O. Koršunovas: D. Maradonos ranka pakreipė mane į Dievo vartus | kl.lt

O. KORŠUNOVAS: D. MARADONOS RANKA PAKREIPĖ MANE Į DIEVO VARTUS

  • 1

Pasauliui gedint futbolo legendos Diego Maradonos, savo prisiminimais apie šios garsenybės paliktus pėdsakus gyvenime pasidalijo režisierius Oskaras Koršunovas. Žinomas vyras papasakojo, kaip Diego ranka jį į Dievo vartus nukreipė dar tais laikais, kai apie tikėjimą buvo baugu kalbėti garsiai.

Savo prisiminimais O. Koršunovas pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“.

„„Jeigu tai buvo ranka, – tai Dievo ranka“, – taip žurnalistų spaudžiamas pasakė Maradona. – Tai – jis Dievas? – paklausiau. – Tu – durnas, – atsakė Evaldas. – Diego yra tikintis. Jis pasakė, kad viskas Dievo valioje ir jo ranka švari. – Dievas už Argentiną, nes Argentinoje visi tikintys““, – rašė režisierius.

Šis pokalbis su geriausiu draugu, pasak jo, įvyko 1986 metais, kuomet jie kartu ėjo gimtųjų Žirmūnų kiemais, aptarinėdami planetos futbolo pirmenybes.

„Suskeldėję šaligatviai, kuriais neklupdami žengėme, dar niekam nebuvo didžiausios pasaulyje imperijos greitos mirties simptomas. Imperijos, kurios ideologija buvo visiškai ateistinė ir kuri laikėsi tik vieno biblinio nurodymo –netarti Dievo vardo be reikalo. Tikinti Argentina ir taip dieviškai žaidžiantis jos lušnynų sūnus audrino mūsų vaizduotę. Ir vis dėlto prisidengti Dievo vardu man, kad ir dar netikinčiam, atrodė šventvagystė. O Evaldui, kuris, pasirodo, buvo tikintis – tada jis man tai pasakė kaip didžiausią paslaptį, atrodė ne tik normalu, bet ir išmintinga. Pirmo teologinio ginčo pagauti nejučia perėjome Žirmūnų tiltą ir atsidūrėme prie Petro ir Povilo bažnyčios. Susižvalgę pasukome vartų link. Taip prasidėjo mano ilgas dievoieškos kelias. Taigi, D. Maradonos ranka pakreipė mane į Dievo vartus“, – apie po pokalbio su geriausiu draugu žengtus pirmuosius žingsnius tikėjimo paieškų link, rašė O. Koršunovas.

„Tikiu, kad Diego ranka neužklius už Švento Petro vartų, o ir mes nebesipiktinsime dėl triukų, kuriuos jis darė už futbolo aikštės ribų. Tegaudžia jam dangaus stadionai!“, – pridūrė žinomas vyras.

1986–aisiais metais futbolo legenda D. Maradona pasaulio čempionato ketvirtfinalyje Meksikoje po komandos draugo aukšto perdavimo iššoko vienas prieš vartininką ir įmušė įvartį ranka. Tačiau nė vienas iš teisėjų neužfiksavo taisyklių pažeidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

???

???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS