G. Savickas: visur šou, ekskliuzyvas – bloga nuo šito darosi | kl.lt

G. SAVICKAS: VISUR ŠOU, EKSKLIUZYVAS – BLOGA NUO ŠITO DAROSI

"Norisi kuo mažiau žvaigždžių, bet savo profesijomis įdomių žmonių. Jau tiek pokalbių šou su tomis pačiomis žvaigždėmis buvo…" – atvirauja aktorius ir vienas iš greitai pasirodysiančio LNK laidos "Šeškinės 20. Giedriaus ir Džiugo vakaro šou" vedėjų Giedrius Savickas. Jis kartu su kolega Džiugu Siaurusaičiu ruošiasi intelektualaus humoro ir kitokių pokalbių televizijos eteryje startui.

Nepelnytai nepakalbinti

LNK televizijos žiūrovai veikiausiai jau matė laidos "Šeškinės 20. Giedriaus ir Džiugo vakaro šou" anonsą, kuriame G.Savickas ir Dž.Siaurusaitis leidžiasi į pokalbį, primindami Šerloko Holmso ir daktaro Vatsono duetą. Dž.Siaurusaitis sako, kad daug bendro tarp Holmso ir Vatsono laidoje nebus, tai daugiau tėra anonsinis sumanymas.

"Galbūt su tuo bendro turi tai, kad jiedu sėdi namuose prie židinio, ne tyrimuose paskendę kur nors važinėja, o jaukiai geria arbatą ir kviečia pas save į svečius. O Šeškinės 20 – tiesiog realus LNK televizijos adresas, kuriuo atvyks visi mūsų svečiai, su kuriais ten ir kalbėsimės", – paaiškina aktorius.

Nors laidos kūrėjai žada ne tik įdomių pokalbių, bet ir juoko, Dž.Siaurusaitis mano, kad iš tiesų apie humorą kalbėti sunku. "Kai pasakai, kad bus juokinga, dažniausiai būna nejuokinga. Nežinau, ar bus labai juokinga. Aš ir Giedrius nesame rimto publicistinio žanro žurnalistai, kurie kalbina žmones kaip Edmundas Jakilaitis ar kiti. Mes nepretenduojame į rimtąją publicistiką, bet tikrai nesakome, kad juoksitės už pilvų susiėmę. Aišku, pajuokavimų bus: gal kažkam bus mažiau juokinga, kažkam – daugiau", – atvirauja jis.

"Gera komedija teatre – ne tada, kai salė be sustojimo kvatoja, bet kai jauti atmosferą, kad visi žiūrovai sėdi išsišiepę. Jei pavyks išgauti ką nors panašaus, bus labai gerai", – priduria Dž.Siaurusaitis.

Šeškinės 20 – tiesiog realus LNK televizijos adresas, kuriuo atvyks visi mūsų svečiai, su kuriais ten ir kalbėsimės.

Laidoje jos vedėjai kalbins pačius įvairiausius svečius. Tikrai ne visi bus šou ar verslo pasaulio žvaigždės. "Tai bus nepelnytai iki šiol nepakalbinti žmonės, apie kuriuos niekas nežino, bet apie kurių, pavyzdžiui, profesijos specifiką būtų labai įdomu sužinoti. Man įdomu kalbėtis su žmonėmis, kurie turi ką pasakyti", – sako Dž.Siaurusaitis.

Mažiau spindesio, daugiau tikrovės

Laidos autoriai "Šeškinės 20. Giedriaus ir Džiugo vakaro šou" linkę priskirti šou žanrui, tačiau G.Savickas neslepia, kad negali pakęsti žodžio "šou". "Visur šou, ekskliuzyvas – bloga nuo šito darosi. Nenorėjau, kad tai būtų vakaro šou. Tai nėra šou – nėra žaidimų nei dvaro muzikantų", – žodžių nesirenka aktorius.

"Norisi kuo mažiau žvaigždžių, bet savo profesijomis įdomių žmonių. Jau tiek pokalbių šou su tomis pačiomis žvaigždėmis buvo, visi tokie specialistai… Ir pats stengiuosi ten kuo mažiau rodytis", – tęsia jis.

G.Savickas įsitikinęs: pokalbių laidoje turi vykti šilti pasikalbėjimai, jie turi kelti šypseną, o ne nepaliaujamą juoką. "Norisi kitaip pasikalbėti, apie kitokius dalykus, kurių nežinome net ir, pavyzdžiui, kalbant su visiems žinomu žmogumi. Nesistengiame, kad tai būtų juokinga. Vakaro šou yra vienas sunkiausių žanrų: dirba scenaristai, jie repetuoja – tai yra didžiulės komandos. Atrodo, kad ant sofos ar kėdės kur nors Amerikoje ar Rusijoje sėdi žmogus, bet ten aplink jį dirba dar 30 žmonių", – priduria laidos vedėjas.

"Nėra labai lengva padaryti įdomią laidą. Kai yra vedėjo vaidmuo pasakyti vieną ar kitą – aš galiu ateiti ir pakalbėti. Bet ši laida išmokys klausyti. Ir tai yra vienas geriausių dalykų gyvenime", – atvirauja G.Savickas.

Neprovokuoti ir nevirkdyti

Kas yra geras pokalbis? "Jei atsakyčiau į šį klausimą, mes kurtume geriausią laidą pasaulyje. Viskas priklauso nuo gero klausimo. Nesinori nieko provokuoti, traukti iš žiūrovo detales, kaip jis skyrėsi. Įdomu, aišku, ar aktorė permiegojo dėl vaidmens su režisieriumi, ar ne. Aš  pats esu aktorius, norisi pasiklausyti, kaip miegoti reikia, ką apsirengti, kaip pasiruošti", – pusiau juokais, pusiau rimtai kalba G.Savickas.

Man įdomu pakalbėti, pavyzdžiui, su lavoninės direktoriumi. Ypač dabar labai įdomu būtų pasikalbėti su psichiatrijos klinikos direktoriumi.

"Nesinori iš žmogaus traukti ašarų, kaip būna kitose laidose. Man nieko nėra juokingiau, kai rodo laidą apie dainavimą, bet reportažas – apie tai, kaip dainininkas kažko neteko. Kartais pasižiūri televiziją – atrodo, jau 20 metų viskas daroma, tai gal galima truputį pasikeisti? Jau visi juokėsi iš šito", – svarsto aktorius.

"Man įdomu pakalbėti, pavyzdžiui, su lavoninės direktoriumi. Ypač dabar labai įdomu būtų pasikalbėti su psichiatrijos klinikos direktoriumi. Labai norisi paklausti, ne kiek žmonių išėjo iš darbo, bet kiek iš proto dar išeis, nes aš jau irgi šie tiek protėju. Yra toks jausmas, kad gal jau gana. Malonu yra pailsėti, pabūti namuose, bet gal jau užteks. Bet tu supranti, kad net tau pasakius, kad gal jau gana, niekas nuo tavęs nepriklauso – dar visko bus", – dalijasi vienas laidos vedėjų.

Užkulisių žmonės

G.Savickas svajoja pašnekinti ir krepšinio teisėją. "Visi labai mėgsta krepšininkus, bet ir teisėjo darbas labai įdomus. Bėgioja dešimt 220 cm ūgio žmonių ir uždirba milijonus, o tu jiems sakai: "Eik atgal." Ar jis nebijo taip sakyti? Mūsų vienas teisėjas Romualdas Brazauskas yra sušvilpęs net Michaeliui Jordanui. Aš nežinau, ar tai yra nuosprendis, ar ne", – svarsto jis.

"Visiems patinka užkulisiai, bet yra ir užkulisiniai darbuotojai. LNK operatorius – irgi labai įdomus: kaip jis filmuoja, kas jam neįdomu. Arba grimuotoja, kuri pamato jauną žmogų, atėjusį į televiziją, ir iškart supranta, ar jis po trijų mėnesių taps didele žvaigžde, ar ne. Ir ateina jis po trijų mėnesių ir sako: "Šito ir ano man nedarykite." Va čia man įdomu", – tęsia aktorius.

Jis skuba pabrėžti, kad tikrai neturi nieko prieš žvaigždes, pavyzdžiui, pats labai mėgsta dainininkę Moniką Liu. "Ji yra pati įdomi, nes važinėjo po pasaulį, dirbo, mokėsi. Tiek daug galima kalbėti apie pačią kūrybą. Tokios žvaigždės ir tokie pokalbiai iš tikrųjų yra įdomūs", – žavisi G.Savickas.

"Laidą "Šeškinės 20. Giedriaus ir Džiugo vakaro šou" ves du geriausi vedėjai, puikūs ir profesionalūs aktoriai, tikri scenos vilkai, kurie, pasitelkę savo patirtį ir išsilavinimą, žiūrovams geba pateikti intelektualų humorą. Taip pat svarbu, kad nors tai ir pokalbių laida, joje nebus visiems atsibodusių interviu. Tai bus bendras laidos svečių ir vedėjų pokalbis. Na, ir temos bus pačios įvairiausios! Nuo šių dienų aktualijų iki svečio gyvenimo ar vedėjų vaikystės prisiminimų. Tai laida, kurioje žiūrovas galės atrasti būtent tai, ką jis mėgsta – tiek humoro, tiek intelektualių pokalbių, tiek televizijos užkulisių paslapčių", – sako prodiuseris Andrius Urbanavičius.

"Šeškinės 20. Giedriaus ir Džiugo vakaro šou" – nuo sausio 27 d., trečiadieniais, 20 val. per LNK.

GALERIJA

  • G. Savickas: visur šou, ekskliuzyvas – bloga nuo šito darosi
  • G. Savickas: visur šou, ekskliuzyvas – bloga nuo šito darosi
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Noriu paklausti

o kodėl jūs ten visi be skydelių,juk filmuojama dabar,o ne prieš metus?

chi - juokas

Žemas jo lygis - tą patį šūdą mala, o galvoja, kad tai auksas - tuos pačius "snukelius" jau matėme visur

DĖM

Visų šou formatas tas pats ir tie patys vedėjai tik kitu rakursu. Neįdomu jau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS