Mirė „Žiedų valdovo“ žvaigždė Ch. Lee | kl.lt

MIRĖ "ŽIEDŲ VALDOVO" ŽVAIGŽDĖ CH. LEE

  • 0

Būdamas 93 mirė britų aktorius Christopheris Lee (Kristoferis Li), kurį žiūrovai gerai atsimena iš Drakulos vaidmens ir kitų darbų tokiuose filmuose kaip „Žiedų valdovas“ (The Lord of the Rings) ir „Žvaigždžių karai“, ketvirtadienį pranešė vietos vyriausybės pareigūnė.

„Galiu patvirtinti, kad birželio 8 dieną mes išdavėme p.Christoferio Lee, mirusio birželio 7 dieną, mirties liudijimą“, – sakė Karališkojo Kensingtono ir Čelsio rajono Londone atstovė.

Ch.Lee mirė sekmadienį Londono Čelsio ir Vestminsterio ligoninėje, kur buvo gydomas tris savaites dėl kvėpavimo problemų ir širdies funkcijos nepakankamumo. Gegužės 27 dieną ligoninėje jis atšventė ir savo 93 gimtadienį.

Ch. Lee yra sukūręs vaidmenų daugiau nei 250 filmų, tačiau žiūrovai geriausiai jį atsimena kaip vampyrą grafą Drakulą iš studijos „Hammer Horror“ filmų, sukurtų šeštajame ir septintajame dešimtmetyje.

Tarp kitų įsimintinų darbų yra klastingojo Farnsisko Skaramangos vaidmuo 1974 metų filme „Žmogus su auksiniu pistoletu“ (The Man with the Golden Gun), šiurpą kelianti lordo Samersilio rolė 1973 metų siaubo juostoje „Karklų žmogus“ (The Wicker Man) ir detektyvo Šerloko Holmso vaidmuo 1962 metų juostoje „Šerlokas Holmsas ir mirtinas vėrinys“ (Sherlock Holmes and the Deadly Necklace).

Velionis taip pat muzikavo – jis išleido keturis albumus, tarp kurių yra ir du sunkiojo metalo rinkiniai – „Charlemagne: By the Sword and the Cross“ ir „Charlemagne: The Omens of Death“.

Aktoriaus karjeros Ch.Lee nenutraukė ir vyresniame amžiuje, jis vaidino filmų trilogijoje „Žiedų valdovas“ ir dviejuose George'o Lucaso (Džordžo Lukaso) filmų „Žvaigždžių karai“ dalyse.

Ch. Lee, savo pirmąjį vaidmenį kine atlikęs 1948 metais, 2009 metais už nuopelnus kinui ir labdaringą veiklą buvo įšventintas į riterius, o 2011 metais gavo Britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus.

Paskutinis jo vaidmuo buvo 2014 metais pasirodžiusiame filme „Hobitas: penkių armijų mūšis“ (The Hobbit: The Battle of Five Armies). Aktorius taip pat buvo pasirašęs kontraktą dėl darbo juostoje „The 11th“, kuriame vaidins Uma Thurman (Uma Turman) ir kurio filmavimas turėjo prasidėti lapkričio mėnesį.

Ch.Lee gedi jo žmona, buvusi danų manekenė Brigit Kroencke (Brigit Krenkė) ir poros duktė Christina (Kristina).

 

GALERIJA

  • Mirė „Žiedų valdovo“ žvaigždė Ch. Lee
  • Christopher Lee
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS