Projekte „Šok!“ triumfavo duetas „Low air“ (nugalėtojams - 10 tūkst. litų) | kl.lt

PROJEKTE "ŠOK!" TRIUMFAVO DUETAS „LOW AIR“ (NUGALĖTOJAMS - 10 TŪKST. LITŲ)

Nacionalinis šokio talentų konkursas „Šok!“ sekmadienį kirto finišo liniją. Per 14 savaičių žiūrovų širdis užkariavo ir nugalėtoju tapo duetas „Low air“ – gatvės šokio pasaulyje gerai žinoma pora Airida Gudaitė-Žakevičienė ir Laurynas Žakevičius.

4600 žiūrovų balsų surinkę nugalėtojai gerokai atsiplėšė nuo antroje vietoje likusios grupės  „Gelmės“.

Konkurso laimėtojai gavo 10 tūkst. litų piniginį prizą.

Projekto superfinale dėl geriausio šokėjo vardo kovėsi solistai Miglė Praniauskaitė, Lukas Bernardas Remiševskis, duetas „LowAir“ ir grupės „Gelmė“ bei „Project“.

Auksinis penketukas paskutinį kartą LRT Didžiojoje studijoje parodė po du šokio spektaklius – vieną išsirinktą geriausią šokį iš finale rodytųjų bei naują specialiai superfinalui parengtą sau įprasto šokių stiliaus pasirodymą.

„Šok!“ projekto teisėjai Birutė Letukaitė, Jūratė Sodytė, Gytis Ivanauskas ir Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas superfinale visišką sprendimo teisę atidavė projekto žiūrovams.

Lukas pirmajam pasirodymui pasirinko gatvės stiliaus šokį.  Komisijos narys D. Žebrauskas-Skruzdėliukas teigė, kad šokėjas projekto metu labai patobulėjo ir vargu ar yra dar vienas taip gerai šokantis vaikas Lietuvoje.

M. Praniauskaitė šokiravo pirmo pasirodymo pabaigoje nusikirpusi plaukus. „Aš priblokšta to, ką tu gali paaukoti, net savo plaukus“, – kalbėjo J. Sodytė.  G. Ivanauskas, sujaudintas reginio scenoje, neslėpė norintis, kad projektą laimėtų Miglė.

Grupė „Project“ pirmajame pasirodyme taip pat demonstravo gatvės šokį.  „Aš kaip išsižiojau pasirodymo pradžioje, taip ir likau išsižiojęs“, – girdamas pasirodymą šmaikštavo G. Ivanauskas. Komisija gyrė pasirinktą muziką, šokio techniką, emocijas bei energiją scenoje.

„Džiaugiuosi, kad Lietuvos šokio pasaulyje yra tokia pora“, – liaupsindama dueto „LowAir“ pasirodymą kalbėjo B. Letukaitė.

Grupė „Gelmė“  pademonstravo šiuolaikinį šokį. „Jūs esate šio projekto staigmena“, – įvertindama jauną šokėjų amžių ir trumpą praktikos laiką sakė J. Sodytė.

Jau po pirmojo pasirodymų etapo finalą paliko L. B. Remiševskis.

„Linkiu balsuoti taip, kad nebūtų pikta“, – po antrojo M. Praniauskaitės šokio kalbėjo G. Ivanauskas.

Šiuolaikinio šokio atstovė grupė „Project“ antrajame savo pasirodyme surengė nuotaikingą „senukų“ šokį. „Norėčiau, kad ir kitos televizijos pažiūrėtų ir pamatytų – mes turime tikrų šokėjų“ , – apie atlikėjų profesionalumą kalbėjo B. Letukaitė.

Duetas „Low air“ rodė visų jau matytą ir įvertintą šokio šou Čarlio Čaplino tema.

Paskutiniam savo pasirodymui grupė „Gelmė“ pasirinko tautinį lietuvių liaudies šokį.

Tiesioginės transliacijos metu pagerbta neseniai anapilin išėjusi šokio meistrė Katerina Daujotaitė. „Ačiū, kad buvote šviesa, ten kur buvo tamsu“, – sunkiai tamdydama ašaras apie savo mokytoją kalbėjo B. Letukaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

safyras

Labai geras projektas ir šokėjai visi buvo labai geri, įdomūs. Tai tikro šokio pamokos tom Lietuvos "žvaigždėm", kurios galvoja, kad jie sugeba viską.... Neužtenka būti tik lanksčiam, jausti ritmą,bet turi būti įdomus ir žiūrovui, kuris nėra tos srities specialistas, bet jam patinka pateiktas bendras vaizdas : rūbai, muzika, pats šokis. Net liaudišką šokį galima sušokti taip, kad būtų smagu žiūrėti ne tik giminėm ar draugams, bet ir užsieniečiams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS