Pandemijos akivaizdoje padėti nepasiturintiems kviečia labdaros koncertas „PasiDalink“ | kl.lt

PANDEMIJOS AKIVAIZDOJE PADĖTI NEPASITURINTIEMS KVIEČIA LABDAROS KONCERTAS „PASIDALINK“

  • 0

Šį vakarą 19.30 val. tiesioginiame LNK televizijos eteryje vyks „Maisto banko“ labdaros koncertas „PasiDalink“. Jame Lietuvos muzikos grandai, žinomi visuomenės veikėjai bei šimtai nuotoliniu ryšiu prisijungusių „Maisto banko“ savanorių kvies žiūrovus atsigręžti į stokojančiųjų kasdienybę ir skambinant trumpuoju numeriu 1343 aukoti lėšų maisto gelbėjimui ir nepasiturinčių maitinimui.

Jau devintus metus iš eilės prie renginio vedėjų vairo stos ištikimas „Maisto banko“ bičiulis,  LNK laidų vedėjas Rolandas Vilkončius ir po metų pertraukos į televiziją grįžtanti aktorė bei dainininkė Inga Jankauskaitė.

Statistika negailestinga – skurdo riziką patiria kas penktas šalies gyventojas, o pavasarį pasaulį netikėtai užklupusi pandemija stokojančiųjų kasdienybę palietė dar stipriau.

„Dalis žmonių prarado darbus, nepasiturinčiųjų vaikai nebeturi galimybės pavalgyti kasdienio maisto mokyklose ir darželiuose, o rizikos grupėms priklausantys senjorai bei neįgalieji tapo visiškai įkalinti savo namuose, kur nežinomybė dėl ateities verčia juos taupyti net ir paskutinį duonos kąsnį. Todėl šiuo metu „Maisto banko“ telefonai nenutyla – mums skambina ne tik esami paramos gavėjai, bet ir niekada iki šiol pagalbos neprašę žmonės, dažnai prisipažįstantys, jog nesitikėjo, kad kada nors teks prašytis pagalbos“, – sako „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

Pasak jo, savanorių atneštas maisto paketas nepasiturintiems leidžia sutaupyti lėšų, kurias jie skiria vaistams, vaikų mokyklinėms priemonėms, būsto mokesčiams. O surinkdamas atliekantį maistą iš ūkininkų, gamintojų ar prekybos tinklų „Maisto bankas“ neleidžia maistui supūti šiukšlynuose ir šia veikla ne tik padeda vargstantiems, bet ir saugo žemės resursus.

Jau šį vakarą vyksiančio labdaros renginio organizatoriai prisipažįsta, kad pandemijos akivaizdoje surengti koncertą tapo dideliu iššūkiu, tačiau tai vienintelė galimybė padėti vienai didžiausių šalies labdaros organizacijų, kurios veikla pandemijos metu tapo ypač svarbi. Tad laikantis visų įmanomų saugumo priemonių palaikymą „Maisto bankui“ sutiko išreikšti gausus būrys Lietuvos atlikėjų. Savo dainomis žiūrovus aukoti kvies operos solistas Merūnas Vitulskis, scenos senbuviai – Edmundas Kučinskas bei Inga Valinskienė, savo naujausią dainą atliks vakaro vedėja Inga Jankauskaitė, dainuos žiūrovų numylėtiniai –Vidas Bareikis, Monika Linkytė, romantiškasis duetas Karina Krysko ir Jeronimas Milius bei daugelis kitų žinomų veidų.

Nuo 2012 metų LNK ir „Maisto banko“ organizuojamuose labdaros koncertuose jau paaukota beveik 1,4 mln. eurų. „Maisto bankas“ nepasiturintiems išdalino beveik 21 milijoną porcijų arba daugiau nei 10,5 tūkst. tonų maisto.

Aukoti galite jau dabar skambindami tel. 1343 (auka 3 eurai) arba „Maisto banko“ internetinėje svetainėje www.maistobankas.lt

GALERIJA

  • Pandemijos akivaizdoje padėti nepasiturintiems kviečia labdaros koncertas „PasiDalink“
  • Pandemijos akivaizdoje padėti nepasiturintiems kviečia labdaros koncertas „PasiDalink“
  • Pandemijos akivaizdoje padėti nepasiturintiems kviečia labdaros koncertas „PasiDalink“
  • Pandemijos akivaizdoje padėti nepasiturintiems kviečia labdaros koncertas „PasiDalink“
M. Siruso nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS