„Paklauskim Lietuvos“ aiškinsis, koks yra laimingos santuokos receptas | kl.lt

„PAKLAUSKIM LIETUVOS“ AIŠKINSIS, KOKS YRA LAIMINGOS SANTUOKOS RECEPTAS

  • 0

Koks yra laimingos santuokos receptas? Jo šį vakarą ieškos LRT interaktyvios viktorinos „Paklauskim Lietuvos“ dalyviai ir žiūrovai. Šįkart viktorinos dalyviai – žinomi muzikos pasaulio atstovai.

Tikro garso muzikinio projekto „Auksinis balsas“ komandoje – dirigentas Vytautas Lukočius bei dainuojantys aktoriai Aistė Motiejūnaitė ir Giedrius Arbačiauskas. Kitoje barikadų pusėje išmonę demonstruos atlikėja Vilija Matačiūnaitė, žurnalistas ir grupės „B'avarija” narys Juozas Liesis bei pianistė, LRT televizijos ir radijo laidų vedėja Gerūta Griniūtė.

Visi dalyviai tiesioginės transliacijos metu bandys atspėti, kokią nuomonę išmaniosiomis programėlėmis išsako televizijos žiūrovai. Kuri komanda labiau jaus Lietuvos žmonių „pulsą“?

Visi būsimieji dalyviai prisipažino, kad stebint nuomonių žaidimą „Paklauskim Lietuvos“ nuspėti tautos pasirinkimą nėra paprasta. „Kartais net atrodo, kad gyvenu ne Lietuvoje. Bus tikrai labai įdomu save patikrinti žaidžiant „gyvai“ prieš LRT televizijos auditoriją“, – sako J. Liesis.

Atlikti tyrimai parodė, kad penktadieniais anapus televizijos ekranų susirinkę žiūrovai ypač aktyvūs – išmaniąja „Paklauskim Lietuvos“ programėle jie jau balsavo beveik 82 tūkst. kartų, o kiekvieno klausimo atsakymų procentai skaičiuojami vertinant vidutiniškai 1300 žmonių pasirinkimus.

Lietuvą palikę emigrantai taip pat neabejingi viktorinai. Daugiausiai „Paklauskim Lietuvos“ gerbėjų ir aktyvių žaidėjų yra Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Švedijoje ir Vokietijoje. Be to, kiekvieną penktadienį vienas žaidėjas programėlę įsijungia ir egzotiškojoje Malaizijoje.

Tad ar pavyks studijoje esantiems žaidėjams atspėti, kas, žiūrovų nuomone, kelia didesnę grėsmę santuokai: nesikalbėjimas tarpusavyje, vengimas kartu atlikti namų ruošos darbus ar nesubalansuotas šeimos biudžetas?

Dirigentas V. Lukočius pripažino, kad pasirinkti vieną atsakymo variantą šiam klausimui sunku. „Šeimose yra visko po truputį, bet aš manau, kad santykiai griūva tuomet, kai pora neatlieka buities darbų kartu. Aišku, daug kas sakys, kad didžiausias problemas kelia pinigų stygius, tačiau aš manau, kad ne tik vyrai turi uždirbti, o moterys leisti. Viską reikia daryti kartu“, – sakė V. Lukočius.

„Visose šeimose vis kitas veiksnys griauna santykius. Man atrodo, kad svarbiausia yra kalbėtis, o tada visos kitos bėdos – ir finansai, ir darbų pasidalinimas – išsispręs savaime“, – svarstė „Auksinio balso“ dalyvė Aistė Motiejūnaitė. Jai pritarė ir kolega Giedrius Arbačiauskas: „Svarbiausia – dėmesys. Ir nesvarbu, kaip jis bus išreikštas: pokalbiais, pagalba buities darbuose ar pinigine išraiška“. Tačiau paprašytas pasirinkti Giedrius nurodė manantis, kad tautiečiai balsuos, jog didžiausią žalą santykiams daro nesutarimai dėl šeimos pinigų.

O žiūrovams, norintiems sudalyvauti žaidime, bet dar neturintiems balsavimo programėlės, reikėtų apsilankyti „Google Play“, „App Store“ arba LRT.lt programėlių skyriuje.

„Paklauskim Lietuvos“ – penktadienį 19.30 val. per LRT televiziją. Vedėjas Ignas Andriukevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS