Nuo kylančių kainų pakraupusi R. Šarkienė: kaip išgyventi už likusius 50 eurų? | kl.lt

NUO KYLANČIŲ KAINŲ PAKRAUPUSI R. ŠARKIENĖ: KAIP IŠGYVENTI UŽ LIKUSIUS 50 EURŲ?

  • 19

Pastaruoju metu lietuvius šiurpina nuolat kylančios maisto, degalų ir šildymo kainos. Žmonės bijo, kad sulaukus naujų šildymo sąskaitų teks badauti ar ubagauti. Viena iš tokių sunerimusių pensininkių – Raisa Šarkienė, kurios pensija yra vos 255 eurai.

Šį vakarą, 19.30 val., LNK laidoje „KK2 penktadienis“ Raisa pasakos nuolatos skaičiuojanti, taupanti ir galvojanti, kaip išgyventi.  Anot jos, viską gyvenimą dirbo Lietuvai, o dabar sunkiai suduria galą su galu. Ir taip gyvena kone visi jos kaimynai.

Praėjusiais metais už šildymą Raisa mokėjo apie 130 eurų, šiemet, kaip spėja, komunalinės sąskaitos sieks apie 200 eurų. Taigi, geriausiu atveju jai iš pensijos liks apie 50 eurų. Raisa džiaugiasi, kad jai nereikia daugybės vaistų, tačiau valgo itin kukliai. Grikiai, kiaušiniai – įprastas Raisos maistas, o kavos puodelis – prabanga.

Kad  Lietuvoje yra itin kukliai gyvenančių žmonių, patvirtins ir ūkininkas Audrius Banionis. „Ateina žmonės ir prašo 200 gramų lašinių ir dviejų kiaušinių, bet sumokės, kai gaus pensiją“, – niūrią realybę atskleis A. Banionis.

Tačiau laidoje dalyvavęs ekonomistas Nerijus Mačiulis sako, kad tokių pensininkų kaip Raisa  – mažuma. Daugelis jo žinomų pensininkų, pavyzdžiui, jo mama arba dėdė, garsusis „Krepšinio pasaulyje“ kūrėjas Vidas Mačiulis, gyvena puikiai. O kalbant apie lietuvius apskirtai, dabar – itin geri laikai.

„Lietuviai bankų sąskaitose turi sukaupę apie 20 milijardų eurų. Ir indėliai vis dar kyla. Kiekvieną mėnesį dar po kelis šimtus milijonų sąskaitose daugėja ir tai nėra tiktai pačių turtingiausių gyventojų indėliai. Daugiausia yra sukaupę 55 ir vyresni asmenys“, – sako žinomas ekonomistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Apolonija

Ne vien Šarkiene gauna 250 eurų pensiją. bet ir tokių, kurie gauna dar mažesnę ir ne visi pensininkai gali dirbti dėl įv.priežąsčių.tame tarpe dėl blogos sveikatos, o kur gali rasti darbą gyvenantys mažame miestelyje ar kaime, ir ne jų eurai laikomi bankuose,bet sotus niekada nesupras alkano.

Lija

Tik neseniai per Tv reklamavo savo prasmatnu baliu su Radziu ir visokiom kitom izymybem, dainavo visoki daininkai, sale prasmatni, viskas kaip pas didziausi turtuoli,pati su trumpu sijonu linksma lakste, o dabar jau verkia, kad pinigu neturi, pensija maza. Leiskit paklausti, kas jai tas pramogas organizuoja, is kur ima pinigu sitoms tv sou. Dar kvailesni tie, kurie ja vis kvieciasi i tv, atseit “ zvaigzde” trokstanti demesio, kurio ji neverta, eiline bobelka ir tiek ziniu.

Jis

Ir vėl gražžiausia pasaulyje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS