Podiumu su dukra žengusi S. Griaznova apie J. Statkevičių: jį palaikiau nuo pirmos dienos | kl.lt

PODIUMU SU DUKRA ŽENGUSI S. GRIAZNOVA APIE J. STATKEVIČIŲ: JĮ PALAIKIAU NUO PIRMOS DIENOS

Aštriu liežuviu ir kūrybiškumu garsėjantis 55-erių dizaineris Juozas Statkevičius praeinančius metus palydėjo ryškiai ir stilingai. Prieš savaitę Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ dizaineris po dviejų metų pertraukos pristatė aukštosios mados kolekciją 2023-ųjų pavasariui–vasarai, skirtą jo mados namų 35-mečiui paminėti. Į jos pristatymą kaip ir kasmet atvyko būrys Lietuvos garsenybių.

Viena pirmųjų pasirodė ir didžiausia Juozo parama – mama Vanda, žurnalistams atskleidusi, kad ruošdamasis šios kolekcijos pristatymui, jos sūnus neteko net dešimties kilogramų. Interviu prieš šou Juozas neslėpė nuovargio, tačiau dėl tokios dienos, kuri tik kartą metuose, esą galima ir pakentėti.

Mano papuoštos moterys gavo kelialapį į gyvenimą.

Dar prieš naujosios kolekcijos demonstravimą Juozas žadėjo, kad ji bus ryški, netikėta ir kitokia nei kada nors matyta. Ir iš tiesų ant podiumo netrūko spalvų, modernumo ir egzotiškų kraštų etninių motyvų. „Mano papuoštos moterys gavo kelialapį į gyvenimą“, – sakė Juozas.

Viena staigmenų jo mados namų kolekcijos pristatyme tapo 55-erių verslininkės Izoldos Gudelis pasirodymas. Paklausta, ar dvejojo sulaukusi pasiūlymo demonstruoti naujausią dizainerio kolekciją, ji teigė net nesvarsčiusi. Izolda – vyriausia tą vakarą podiumu žingsniavusi moteris. Nors dauguma lietuvių, ypač sulaukusių brandaus amžiaus, vengia ryškių spalvų, ir mano, jog jos tik jaunoms merginoms,  Izolda sakė, kad amžius – tai tik skaičiai pase, o drąsa daryti tai ką nori priklauso tik nuo asmeninių savybių.

LNK nuotr. 

Aš nesu modelis, galbūt nežengiu kaip modelis, bet aš labai gerai jaučiu savo rolę.

„Mano tikslas nėra pasirodyti, kad esu tokia pat jauna kaip čia einančios mergaitės nuo 14 metų. Mano tikslas tiesiog būti savimi, nes aš nesu modelis, galbūt nežengiu kaip modelis, bet aš labai gerai jaučiu savo rolę. Aš šiek tiek tapau ir mano tapyboje niekada nėra niūrių, juodų atspalvių. Juozo parinktas mano ansamblis man labai tinka, gerina nuotaiką“, –  kalbėjo  Izolda.  

Audringų ovacijų sulaukė ir specialiai iš Niujorko atvykęs supermodelis, 50-metė Svetlana Griaznova, podiumu žingsniavusi su dukra Alesandra.  Svetlana teigė norėjusi palaikyti Juozą, su kuriuo jos draugystė trunka jau kelis dešimtmečius.

„Visada jį palaikiau nuo pirmos dienos, kai su juo susipažinau ir man smagu atvykti į Lietuvą ir pamatyti jo kūrybą, tai mane įkvepia. Šie metai man buvo labai ypatingi, nes aš ėjau su savo dukra, tai buvo Juozo idėja ir tai labai sujaudino, kai jis ją pakvietė. Nors jam sakiau, kad niekada nebeisiu podiumu ir prieš kelis metus buvo mano paskutinis šou“.

LNK nuotr. 

Podiumu žingsniavusi dukra, pasak Svetlanos, nėra scenos žmogus, ji niekada nebuvo modelis, tad matydama ją tokią pasitempusią, žinoma manekenė labai džiaugėsi.

Nors modelio karjerą Svetlana jau baigė, prieš pat pasirodymą Juozo šou prisipažino, kad pasiilgo buvimo ant podiumo ir darbo prieš kameras, todėl nerimo netrūko. O paklausta ko labiausiai ilgisi Lietuvoje, Svetlana prisipažino, kad tai – šeima, draugai, ir žmonių nuoširdumas, kurio trūksta gyvenant Amerikoje.

„JAV paklausus, kaip tu gyveni, visada sako, kad gerai, netgi jeigu nėra gerai. Lietuvoje gali susirasti draugų, su kuriais gali pakalbėti ir išreikšti savo jausmus. Lietuvoje nepasiilgau tik šalčio, oro, aš svajoju, kad šitas šou būtų pavasarį ar vasarą“, – kalbėjo S. Griaznova.

Visi užkulisiai iš J. Statkevičiaus kolekcijos pristatymo – pirmadienio vakarą, 20 val., laidoje „Nuo... Iki...“ per LNK.

 

 

GALERIJA

  • Podiumu su dukra žengusi S. Griaznova apie J. Statkevičių: jį palaikiau nuo pirmos dienos
  • Podiumu su dukra žengusi S. Griaznova apie J. Statkevičių: jį palaikiau nuo pirmos dienos
  • Podiumu su dukra žengusi S. Griaznova apie J. Statkevičių: jį palaikiau nuo pirmos dienos
  • Podiumu su dukra žengusi S. Griaznova apie J. Statkevičių: jį palaikiau nuo pirmos dienos
LNK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vicka

Ta Griaznova visai jau ispindejo Lietuvoj pamirso lietuviskai ! O Bosiene taip issilygino ,kad nebepazint kas per padaras

SUSIJUSIOS NAUJIENOS