Po skandalų dėl „Naisių vasaros“ festivalio – organizatorių reakcija: apgailestauja ir atsiprašo | kl.lt

PO SKANDALŲ DĖL „NAISIŲ VASAROS“ FESTIVALIO – ORGANIZATORIŲ REAKCIJA: APGAILESTAUJA IR ATSIPRAŠO

Šią savaitę pasklidus naujienai, kad vienas po kito „Naisių vasaros“ festivalyje atsisako dalyvauti atlikėjai ir muzikinės grupės, pasisakė renginio organizatoriai. Jie apgailestauja dėl nesklandumų.

Asociacija „Naisių bendruomenė“, esanti atsakinga už Naisių vasaros festivalio organizavimą, teigia apgailestaujanti ir atsiprašanti šventės svečių dėl kelių atlikėjų pasitraukimo iš festivalio muzikinės programos. 

„Nepaisant to, festivalis vyks. Jame vyks įvairūs koncertai, bus pilna spalvingų veiklų mažiesiems, daug atrakcijų, edukacijų“, – pridūrė jie.

Primename, kad dėl „valstiečių“ pirmininko Ramūno Karbauskio pasisakymų grupė „The Roop“, atlikėjas Donatas Montvydas skelbia nedalyvausiantys politiko mecenuojamame festivalyje Naisiuose.

„Šiandienos žinia ir R. Karbauskio pasisakymas, kad žada kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl Vytautui Landsbergiui suteikto valstybės vadovo statuso, mums yra paskutinis lašas. Oficialiai pranešame, kad nevykstame į Naisių festivalį. Suprantame, kad festivalis yra ne R. Karbauskio partijos nariams, tačiau turime savo poziciją įvairiais klausimais, kuri kardinaliai skiriasi nuo festivalio mecenato“, – savo paskyroje feisbuke pranešė grupė „The Roop“.

Pasak jos narių, renginyje norėta „visuomenę apjungti, o ne priešinti, šviesti, o ne skirstyti“, tačiau R. Karbauskio naujausias pasisakymas „galutinai atėmė motyvaciją“.

Grupė sureagavo į R. Karbauskio pareiškimą Žinių radijui, kad opozicija kreipsis į Konstitucinį Teismą dėl Seimo praėjusios savaitės sprendimo, jog Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas nuo 1990-ųjų kovo 11-ąją buvo atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas. Tuo metu šias pareigas pareigas ėjo V. Landsbergis.

„Oficialu! Naisių festivalis įgauna politinį atspalvį. Turėjau kilnų tikslą ir motyvaciją skleisti žinutę visiems susirinkusiems. Gaila, bet turiu pranešti, kad kartu su grupe „The Roop” šiandien priėmėme sprendimą nepasirodyti Naisiuose vykstančiame festivalyje. Laikykimės bendrumo“, – penktadienį feisbuke pranešė ir atlikėjas D. Montvydas.

Kaip skelbta, liepos 8–9 dieną vyksiančio festivalio „Naisių vasara“ programoje buvo numatyti Sauliaus Prūsaičio, Donato Montvydo, „The Roop“, „jauti“, „Graži ir ta galinga“ pasirodymai.

LGBTQ+ atstovams sukritikavus, kad šią bendruomenę palaikantys atlikėjai ketina dalyvauti festivalyje, kurio mecenatas R. Karbauskis pasisako prieš LGBTQ+ teises, savo pasirodymą atšaukė „jauti“, o penktadienį apie tai pranešė ir „The Roop“ bei D. Montvydas.

R. Karbauskis, komentuodamas atlikėjų pasitraukimą, BNS sakė, kad šie ėmėsi „politinių pareiškimų“, kurių festivalyje iki šiol nėra buvę. Jo nuomone, atlikėjų sprendimą lėmė valdančiųjų įtaka.

„Valstiečių“ lyderis tvirtino, kad grupė „jauti“ jau anksčiau pranešė festivalio organizatoriams, jog vienas jų narių susirgo koronavirusu „ir jau kitą dieną išėjo ta versija, kad jie dėl LGBT nedalyvaus“.

„Tai mus šiek tiek nustebino. Mes suprantame taip, kad pirmiausia buvo koronavirusas, o po to vaikinas nusprendė pasireklamuoti. O šiandien tie pareiškimai dėl V. Landsbergio – suprantu, kad ne be politikų įtakos jie atsirado“, – kalbėjo R. Karbauskis.

„Esu tikras, kad jiems darytas spaudimas iš liberalių politikų, iš valdžios. Kitaip nesuprantu, nes tai, ką pasakiau, kad bus kreipimasis į Konstitucinį Teismą, ir dėl to atšaukti koncertą – suprantate, kad nelogiška“, – teigė politikas.

Jis tvirtino, kad vietoj koncertuoti atsisakiusių atlikėjų likusieji tiesiog pailgins savo pasirodymus.

„Niekas jų atžvilgiu jokių sankcijų nesiims, jei kas ir norėtų imtis, aš sakyčiau, kad to daryti nereikia vien dėl to, kad jie patys save pažemino šiuo žingsniu, jie pažemino save prieš savo pačių žiūrovus“, – pareiškė R. Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (79)

Paparastai

Neverta leis tokiems pinigu o jei norit tai geriau iš Latvijos pasikviest butu geriau

Tomas

Atlikėjai renginį kaltina politikavimu,nors patys pasitraukė dėl politinių motyvų ir įsitikinimų,kurie nesutapo su renginio mecenatu. Kas per kvailystė,žmonės atsibuskit,jūs patys rūšiuoja visus kurių nuomonė skiriasi nuo jūsų,pasauli atsibusk kol ne per vėlu,nes žmonės patys nebesuopranta ką daro.

Fabricijus

Viskas puikiai,atskilėlių grupių nereikia.Tik šeimos ir joms prijaučiantys,turi ilsėtis ir džiaugtis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS