Prie projekto „Misija – Pasaulio Lietuva“ prisijungė E. Lubys | kl.lt

PRIE PROJEKTO „MISIJA – PASAULIO LIETUVA“ PRISIJUNGĖ E. LUBYS

  • 0

Apkeliavusi dalį Europos bei visą Jungtinę Karalystę, TV projekto „Misija – Pasaulio Lietuva“ komanda ryžosi naujam iššūkiui – spalio 7 d. prasideda naujas TV žygio etapas per Vidurio ir Pietų Europos lietuvių bendruomenes.

„Nors maršrutas siekia ir Žydrąją pakrantę, o tolimiausias taškas – saulėtoji Barselona, mūsų laukia sudėtinga ir atsakinga misija – kasdien aplankyti vis naują lietuvių bendruomenę ir per labai ribotą laiką nufilmuoti dokumentinius liudijimus apie lietuvišką tapatybę bei išsaugotą ryšį su Lietuva“, – pasakoja TV žygio sumanytojas ir prodiuseris Vladas Linauskas.

Pasak kelių TV žygio etapų dalyvio Andriaus Mamontovo, yra du medijos krantai: vienoje pusėje – Lietuvos valstybė, kitoje – pasaulio lietuviai. Šio TV dokumentikos projekto tikslas – statyti tiltus, kad tie, kas ilgą laiką tik pasyviai stebėjo valstybės veiklą „iš kito kranto“, būtų išgirsti ir nuolat sąveikautų su Lietuva. „Ir visai nesvarbu, kur esamuoju laiku gyvena tautiečiai. Nėra „mes“ ir „jie“, yra tik mes – Lietuva, pasaulio Lietuva“, – teigia A. Mamontovas.

Naujame TV žygio etape per Vidurio ir Pietų Europos lietuvių bendruomenes dokumentinių pasakojimų liudininku sutiko tapti Edgaras Lubys. „Man tai didelė garbė ir privilegija. Esu gyvenęs Islandijoje. Daug keliavau. Šį žygį vertinu kaip pasiaukojimo tarnystę žmonėms. Nekantriai laukiu susitikimų su tautiečiais, noriu pats tapti liudininku to, ką mačiau ekrane, žiūrėdamas „Misija – Pasaulio Lietuva“ laidas. Noriu ne tik perduoti žinutę, bet ir gauti naują bei ištransliuoti ją žiūrovams. Tautiškumas yra tai, kas mus visus jungia, net jei apie tai nesusimąstome. Tai patyriau gyvendamas Islandijoje. Tai tikra ir labai svarbu“, – prisipažino dainininkas.

Nuo spalio 7 d. iki lapkričio 3 d. TV misijos ekipažas keliaus per 16 Vidurio ir Pietų Europos miestų ir filmuos dokumentinius pasakojimus apie lietuvių bendruomenes Lenkijoje, Čekijoje, Austrijoje, Vengrijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje bei Vokietijoje. Per 4 savaites automobiliais planuojama įveikti apie 8000 km.

Naujos „Misija – Pasaulio Lietuva“ serijos bus rodomos nuo 2020 m. sausio mėn. per LRT PLIUS.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS