Prasideda virtualiai vyksiantis kasmetinis Berlyno kino festivalis | kl.lt

PRASIDEDA VIRTUALIAI VYKSIANTIS KASMETINIS BERLYNO KINO FESTIVALIS

  • 0

Pirmadienį prasideda 71-asis Berlyno kino festivalis, kuris šiemet dėl koronaviruso pandemijos vyks virtualiai.

Į festivalio programą įtraukti filmai apie Libano pilietinio karo siaubus, humanoidų problemą, taip pat apie jauno žmogaus kelionę savęs atradimo link. Šie trys filmai yra 15 filmų apimančios konkursinės programos dalis. Pastarieji varžosi dėl Auksinio lokio – Berlinalės svarbiausio apdovanojimo. Festivalio laureatus penktadienį skelbs šešių narių vertinimo komisija.

Berlinalės programoje varžosi 16 valstybių atstovaujantys kino kūrėjai, įskaitant Iraną, Japoniją, Meksiką, Vokietiją, Prancūziją, Sakartvelą, Čekiją, Vengriją, Rumuniją, Katarą ir Kanadą.

Šią savaitę filmai bus rodomi tik kino industrijos profesionalams. Berlyno kino festivalio apdovanojimai bus įteikti per specialią birželį vyksiančią ceremoniją. Ši ceremonija taps antrąja šių metų festivalio dalimi, į ją galės patekti ir plačioji publika.

Nuo 1951 m. vykstantis Berlyno kino festivalis turėjo atsisakyti įprastos renginio eigos vasarį ir ieškoti galimų alternatyvų dėl koronaviruso pandemijos keliamų grėsmių. Panašių sprendimų ėmėsi ir kitų kino festivalių visame pasaulyje organizatoriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS