Po žinomo kunigo pasisakymų – LGBT palaikančių žinomų žmonių pyktis: kokia tamsa ir gėda | kl.lt

PO ŽINOMO KUNIGO PASISAKYMŲ – LGBT PALAIKANČIŲ ŽINOMŲ ŽMONIŲ PYKTIS: KOKIA TAMSA IR GĖDA

  • 166

Kunigo Algirdo Toliato pasisakymai feisbuke sukėlė LGBT palaikančių garsenybių pyktį. Žinomas kunigas pasidalijo įrašu, raginančiu pasirašyti peticijas prieš lyčiai neutralios partnerystės įteisinimą ir prieš Stambulo konvenciją. Tiesa, sulaukęs kritikos, A. Toliatas pašalino įrašo dalį, kurioje kalbama apie peticijas.

„Mieli bičiuliai, mane pasiekė šis Linos Šulcienės laiškas. Ir labai palietė... Panorau pasidalinti ir su jumis. Gal palies ir jus. Linkiu jums palaimintos dienos! Mieli brangūs dvasinio gyvenimo kelionės bendražygiai, mieli žmonės, su kurių sielomis esame susipynę! Turbūt žinote, kad mudu esame maldos akcijos už šeimą iniciatyvinėje grupėje. Todėl norime jums pranešti iš jos ateinančią žinią. Pirmiausia, maldos akcija pratęsta. Dar 40 dienų iki Gavėnios pabaigos. Situacija Lietuvoje rimta. Kova vyksta tikrai didelė. Lietuvos mažumą atstovaujanti jėga ketina transformuoti mūsų visų gyvenimą sau, bet ne Lietuvai palankiu būdu. Žmonės, kurie atstovauja mus ir kaunasi priešakinėse linijose, liudija, kad jaučia, jog kovoja ne su kūnu ir krauju. Malda yra skydas. Jis būtinas, būtinas... Todėl labai kviečiame visus toliau kovoti malda ir neabejingumu. Tai labai svarbu, labai“, – socialiniame tinkle rašė žinomas kunigas.

„O kitas prašymas – prašymas veiksmo. Turbūt jaučiame, kad šis laikas kviečia mus burtis ir vienytis. Raginame ne tik susitelkti pasirašant dvejose peticijose. Dar svarbiau – kviečiame būti šaukliais savo aplinkoje skatinant žmones pasirašyti – kalbant ir aiškinant, kad iš tikrųjų vyksta“, – nelikti abejingais kvietė A. Toliatas.

Liūdesys. Kiek dar daug kai kuriems reikia augti... Homofobai niekaip nesupranta: patinka jiems tai ar ne, LGBT žmonės visada buvo, yra ir bus.

Po paskelbto įrašo nepraėjus nė dienai A. Toliatas pridūrė, kad išsakyta pozicija nesistengė nei užsiimti politikavimui, nei agitavimu. „Kažkaip negaliu neparašyti. Gavau pastabą, kad prieš tai buvęs mano pasidalinimas yra užsiėmimas agitavimu ir lindimas į politikavimą. Tikrai tokio tikslo neturiu. Tiesiog klausiau savaitgalį šios konferencijos ir ypač prof. Jokubaičio įžvalgos (tokios Jokubaitiškai provokuojančios), jo dalis konferencijoje prasideda nuo 1.24 val., privertė susimąstyti, kad daugybė fundamentalių sprendimų mūsų šalyje priimami neįtraukiant visuomenės. Aišku ir pati visuomenė dažnu atveju daug mieliau sėdi prie teliko ar naršo feisbuke, nei gilinasi į tai kokią kryptį už juos pasirenka Lietuvos ir Europos strategai. Taigi mano pasidalinimas yra kvietimas diskutuojant irtis į gelmę. Ir niekam nieko neprimetu. Tiesiog kaip laisvam ir demokratiškam krašte dalinuosi savo nuomone“, – teigė kunigas.

Panašu, kad A. Toliatas po antro įrašo ir vėl sulaukė pastabų, tad feisbuke pasidalijo dar vienu pasisakymu. „Dėl vakarykščio pasidalinimo. Girdžiu pastabas, kad tai skamba kaip agitacija. Nors mano tikslas buvo tiesiog spontaniškas kvietimas pasigilinti į šią temą. Todėl ištrinu tą dalį, kuri kalba apie peticijas. Nes čia kiekvienas pats turi priimti sprendimą pasitaręs su savo sąžine. Manau, vyskupų konferencijos laiškas labai gražiai pasisako šiuo klausimu. Tiek apie būtinybę aktyviai ginti moterų teises, bet kartu perspėdamas, kad tas dokumentas kaip traukinys, kuriame yra ir daugiau vagonų. Kalba eina apie dirbtinai konstruojamas socialines lytis. Čia tema labai subtili. Verta gilesnių diskusijų ir apmąstymų. Nors kita vertus labai tikėtina, kad traukinys jau pravažiavęs ir gali diskutuoti nediskutavęs“, – socialiniame tinkle rašė kunigas.

Vemsiu. Kažkokių menkystų pasaulėlis...

Į tokius žinomo dvasininko įrašus socialiniuose tinkluose sureagavo ir žinomi žmonės. Dainininkės Justės Arlauskaitės-Jazzu teigimu, toks požiūris atskleidžia tikrąją bedievystę. „Vemsiu. Kažkokių menkystų pasaulėlis... Neklausote savo popiežiaus, katalikai, pamanykit! Kokia tamsa ir kaip gėda, kai kunigai tokiais pezalais dalinasi... Liūdesys. Kiek dar daug kai kuriems reikia augti... Homofobai niekaip nesupranta: patinka jiems tai ar ne, LGBT žmonės visada buvo, yra ir bus. Kodėl žmonės taip nori kontroliuoti kas ne jų valioje? Kontroliuoti žmogaus pasirinkimą, galiausiai – meilę. Kokie didūs kai kurie jaučiasi.. Čia yra tikroji bedievystė. Tai yra nemeilė. Tai yra tamsa“, – kritikos strėlių negailėjo Jazzu.

Apie žinomo kunigo įrašus viešojoje erdvėje pasisakė ir nuomonės formuotoja Agnė Kulitaitė. „A. Toliato pasidalinimas buvo bjaurus, bet ko dar galima tikėtis? Labiau nustebintų, jei praneštų, kad pagaliau, po 50 remonto metų, bažnyčių stogai sutaisyti ir likusios lėšos skiriamos šeimoms, kurios skurdžiai gyvena“, – feisbuke rašė žinoma moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (166)

e

Kulitaitė užsiima prostitucija, o Jazzu juk silpnaprotė narkomanė, ir irgi užsiima prostitucija, tai tokiom juk nieko nėra švento

Balamutas

Stebitės kodėl parduotuves užplūdo tokios žmonių minios? Nieko nuostabaus, tik štai pardavėjai skundžiasi nespėjantys į lentynas privežt kvepiančio muilo ir vazelino. Tenka ribot perkamą kiekį iki penkių vienam asmeniui. Duonos, druskos pilnos lentynos, o štai muilas tampa deficitu.

Vygantas Bertauskas

Visiškai prisijungiu prie br. Pauliaus išsakytos nuomonės. Senai laikas prabusti normaliems žmonėms. Labai gerai, kad bažnyčios tarnai, kaip ir ankščiau dalyvavę sukilimuose už Lietuvos laisvę, taip ir dabar kovoja prieš LGBT marą. Ši kova taip pat sunki ir pavojinga, nes mūsų vadžiažmogiai užsikrėtę vaivorykštine bacila.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS