoma būtent namuose. Reikėtų nepamiršti, jog išmetamas maistas – tai ne tik plonesnės mūsų piniginės, bet ir gamtos išteklių švaistymas. Keisdami požiūrį į maistą, mes keičiame savo apsipirkimo planavimo įpročius, o tuo pačiu daugiau dėmesio skiriame aplinkosaugos ir klimato krizės iššūkiams. Tad kiekvieną kviečiu neišvaistyti, padėti gelbėti maistą ir juo pasidalinti.“

Dalintis, palaikyti ir aukoti viso paramos vakaro metu kvies garsiausi populiariosios ir alternatyvios muzikos atlikėjai – Monique, Saulius Urbonavičius-Samas, FC Baceball, Alanas Chošnau, Rūta Mur, Jurijus Veklenko, Jevgenija Redko duetuose su Inga Jankauskaite ir Roku Yan, Petunija ir Lilas. Geriausių savo dainų popuri atliks Natalija Bunkė, skambės grupių „69 Danguje”, „Biplan“, „Baltos varnos“ dainos. Tiesiai iš šiltosios Ispanijos paplūdimio į „Maisto banko“ paramos koncertą atvyks ir drauge su Gamka dainą „Viskas puiku“ sudainuos scenos diva – Jazzu.

Lietuvoje skurdo riziką patiria ir maisto stygių jaučia kas penktas žmogus. Tarp jų senjorai, vienišos mamos, neįgalieji, nelaimių ištikti asmenys. Kiekvienas jų svajoja apie sotesnį ir šviesesnį rytojų. Padėkite „Maisto bankui“ ištiesti šiems žmonėms pagalbos ranką. Tel. 1343 (auka 5 eurai), tel. 1413 (auka 10 eurų).

GALERIJA

  • „Maisto banko“ paramos koncertas – jautrios istorijos, atidengta Obuolio kaukė, atlikėjų dainos
LNK archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

skaitytoja

bet jau prašytojai pasidarė ne kuklūs , jau 2-3 eurų maža ne mažiau 5 statosi namą o maitinasi iš maisto banko, daktarė auksais apsikarsčiusi o valgo maisto banko maistą nėra jau taip blogai kad neturėtų ko valgyti ir tiek daug norinčių valgyti veltui, juk dabar dalina valstybė pašalpas o vaikai gauna vaiko pinigus net alimentus už vyrus moka valstybė , betvarkė kažkam iš tos aukos nauda

To ka

Valink glušas

Ka

Surinks ir atiduos viską ukrainiečiams čia tik priedanga kad saviems lietuviams vargstantiems viską kiša tiems apsisaukeliams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS