Po išskirtinių J. Jankevičiaus ir M. Stasiulio metų – svarbiausios prognozės | kl.lt

PO IŠSKIRTINIŲ J. JANKEVIČIAUS IR M. STASIULIO METŲ – SVARBIAUSIOS PROGNOZĖS

TV3 televizijos "Gero vakaro šou" laidos vedėjai Justinas Jankevičius ir Mindaugas Stasiulis sako, kad šie metai ir jiems, ir laidai buvo išskirtiniai – daug nepakartojamų svečių, daug nesuvaidintų situacijų.

Šmaikštusis televizijos duetas ne tik džiaugiasi 2018-ųjų sėkme, bet ir turi prognozių, skirtų į 2019-uosius žengiančiai Lietuvai.

Juokas, nuostaba ir šokas

Prisimindamas įstabiausias šių metų "Gero vakaro šou" akimirkas, M.Stasiulis juokingiausio laidos svečio titulą skiria virtuvės šefui Gian Luca Demarco. "Kai jis atvyko į laidą, tiesiog perėmė jos vadžias, nors su Justinu ir tąkart, ir visada bandome jas laikyti tvirtai. Ironijos ir juoko kartu su Gian Luca Demarco laidoje tą vakarą netrūko", – prisimena laidos vedėjas.

"O labiausiai nustebinęs svečias neabejotinai yra Lietuvos Respublikos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas. Mes net nežinojome, ko galima tikėtis iš tokį postą užimančio asmens. Gal paruoštų tekstų, baimės pasakyti kažką ne taip? L.Pernavas – žmogus iš Aukštaitijos, paprastai į viską reaguojantis, atėjęs su paprasta policininko uniforma. Su kiekvienu mūsų klausimu jis skėlė po anekdotą ir sugebėjo iškelti 100 kg sveriančius svarmenis daugybę kartų. Aš nesu matęs tokio pareigūno, oficialaus atstovo, nes juk tai generalinis komisaras – skamba labai rimtai. Manau, kad būtent ta laida Lietuvos policijos įvaizdžiui labai pasitarnavo, nors jis ir taip pastaruoju metu yra sėkmingai gerinamas", – sako M.Stasiulis, o jam pritardamas J.Jankevičius priduria, kad L.Pernavas turi išties puikų humoro jausmą.

Pačiam J.Jankevičiui šiemet laidoje "Gero vakaro šou" didžiausią šoką sukėlė dainininkas Saulius Prūsaitis. "Jis mane tiesiogine to žodžio prasme užsivertė ant stalo ir lietė nepadoriu ir nepriimtinu būdu. Tai buvo daugiausia emocijų sukėlęs reikalas. Keisčiausias dalykas, laidoje panaudotas tiesiogiai prieš mane, buvo Prūsaičio lūpos. Aš dar vis kartais pabundu išpiltas šalto prakaito, rėkdamas Sauliaus vardą", – rimtu veidu pasakoja Justinas.

Kalbėdamas apie stresines situacijas laidų filmavimų metu, Mindaugas sako stresą dažniausiai sukeliantis pats, kadangi jis paprastai yra atsakingas už žaidimų organizavimą. "Vargšas Justelis daugelio žaidimų, prieš jiems prasidedant, net nežino. Į tuos žaidimus įtraukiami visi laidos svečiai arba Karolina Meschino. Dažniausiai reikia atspėti, kas yra po gaubtu, nes ten gali būti gyva žiurkė, smauglys, kaip buvo, gali būti žaltys, kaip irgi buvo. Gali būti voras, tarakonas", – sako jis.

"Dar vienas dalykas, kurį norėjome padaryti, bet nepadarėme, tai Justinas siūlėsi, kad aš jį pakratyčiau elektrošoku. Bet mūsų su laidos komanda prašymu mes jį nuvylėme", – juokiasi laidos vedėjas.

Pamatyti iš arčiau

"Gero vakaro šou" – kaip sendaikčių turgus, sako M.Stasiulis. "Čia atnešama daugybė daiktų. Gyvūnų irgi turėjome laidoje – net kiaulę ir didžiausią Lietuvos katiną, kuriam išsižiojus atrodydavo, kad jis gali apžioti pusę mano galvos. Dar norėjome arklį atsivesti į laidą, bet neturėjome progos, kaip tai padaryti", – stebina jis.

Keisčiausias dalykas, laidoje panaudotas tiesiogiai prieš mane, buvo Prūsaičio lūpos.

Laidos filmavimus stebi daugybė žiūrovų. "Aš pats sau buvau iškėlęs klausimą, kodėl žmonės nori būti vykstant filmavimui, kuris trunka keturias valandas, kartais ir pauzių būna. Vis dėlto tai yra mažas spektaklis, tačiau kitaip nei surežisuotose komedijose, – visiškai neaišku, kuo laida prasidės ir kuo baigsis. Tai yra labai gera proga žmonėms pamatyti, kaip kuriama televizija, kaip filmuojamos laidos ir kaip atrodo tas išgrynintas rezultatas, ir kiek reikia įdėti pastangų, kad parengtume 40 minučių televizijos turinio", – sako Mindaugas.

"Tai geras lakmuso popierėlis, nes jei žiūrovai, nusipirkę bilietus į laidos filmavimą, iš to patys juokiasi – vadinasi, viskas yra gerai. Žmonės važiuoja iš Šilutės, iš Panevėžio. Per trejus metus visi priprato prie šios laidos", – tęsia jis.

J.Jankevičius priduria, kad visi, kurie kada nors yra apsilankę "Gero vakaro šou" studijoje, žino, kad pačias įdomiausias vietas dažnai tenka iškirpti dėl nesuderinamumo su galiojančiais Lietuvos įstatymais.

"Tai yra dar vieni linksmiausi metai mano gyvenime, esu labai dėkingas žiūrovams, kad jie leidžia mums taip smarkiai linksmintis. Tai yra didžiulė laimė, kad mes galime dar vis būti televizijoje ir tikiuosi, kad dar būsime", – priduria J.Jankevičius.

Moterų pergalė?

2019 m. Mindaugas ir Justinas turi įdomių prognozių. "Kiti metai yra Kiaulės, tai būtų gerai, kad būsimasis Lietuvos prezidentas savo būdo savybėmis būtų kuo mažiau panašus į šį gyvūną. Kalbant rimtai, jei rinkimuose dalyvaus Saulius, manau, kad su Ingrida turės labai rimtų reikalų. Ir galų gale nugalės moteris", – tiki M.Stasiulis.

"Net neįsivaizduoju, kas taps prezidentu, bet labiausiai norėčiau, kad ja taptų ponia Maldeikienė, nes man, kaip humoro mėgėjui, atrodo, kad ji įneštų į mūsų nuobodų Lietuvos gyvenimą labai daug šviesos. Aš nesakau, kad už ją balsuosiu, bet nesakau, kad ir nebalsuosiu", – savo prognozę apie ateities Lietuvos prezidentę pateikia J.Jankevičius.

"Aš manau, kad kitais metais stipriojo alkoholio butelis turėtų kainuoti apie 100 eurų. Tokia linkme einant, tai turėtų tapti prabanga. Tegul klesti Lietuvos miškų pramonė. Kas daugiau gali kitais metais atsitikti? Nebent dar pabrangs alkoholis. Bet ir gerai", – pusiau juokais, pusiau rimtai svarsto Mindaugas.

Jis turi svajonių, ką kitais metais norėtų matyti "Gero vakaro šou". "Suprantu, kad tai neįmanoma, bet iškart apie popiežių pagalvojau. O realiai žiūrint, labai norėčiau į laidą pasikviesti Šarūną Jasikevičių. Nors Justinas serga už kitą komandą, aš esu tikras, kad ir jis apie tai svajoja. Jei, Šarai, skaitai šitą tekstą, būk geras – ateik į "Gero vakaro šou". Žinome, kad jis nedalyvauja beveik jokiose laidose, kad nepaleistų iš rankų savo komandos vadžių, būtų solidus ir susikoncentravęs tik į krepšinį, bet šiaip tai būtų nuostabus svečias", – simpatijų neslepia M.Stasiulis.

Geriau nestatyti

Abu laidos vedėjai sutinka, kad šiemet Nacionalinis stadionas nebus ir net negalėtų būti pastatytas. "Aš labai norėčiau, kad niekas nepradėtų jo statyti, nes priešingu atveju mes neteksime Nacionalinės svajonės. Turime turėti neįgyvendinamą svajonę. Kaip žmonės tiki Lochneso pabaisa Nese, kurios niekas nematė, mes irgi turime kažkuo tikėti. Ne, pastatę stadioną mes neteksime savo mentaliteto dalies, noro kažką pastatyti", – įsitikinęs M.Stasiulis.

"Nacionalinio stadiono griuvėsiai yra lygiai toks pat Vilniaus simbolis kaip griūvantis Gedimino kalnas arba korumpuotas Seimas", – įsiterpia J.Jankevičius.

M.Stasiulis prognozuoja, kad ateinančiais metais Palangos verslininkai bus nelaimingi, kaip ir kasmet. "Palangos verslininkas – kaip obelis. Vienais metais ant jos nėra obuolių, kitais metais – yra. Esu girdėjęs kažkur, kad iš lietuvių kalbos norima išbraukti žodžius "nelaimingas" ir "piktas", ir vietoje jų įdėti žodžių junginį "Palangos verslininkas". Jis turi būti nelaimingas, kaip ir Vilnius neturėti Nacionalinio stadiono", – šypsosi jis.

Justinas pateikia šiek tiek kitokią versiją: "Palangos verslininkai bus laimingi, bet tikrai skųsis. Tai nesuderinami dalykai, bet vyksta vienu metu."

M.Stasiulis pranašauja, kad kitais metais Lietuvoje atpigti gali tik tai, kas turi laidą – laidiniai telefonai, laidiniai siurbliai. "Bet šiaip daugiau niekas neatpigs ir viskas bus taip gerai, kaip yra dabar. Palinkėčiau, kad mes gyventume taip gerai, jog nežinotume, kas atpigo, o kas pabrango", – geros nuotaikos nestokoja jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS